RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Андрій Салюк та Олександр Цибульський – давні друзі, які проводили свій вільний час на риболовлі. Після початку повномасштабного вторгнення удвох вирішили долучитися до 107 бригади ТрО. Згодом Олександр став найкращим її кулеметником.

Однак 11 травня цього року Олександр загинув на Донеччині, рятуючи життя іншому військовому. Щоб люди не забували захисника, Андрій вирішив заснувати турнір із риболовлі в Тарашанах у пам’ять про свого друга, йдеться в публікації "МБ".



"Ми пішли разом воювати з перших днів. Саня взагалі не є військовою людиною. Він був стоматологом-протезистом, тому жодного стосунку до армії не мав, на відміну від мене. Бо я пішов воювати ще під час АТО", – розповідає Андрій Салюк.

На початку січня 2023 року Олександр добровільно поїхав у 94 батальйон під Торецьк. Відтоді він постійно воював у різних місцях.

"Навіть не знаю, з чого почати, напевно, я розпочну з кінця… Саня загинув, а за декілька днів до цього ми спілкувалися. Я прекрасно розумів, що він морально дуже втомився. Знаю багато таких випадків, коли хлопці з перших днів воюють і вже просто не витримують. Це недобре. Демобілізація потрібна, не знаю, чому держава з цим нічого не робить. Він передчував свою загибель, у мене навіть є його голосове повідомлення, з якого це зрозуміло", – каже побратим.

"Врятував життя іншому військовому"

Колишній військовослужбовець зазначає, що Олександр вже настільки втомився ризикувати життям, що припинив відчувати страх.

"Він загинув, рятуючи життя військовому з іншого підрозділу. Оскільки це не його побратим, він міг цього не робити. Однак пішов рятувати. Саня загинув, а той чоловік вижив. Як на мене, цей вчинок показує, що ця людина була справжня, надійна, виконувала свій обов’язок до кінця", – говорить Андрій Салюк.



Після цієї звістки Андрій зрозумів: хоче, щоб якомога більше людей дізналися про Олександра. Тому в пам’ять про нього започаткував турнір із риболовлі.

"Раз на рік я хочу проводити турнір, це не обов’язково буде 11 травня. Адже багато чого залежить від погоди, але він точно буде саме в цей місяць. Цього разу ми обрали озеро в Тарашанах, бо воно спортивне. І створене для того, щоб зловити риби, сфотографуватися та відпустити її назад. На жаль, у Чернівцях такого немає", – ділиться Андрій Салюк.

На організацію пішло два-три тижні. Треба було розробити рекламу, банер, знайти людей та спонсорів, які забезпечать переможців подарунками.

В організації турніру допомогла родина Івасюків, Влад і Аліна, які безпосередньо займалися виготовленням банеру та подарунків для учасників турніру.

У турнірі участь взяло дев’ять команд, у кожній по дві-три людини.

"Турнір мав благодійну мету – зібрати кошти на дрон, який може за раз доставити до шести кілограмів їжі чи води. Тому відкрив рахунок у "Монобанку" та залишив номер картки під дописом. Я скористався можливістю, що мене багато хто знає, оскільки є спільнота рибалок, яка налічує понад чотири тисячі учасників. Туди також надсилав афішу. Люди мені довіряють і знають, що всі кошти я спрямую на потреби військових", – розповідає побратим загиблого військового.

Турнір тривав 48 годин

Відбулося жеребкування: кожен витягнув собі певний сектор, де буде рибалити, щоби всі були в рівних умовах. За перебігом змагань стежив суддя.

"Суддя ходив, зважував ретельно кожну рибину, пильно за всіма стежив. Звичайно, це були не просто змагання. Я насамперед ходив і розповідав про Саню, про його службу та вчинок. Вбачав у цьому те, що можу когось мотивувати долучитися до лав ЗСУ або волонтерити", – ділиться військовий.

Було троє переможців, і кожен отримав подарунки – обладнання для риболовлі.

На турнірі вдалося зібрати приблизно 35 тисяч гривень. 26 із них Андрій витратив на дрон, а решту передав сину загиблого військового, Дмитру Цибульському. Адже хлопець збирає кошти на РЕБ для підрозділу, де служив його батько.

