RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Майже три десятки культурних та громадських діячів виступили на захист колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. У понеділок, 1 серпня, прес-служба обласної організації ВО "Батьківщина" розповсюдила звернення з приводу політичного переслідування Юлії Тимошенко. Подаємо текст звернення повністю.


Звернення з приводу політичного переслідування Юлії Тимошенко.

Перші тижні процесу над Юлею Тимошенко показали, що нічого спільного з правосуддям він не має. Це не суд. І навіть не судилище. Це - фарс, в останньому акті якого мають ув’язнити Юлію Тимошенко – і не як людину, а як опозицію, як наразі найпотужнішу фігуру, яка протистоїть режиму та його планам.

Не всі з нас голосували за Юлію Тимошенко, і не кожний є її політичним прибічником. Але ми одностайні в тому, що процес проти неї носить суто політичний характер. Ми свідомі, що ув’язнена опозиція – це безконтрольна влада.

Це має розуміти все суспільство! Розправа над Юлією Тимошенко, відкриє шлях до сотень тисяч інших таких розправ. І над політично неугодними режиму, і над пенсіонерами, і над недобитим владою малим бізнесом, і над активною молоддю, над усіма, хто проти сповзання країни до стану феодально-кримінальної олігархії та проти нищення української національної ідентичності.
Згортання демократії, яке відбувається на наших очах, закриє для України шлях до Європи, а в той час ще ширше розверзнуться східні врата нашого радянського минулого.

Справа Юлії Тимошенко стосується кожного з нас. Тут і тепер – Рубікон. Якщо влада його перейде, вже завтра судитимуть багатьох з нас. Але тоді писати звернення і збирати мітинги буде нікому. Нас розчавлять тихо і поодинці.
Уже зараз видно, як влада хоче нас залякати, посіяти зневіру та страх серед тих, хто ще не втратив здатність боротися за свої національні, економічні, соціальні та політичні права.

Тому сьогодні ми солідарні з Юлією Тимошенко та іншими опозиціонерами, які піддаються політико-кримінальному переслідуванню.
Ми вимагаємо від влади закрити справи проти Юлії Тимошенко, звільнити Юрія Луценка та інших політв’язнів.
Ми вимагаємо від влади відновити свободу слова, відмінити цензуру новин на телебаченні й усунути маніпулятивно-зомбуючі технології на політичних ток-шоу.

Ми вимагаємо від влади провести наступного року чесні парламентські вибори на основі чинного закону, а не виписаного під потреби однієї партії.
Ми просимо суспільство не бути байдужим і поглянути на процес не крізь призму суду над Тимошенко, а як на сумну українську перспективу, яка стосується і тих 12 мільйонів людей, які проголосували за неї в другому турі, і тих, хто голосував за іншого кандидата.

Коли прийшли за комуністами, я - мовчав, тому що я не комуніст.

Коли прийшли за католиками, я - мовчав, тому що я не католик.

Коли прийшли за євреями, я - мовчав, тому що я не єврей.

Коли прийшли за мною, уже нікому було мене захищати.

Ці крилаті слова із сумної історії XX століття є надто актуальними для сучасної України.
У нас ще є шанс усе це зупинити! Мовчати не можна!

Підписали:
Юрій АНДРУХОВИЧ
Володимир БАЗИЛЕВСЬКИЙ
Ніна БІЧУЯ
Богдан ГОРИНЬ
Сергій ГРАБОВСЬКИЙ
Лариса ДЕНИСЕНКО
Анатолій ДІМАРОВ
Іван ДЗЮБА
Сергій ЖАДАН
Роман ІВАНИЧУК
Ірена КАРПА
Микола КНЯЖИЦЬКИЙ
Ігор ЛОСЄВ
Роман ЛУБКІВСЬКИЙ
Левко ЛУК ЯНЕНКО
Юрій МУШКЕТИК
Михайло РАТУШНИЙ
Ірен РОЗДОБУДЬКО
Дмитро ПАВЛИЧКО
Мирослав ПОПОВИЧ
Михайло РАТУШНИЙ
Микола РЯБЧУК
Володимир СЕРГІЙЧУК
Михайло СЛАБОШПИЦЬКИЙ
Григорій ХАЛИМОНЕНКО
Валерій ШЕВЧУК
Василь ШКЛЯР
Юрій ЩЕРБАК
Олег ЧОРНОГУЗ
Редактор: misha
1-08-2011, 15:11
Коментарів 0 Переглядів 3 107

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.