Учасник бойових дій Андрій Житар за допомогою гранту розпочинає вирощування екологічно чистої української прісноводної креветки в Чернівецькій області.
Про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості.
Військовий довго розмірковував, чим зайнятися, щоб відволіктися від подій війни. Познайомився в інтернеті з ветераном війни, який займається вирощуванням креветки, поїхав до нього, щоб познайомитися, і після цього відпали усі сумніви, чим надалі займатися.
Знайшов постачальників обладнання, придивився до приміщення, яке б відповідало цій справі.
Дізнавшись про "Грант для ветеранів та членів їх сімей" вирішив спробувати, і лише з третього разу скорингова оцінка банку була достатньою і Андрій представив свій бізнес-план, отримав позитивне рішення і взявся до реалізації своєї бізнес-ідеї.
Підприємець пройшов навчання, ознайомився з технологією вирощування креветки "Мікробраген Розенберг", обійшов усі заклади в місті Чернівці, які готують страви з морепродуктів, зайшов потенційних клієнтів на свій продукт.
"Чернівецький ринок потребує такий продукт, оскільки вирощена креветка буде екологічно чистою та, найголовніше, покупець завжди зможе придбати креветку живою, а не замороженою", - розповідає підприємець.
За 250 тисяч гранту підприємець закупив укомплектовані промислові басейни для вирощування креветки. За власні кошти орендував та підготував приміщення, встановив басейни та закупив мальок.
Контролювати весь технологічний процес вирощування креветки допоможе кваліфікований та навчений працівник.
В планах підприємця не лише розпочати власну справу, але і розвивати бізнес надалі. Закупити більшу кількість басейнів, розширити ринки збуту, найняти на роботу менеджерів з продажу продукції.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-12-2024, 09:19
0
3 116