RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Майже 1000 осіб та п’ять десятків одиниць техніки підняв за тривогою телефонний дзвінок невідомого "жартівника". У вівторок о 09.00 оперативні чергові отримали інформацію про замінування гіпермаркетів "Метро" та "Караван". Це підняло на ноги всі оперативні служби: міліцію, СБУ, рятувальників, "швидку" та газові служби. Із супермаркетів вивели клієнтів та персонал. "Вибухових пристроїв не виявили", – відзвітували правоохоронці.

Проте у світлі останніх подій у Макіївці та російському аеропорту "Домодєдово" причин для переполоху в Чернівцях було більше, ніж достатньо.

Під’їзди до гіпермаркетів перекрили працівники ДАІ. На територію торговельних центрів під час роботи оперативних служб не впускали нікого.

– Вранці приблизно о 09.00 надійшло повідомлення з міліції про те, що наш торговельний центр замінували і він має вибухнути, – розповів керівник ТЦ "Метро" Михайло САХРИНЬ. – Ми негайно евакуювали людей. Експерти в приміщеннях нічого не виявили. Після двогодинної перерви заклад запрацював у звичному режимі.

Сума збитків, завданих двогодинним простоєм торговельного гіганта, поки що не відома. Там на момент евакуації перебували 90 працівників та 50 клієнтів.

Марія СОРОК працює в представництві одного з банків, що орендує приміщення в "Каравані". Почувши від охоронця наказ про евакуацію, подумала, що він жартує.

– Зайшов охоронець і наказав вийти, бо приміщення замінували, – пригадує Марія. – Я спочатку подумала, що він жартує, але коли зрозуміла, що він говорить серйозно, добряче налякалася. Тремтячими руками замкнула офіс. Чесно кажучи, таке зі мною трапилося вперше.

Проте, за словами дівчини, паніки ні серед персоналу, ні серед покупців не було.
Володимир МАТЬЯШ, керуючий гіпермаркетом "Караван" у Чернівцях, розповів, що покупців та персонал вивели за 5 хвилин:

– Робота тривала у звичному режимі. Працювали каси, пекли хліб… Раптом надійшов телефонний дзвінок із міліції про замінування. Ми за 5 хвилин вивели людей. Хліб довелося допікати вже після обстеження приміщення експертами.

– Для перевірки інформації за тривогою підняли весь особовий склад Садгірського райвідділу міліції, – інформує центр зв’язків із громадськістю управління МВС в області. – Слідчо-оперативна група УМВС, УБОЗ та інші оперативні служби були направлені на місце події. Із приміщення гіпермаркету "Караван" евакуювали приблизно 400 осіб, із яких 200 – персонал. 140 осіб (із яких 90 – персонал) евакуювали з магазину "Метро Кеш-енд-Кері".

Наразі міліціонери шукають "дотепника", який здійняв увесь цей галас.

За подібний жарт йому "світить" до трьох років позбавлення волі з компенсацією завданих збитків. 
Михайло САЛІТРА

Коментар психолога

Iгор ОГДАНСЬКИЙ,
методист-психолог центру практичної психології і соціальної роботи управління освіти міськради:

– Часто людина намагається звернути на себе увагу для розваги чи реалізації якихось несвідомих агресивних мотивів. У літературі описано синдром Вертера, коли вслід за публікацією роману, в якому молодий Вертер вчинив самогубство, Європою прокотилася хвиля самогубств серед молоді. Наслідування можуть провокувати різні речі. Якщо людина спостерігає за такими явищами, як теракти, вибухи, на які вона не може вплинути і які можуть трапитися несподівано, це сприяє виникненню страху і паніки. Для того, щоби ці страхи полегшити, особливо у людей на межі психічного захворювання або психічно незрілих, може відбутися і така реакція, як повідомлення про замінування. Тобто, умовно кажучи, якщо мені страшно, я налякаю когось – і мені полегшає. Очевидно, така людина не розуміє і не оцінює наслідки своїх дій. Тому, найімовірніше, повідомлення зробили підлітки або люди в не дуже адекватному психологічному чи психічному стані. 
27-01-2011, 11:07
Коментарів 0 Переглядів 2 243

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.