RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

В. о. міського голови Чернівців Віталій Михайлішин у понеділок на "Годині журналіста" відповів на запитання журналістів. Це був його другий робочий день на цій посаді. Поки що чиновник нічим не здивував.

– Просив би пояснити заяву першого заступника губернатора про те, що чиновників міськради не будуть виганяти з роботи. Це що у місті запроваджено губернаторське правління чи все таки існує місцеве самоврядування. Чому ви не робите таких заяв?

– Ви знаєте, я вже зв’язувався з усіма підрозділами, управліннями. Я був сьогодні на Калинівському ринку. Жодних змін і звільнень ніхто не планує робити.

Гроші шукають, а Папієв сказав, що вже є

– Чи відповідає дійсності інформація про те, що всі заступники міського голови нині у відпустці?

– Усі заступники у відпустці. Мене особисто обурює ця поведінка, тому що вони були підписані не мною. Їхні заяви були підписані ще міським головою Миколою Трохимовичем. Я ухвалив рішення відкликати їх із відпусток у зв’язку з необхідністю. За законом я маю право це зробити.

– З’явилася інформація, що планують скоротити штат працівників міської ради. Чи йдеться в цьому контексті про відділ, який займається охороною культурної спадщини?

– Я не знаю звідки у вас ця інформація. Жодного скорочення не планується. Відділ буде працювати так, як і працював.

– Тут дух Бурлаки ще не вивітрився. Що він тут робив? Це ви його викликали чи він сам прийшов і тут керує?

– Сьогодні зранку була нарада. Її проводять щопонеділка у губернатора. Я особисто попросив їх, щоби вони були присутні і щоби нам підставили плече, бо нині коштів не вистачає. А проблеми самі по собі не вирішуються. Це я їх особисто запросив, щоби всім це роз’яснили. І якщо будуть питання по комунальних підприємствах, вони просто нам допомагали.

– З’явилася інформація прес-служби ОДА з посиланням на губернатора і його першого заступника про те, що до міста днями надійдуть значні інвестиції. Хотілося би детальніше дізнатися…

– Гадаю, перші інвестиції, які ми нині шукаємо, будуть вкладати в дороги. Це нині дуже велика проблема… Гроші ще не надійшли, ми тільки їх шукаємо, пробуємо.

– Хотілося би уточнити: на сайті ОДА є повідомлення з посиланням на перших осіб області, що кошти в місто, зокрема і з держбюджету, надійдуть із дня на день. Ви кажете, що тільки пробуєте шукати? Хто говорить неправду?

– Якщо ці кошти мають надійти, то це тільки плюс. Якщо ви це знаєте, я тільки за це.

"Базар Калинівський як був комунальним, так він і буде"

– Частина звинувачень, які депутати висували міському голові, стосувалася Калинівського ринку та аеропорту. Що конкретно ви зробите для підприємців ринку, щоби їхнє життя стало кращим, для аеропорту?

– Нині відсторонено керівників цих підприємств, виконують обов’язки їхні заступники. Проблеми існують і на Калинівському ринку, і на водоканалі, і в аеропорту. Я вам можу сказати тільки одне: базар Калинівський як був комунальним, так він і буде продовжувати працювати в комунальній власності. Підприємці від цього тільки виграють. Тому що нині ціна магазину була в касу одна, а ринкова зовсім інша. Ми хочемо, щоби ці всі кошти йшли в бюджет. І щоби Калинівський ринок розвивався, щоби асфальтували стоянки, щоби були місця для автомобілів, щоби не затоплювало постійно. А конкретно, які суми підуть на це, я вам не можу сказати, бо минуло дуже мало часу. Це мій другий робочий день.

– Яка була потреба приймати рішення про заборону приватизації Калинівського ринку і аеропорту, якщо і так ці об’єкти давно перебувають у переліку об’єктів, які не підлягають приватизації? Це був піар?

– Для того, щоби ні в кого потім не було на це зайвих поглядів, щоби ніхто не хотів цього зробити. Ось і все.

– А в кого може з’явитися таке бажання?

– А я звідки знаю в кого.

– Одне зі звинувачень депутатів Федоруку було те, що він погано ставився до центру міста, не виконує рішення суду. Чи дозволите ви збудувати торговельний центр на Центральній площі?

– Із приводу торговельного комплексу на Центральній площі я чув, що колись такі питання порушували. Але і вам скажу, що там жодних будівель не будуватимуть. Це же Центральна площа. Як там нині можна будувати якийсь комплекс?

– Але Миколі Федоруку депутати в рішення про дострокове припинення повноважень саме висунули одне зі звинувачень, що він не виконує рішення суду щодо знесення дерев на Центральній площі. Ви дасте таке доручення? Якщо ні, то ви також не виконуєте рішення суду.


– Ми з Олександром Михайловичем (Шумейком, директором департаменту житлово-комунального господарства. – авт.) це обговоримо.
Жодних доручень нині давати не буду. Відповідатиму за всі свої вчинки.
Марина Карасьова
6-04-2011, 15:52
Коментарів 0 Переглядів 1 981

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.