У Чернівецькій області минулого року стали більше купувати цигарок та коньяку. Натомість морозиво та безалкогольні напої втратили у популярності серед покупців. Тютюну буковинці купили майже 60 мільйонів пачок. Коньяку — 338 тисяч літрів.
Як повідомили у Головному управлінні статистики області, за 2011 рік продаж продовольчих товарів через торгову мережу підприємств зріс на 12,4% і склав 1586,2 млн.грн. У розрахунку на одного мешканця області цей показник становив 1753 грн., тоді як за 2010 рік –1464 грн.
Значний вплив на зростання обсягу роздрібного товарообороту області мало, насамперед, збільшення на 19,4% обсяг реалізації тютюнових виробів, продаж яких склав 59,5 млн. пачок.
Також зріс продаж коньяку – на 17,4% і склав 338 тис.літрів.
Крім того, впродовж 2011 року підприємствами роздрібної торгівлі було продано 691 тонну картоплі, що в 1,5 раза більше, ніж у 2010р., 21,2 млн. яєць, їх продаж збільшився на 47,1%.
Суттєво збільшився продаж цукрових кондитерських виробів та цукру на 23% та 31,2% (1534 тонни та 1492 тонни, відповідно)., борошна – на 15,9% (1585 тонн), вина – на 15,5% (1074 тис.літрів), борошняних кондитерських виробів – на 11,7% (1986 тонн), консервів м’ясних – на 11,5% (205 тонн), хлібобулочних виробів – на 9,2% (7565 тонн).
Однак, продаж окремих груп продовольчих товарів знизився
Так реалізація солі (457 тонн), морозива (176 тонн), круп та бобових (2093 тонни) скоротилась на 28,1–24,9%, напоїв безалкогольних (9754 тис.літрів), маргарину (78 тонн), чаю (79 тонн), мінеральної води (7100 тис.літрів), овочів (2092 тонни) – на 17,2–10,4%.
Дещо знизився також продаж рибних консервів, плодів, ягід, винограду, горіхів, пива, масла вершкового, риби і морепродуктів, олії рослинної, м’яса та птиці свіжих та заморожених, напоїв слабоалкогольних, макаронних виробів.
26-04-2012, 16:51
0
1 775