RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

В області розпочався туристичний бум у звязку із проведенням у Хотині 29-2 квітня міжнародного фестивалю "Середньовічний Хотин". У самому Хотині на дати проведення фествиалю усе забраньовані готельні номери, більше того, іноземці бронюють номери у чернівецьких готелях.

- Після двох фестивалів "Битва націй" (на фото), у Хотині значно збільшилася кількість туристів! - зауважує директор Державного історико-архітектурного заповідника "Хотинська фортеця" Любомир МИХАЙЛИНА. - Мені відомо, що у двох хотинських готелях уже заздалегідь немає вільних місць на момент проходження фестивалю. Відтак, хотинчани готуються приймати туристів у своїх приватних садибах, а на подвір'ях можна буде залишити транспорт. Більше того, для туристів буде створене наметове містечко (у районі стадіону міста Хотин). Тут можна буде орендувати намет чи скористуватися своїм. Поряд будуть організовані вбиральні, місця для багаття та місця для вмивання.

Начальник управління інфраструктури та туризму Чернівецької ОДА Дмитро ПАВЕЛ розповідає: "Я проїхався декількома чернівецькими готелями. Виявилося, що з 29 квітня по 2 травня є чимало бронювань. Наприклад, у готелі "Київ" розповіли, що споглядати фестиваль і зупинитися у Чернівцях вирішили туристи з Польщі та Румунії... Через фестивалі історичної реконструкції в краї насправді побільшало туристів. Минулого року було проведено соціологічне дослідження у галузі туризму. Одне із питань дослідження: "Яка найвагоміша подія у галузі туризму відблася у краї минулого року"? 60% відсотків опитуваних відповили, що це була "Битва націй". У цей же період різко збільшилася кількість проданих квитків "Укрзалізницею" та автовокзалами".

Що робиться у Хотині, щоби прийняти великий наплив туристів?

- При хотинській РДА створений оргкомітет з проведення фестивалю, - зауважує Любомир Михайлина. - Буде спеціально організований рух транспорту, також ми запропонуємо туристам велику автостоянку під охороною.

Також у Хотині буде розміщена велика кількість харчових точок. Біля фортеці ми буде діяти 25 пунктів харчування, на території самої фортеці – близько чотирьох. Цього буде достатньо, щоби нагодувати велику кількість туристів.


Про фестиваль

Нагадаємо, фестиаль "Середньовічний Хотин" відбудеться замість фестивалю "Битва націй" . Організатори обіцяють, що нове дійство буде набагато видовищнішим. Сама ж "Битва націй" відбудеться у Варшаві, у форту Брема.

Що ж побачать буковинці на фестивалі "Середньовічний Хотин"? У програмі різні видовища: кінний і піший турнір, масові битви, бої один на один на різних зброях і культурна програма. Ви зможете побачити як європейських воїнів, так і учасників в обладунках і костюмах Київської Русі та Золотої Орди... Працюватимуть історичні поселення, поїсти можна буде у давніх тавернах.

Також вперше у Хотині відбудеться велика кінна програма. Можна буде побачити на полі коней, вершників в обладунках, кінні бої і змагання... Родзинка програми – імітація штурму фортеці із залученням крупних знарядь бою.

Ціни: дорослий вхідний квиток на один день коштує 80 гривень, прохідний на всі дні – 250 гривень. Квиток для дітей віком 7 до 14 років - 40 гривень, діти до семи років – безкоштовно. (Валерія Чорней)
Редактор: Igor
12-04-2012, 16:15
Коментарів 0 Переглядів 4 422

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.