Пташку я передав підрозділу Сані. Вибрав такий дрон неспроста, адже зараз багато хто купує FPV-дрони, вони хороші, але переважно одноразові. А цей саме для перевезення води та їжі, він може врятувати багато життів", – зазначає Андрій Салюк.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Учора, 20:38
Коментарів 1 Переглядів 767

Теги -
Hаписав: yura, Коментарів: 398, Новин: 0, Сьогодні, 04:29
В новині:
САДИСТСЬКЕ ЗЛОЧИННЕ (ПРЕСТУПНОЕ, РОСІЙСЬКОЮ) СЛОВО РИБОЛОВЛЯ НАХАБНО НАВЕДЕНО ПРЯМО У НАЗВІ ЦІЄЇ САДИСТСЬКОЇ ЗЛОЧИННОЇ СТАТТІ

ПОДИВІТЬСЯ НА ФОТО ЗА НАСТУПНИМ ПОСИЛАННЯМ, НА ЯКОМУ ЗАКОХАНІ (ВЛЮБЛЕННЫЕ, РОСІЙСЬКОЮ) НАЇВНА ДОВІРЛИВА РИБКА ТА НАЇВНА ДОВІРЛИВА СОБАЧКА ЦІЛУЮТЬСЯ, І ВИ ФІЗИЧНО НЕ ЗМОЖЕТЕ З'ЇСТИ НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ РИБОК:
https://redpost.com.ua/news/1146099-pes-i-ryiba-potselovalis-prichem-neodnokratno

САДИСТСЬКІ ЗЛОЧИННІ ЦИТАТИ З ЦІЄЇ САДИСТСЬКОЇ ЗЛОЧИННОЇ СТАТТІ (З ВИСНОВКАМИ В ДУЖКАХ):
- ПРОВОДИЛИ СВІЙ ВІЛЬНИЙ ЧАС НА РИБОЛОВЛІ (ЗЛОЧИННИЙ САДИЗМ);
- ВИРІШИВ ЗАСНУВАТИ ТУРНІР ІЗ РИБОЛОВЛІ В ТАРАШАНАХ
(ЗЛОЧИННИЙ САДИЗМ);
- ЗАПОЧАТКУВАВ ТУРНІР З РИБОЛОВЛІ (ЗЛОЧИННИЙ САДИЗМ);
- ЦЬОГО РАЗУ (ЗНАЧИТЬ ЦЯ САДИСТСЬКА ЗЛОЧИННА БАНДА ДАВНО ВЖЕ, І В РІЗНИХ МІСЦЯХ, ПОЛЮЄ ЗА НЕЩАСНИМИ, НАЇВНИМИ, ДОВІРЛИВИМИ, БЕЗЗАХИСНИМИ РИБКАМИ) МИ ОБРАЛИ ОЗЕРО В ТАРАШАНАХ, БО ВОНО СПОРТИВНЕ І СТВОРЕНЕ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЗЛОВИТИ РИБИ СФОТОГРАФУВАТИСЯ (ПОРУЧ НАВЕДЕНО ЗЛОЧИННЕ, САДИСТСЬКЕ ФОТО ІЗ НЕЩАСНОЮ, НАЇВНОЮ, ДОВІРЛИВОЮ, БЕЗЗАХИСНОЮ РИБКОЮ, ЯКУ БАНДА САДИСТІВ ВИЛОВИЛА З ВОДИ) ТА ВІДПУСТИТИ НАЗАД (ЗЛОЧИННІ САДИСТИ ЗНАЮТЬ, ЯКИЙ ЦЕ СТРАШНИЙ ШОК ДЛЯ
НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ РИБОК - ЇХ ВИЛОВЛЮВАННЯ З ВОДИ, АЛЕ ЇМ АБСОЛЮТНО НАЧХАТИ НА НЕЩАСНИХ НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ РИБОК) І НАПИСАНО, ЩО ЦЯ ЗЛОЧИННА САДИСТСЬКА БАНДА ЩЕ Й ШКОДУЄ, ЩО У ЧЕРНІВЦЯХ НЕМАЄ ОЗЕРА, ДЕ ВОНИ Б ЗАДОВОЛЬНЯЛИ СВОЇ ЗБОЧЕНІ САДИСТСЬКІ НАХИЛИ;
- Є СПІЛЬНОТА РИБАЛОК, ЯКА НАЛІЧУЄ ПОНАД 4000 УЧАСНИКІВ ( МОЖЛИВО, ЩО І ЗЛОЧИННІ САДИСТСЬКІ УЧАСНИЦІ Є У ТІЙ БАНДІ);
- ВІДБУЛОСЬ ЖЕРЕБКУВАННЯ: КОЖЕН ВИТЯГНУВ СОБІ ПЕВНИЙ СЕКТОР, ДЕ БУДЕ РИБАЛИТИ, ЩОБИ ВСІ БУЛИ В РІВНИХ УМОВАХ (КРІМ НЕЩАСНИХ ЖЕРТВ - НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ РИБОК);
- ЗА ПЕРЕБІГОМ ЗМАГАНЬ (ЯКИЙ ЦИНІЗМ НАЗВАТИ ЦЕЙ СПРАВЖНІЙ ЖАХ ДЛЯ НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ РИБОК, ЗМАГАННЯМИ) СТЕЖИВ СУДДЯ (НЕВИПРАВНИЙ ЗЛОЧИННИЙ САДИСТ АБО САДИСТКА);
- СУДДЯ ХОДИВ, ЗВАЖУВАВ РЕТЕЛЬНО КОЖНУ РИБИНУ, ПИЛЬНО ЗА ВСІМА СТЕЖИВ (ЗАМІСТЬ ТОГО, ЩОБ ПОКАРАТИ ЦЮ БАНДУ);
- БУЛО ТРОЄ ПЕРЕМОЖЦІВ (ЗЛОЧИННИХ САДИСТІВ, САДИСТОК) І КОЖЕН ОТРИМАВ ПОДАРУНКИ - ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РИБНОЇ ЛОВЛІ (ХТО Б СУМНІВАВСЯ, ЩО ПОДАРУНКИ В НАГОРОДУ ЗА ЗЛОЧИННИЙ САДИЗМ ТЕЖ ВИКЛЮЧНО ЗЛОЧИННО САДИСТСЬКІ);

