RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Викладачеві економічного факультету ЧНУ, ексдепутатові міськради Ростиславу Білику, відомому справою щодо підкупу студентів, можуть присвоїти звання професора.

Про це йдеться на сайті ЧНУ, пише molbuk.ua



Зокрема, Ростислав Білик є у переліку кандидатур, яким планують присвоїти звання професора під час засідання Вченої ради ЧНУ, яке відбудеться 27 травня о 12:00 в Червоній залі університету.

Зокрема, у порядку денному, - "присвоєння вченого звання професора (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА) Білику Ростиславу Романовичу по кафедрі економічної теорії, менеджменту і адміністрування", - йдеться в інформації.

Як пояснив у коментарі molbuk.ua ректор ЧНУ Роман Петришин, кандидатуру на присвоєння вчених звань висуває та чи інша кафедра, а відтак - факультет.

"Є кафедра, на якій працює подана людина, і якщо в неї є вакансія, - чи на доцента, чи на асистента, чи на професора, - вона висуває кандидатуру. Потім - конференція трудового колективу факультету, результат голосування, тоді ця кандидатура вже подається на Вчену Раду університету. А вже як вона проголосує - так проголосує. При кожному голосуванні оголошують, як голосували кафедра, факультет", - каже Роман Петришин.

Звісткою обурена громадська активістка Надія Вірна.

"Це той самий Ростислав Білик, якого ми в 2015 році з громадянською мережею ОПОРА підозрювали в організації підкупу студентів, а поліція казала, що "зібрала всі докази і факти". Це той Ростислав Білик, який тікав за кордон від поліції, а десь за рік повернувся, сказав, що ні в чому не винний і все це вигадки. Судді, прокурори тягнули, як могли, і врешті в 2022 році його виправдали. А в 2023 справу направили на повторний розгляд. Що там зараз, я вже і не знаю. Знаю, що Ростислав Білик після кримінальних проваджень, судів продовжував бути депутатом, засідати в комісії, пов'язаній із бюджетом, балотуватись на наступних виборах.

А хто став цапом відбувайлом? Студенти. Трьом студентам-організаторам винесли вирок – до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на рік. 12 студентів Чернівецького національного університету "звільнили від відповідальності", - пише Надія.

Вона також висловила надію, що всі винні будуть покарані.

"На фото - поліція прийшла з обшуком до Білика. Поки не професора", - підписала вона світлину.



У коментарях нинішній депутат міськради Тарас Прокоп додав:

"Хто був би на судах, то не сумнівався б в підкупі, бо на суді були представленні свідчення трьох організаторів студентів, які вказували на те, що їм кошти передавав саме Білик у своїй машині. Але ці свідчення вони давали, коли йшла справа проти них і суд їх навіть не взяв до уваги. Коли ж уже справа стосувалась самого Білика, то до суду змогли доставити тільки одного з організаторів, який в суді заявив, що нічого не памʼятає зі студентських років, після того, як потрапив у ДТП. А інші двоє втекли за кордон і їх навіть не змогли доставити до суду…"

Нагадаємо, на місцевих виборах до Чернівецької міської ради у 2015 році спостерігачі громадської мережі "Опора" (до яких належав також і нинішній депутат від фракції ЄА Тарас Прокоп) зафіксували масове фотографування бюлетенів на користь кандидата від партії "Рідне місто" Ростислава Білика. Після цього в поліції відкрили кримінальне провадження, приходили з обшуками до головного фігуранта справи.

Пізніше обвинуваченого оголосили в розшук, він тривалий час перебував за кордоном. А восени 2016 року повернувся до Чернівців і заявив, що не винен. Попри відкрите кримінальне провадження, Ростислав Білик був депутатом міської ради впродовж всього VII скликання.

25 березня 2022 року суд виправдав Ростислава Білика у справі підкупу студентів. 21 березня 2023 року справу Білика про ймовірний підкуп виборців повернули на повторний розгляд.

Водночас в ухвалі Чернівецького апеляційного суду від 19 травня 2023 року йдеться: "Апеляційну скаргу прокурора Чернівецької окружної прокуратури залишити без задоволення, а вирок Першотравневого районного суду м. Чернівці від 25 березня 2022 року щодо - без змін".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
23-05-2024, 12:17
Коментарів 2 Переглядів 2 658

Hаписав: Жах, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 травня 2024 13:03
В новині:
А Чому Білик Ростислав,добровільно не йде захищати Україну і свої статки ? Красти з Михайлішиним ,Проданом вмів і здоров'я мав,а захищати країну ні.

Hаписав: Сафронович, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 травня 2024 23:36
В новині:
Дивіться добре пане теперішній Ректоре (Б.Р.Р.)- а то вас підсидить на наступний термін.(він такий цей майбутній професор.) Думаю у вченій раді є ще розумні люди- за що будуть голосувати. новообраний ректор рулить.....? соромно.


На зборах за перехід проголосувала переконлива більшість

Тут представили понад 60 повних і короткометражних стрічок
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На концерті виступили співачка Марта Липчей, гурти"Друга Ріка" та Kozak System


Від саміту миру до реального миру, ще дуже далеко. Блог Ярослава Волощука
Ось і завершилась подія, про яку так багато і пафосно говорили останніх пів-року.
«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.