Санітарно-епідеміологічною службою області протягом минулого року області здійснено 9 тис. 197 перевірок об’єктів харчового профілю, за порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 2 тис. 280 осіб.
Проведено 313 випадків бракеражу недоброякісних, фальсифікованих та контрабандних харчових продуктів і продовольчої сировини вагою 34,367 тони на суму 478 тис. грн., застосовано 165 фінансових санкцій на суму 107,5 тис. грн., обмежено асортимент продукції, що реалізується на 526 об’єктах. За санітарно-бактеріологічними показниками досліджено 7 тис. 19 проб харчових продуктів, з них 215 не вiдповiдали нормам. За санітарно-хімічними показниками досліджено 14 тис. 202 проби харчових продуктів, з яких 78 не відповідали нормативам. Також на базі вірусологічної лабораторії було досліджено 174 проби харчових продуктів та продовольчої сировини щодо наявності у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО), відхилень не виявлено. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
25-01-2011, 17:41
0
1 775