ЗЛОЧИННЕ САДИСТСЬКЕ ФОТО З НЕЩАСНОЮ, НАЇВНОЮ, ДОВІРЛИВОЮ, БЕЗЗАХИСНОЮ РИБКОЮ, ВИЛОВЛЕНОЮ З ЇЇ РІДНОГО ДОМУ - ВОДИ І НАВЕДЕНІ БЕЗ ЗАСУДЖЕННЯ ЗЛОЧИННИХ САДИСТСЬКИХ ДІЙ ПО ВІДНОШЕННЮ ДО НЕЩАСНИХ, НАЇВНИХ, ДОВІРЛИВИХ, БЕЗЗАХИСНИХ РИБОК, ЗЛОЧИННІ ЧАСТИНИ СТАТТІ, - ЗА ЦЕ ВСЕ НЕОБХІДНО НЕГАЙНО ПРИТЯГАТИ ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ АВТОРІВ ТАКИХ СТАТЕЙ І ВІДПОВІДАЛЬНЕ НА ТОЙ МОМЕНТ КЕРІВНИЦТВО ВІДПОВІДНИХ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

ЧИМ ПРИ ЦЬОМУ ЗАЙНЯТІ ЧЕСНІ ПРАВООХОРОННІ СТРУКТУРИ І ЧИ ІСНУЮТЬ ЧЕСНІ ПРАВООХОРОННІ СТРУКТУРИ У ЧЕРНІВЦЯХ ?


Він буде підконтрольний Чернівецькій міськраді і підпорядкований мерові

Якщо вам відома будь-яка інформація про перебування неповнолітньої - прохання повідомити
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


НАТО – крок за кроком, або маємо те, що маємо. Блог Ярослава Волощука
Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.