RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Фото ілюстративне

У школах Чернівців спостерігається великий наплив охочих чоловіків працювати вчителями. За цікавим співпадінням, вони є військовозобов'язаними.

Про цей курйоз розповіла директорка Чернівецького ліцею №18 Людмила Краміна, пише molbuk.ua



"Ще два роки тому інформатиків у школу не можна було заманити під жодним приводом, а зараз чи не кожен IT-шнік хотів би працювати в школі. Ой, як не байдужа їм освіта дітей)) Шановні військовозобовʼязані, у Чернівецькому ліцеї №18 немає вакансій!" - написала очільниця закладу.

У коментарях вона додала, що схожих звернень більше, ніж пальців на руках та ногах разом. Причому серед претендентів є й такі, що не мають педагогічної освіти.

"Ок, закон "Про освіту" дозволяє, але ж то однозначно не заради дітей у школі", - зауважила Людмила Краміна. Вона також написала, що її чоловік, який зараз воює, та інші захисники потребують підкріплення.

"Але ж усі у школу хочуть", - іронізує директорка.

Як відомо, згідно нового закону про мобілізацію, який набув чинності 18 травня 2024 року, право на відстрочку для продовження професійної діяльності отримали вчителі призовного віку, які викладають у закладах загальної середньої освіти, якщо вони мають повне навантаження.

Призову на військову службу під час мобілізації не підлягають вчителі, які працюють не менш як на 0,75 ставки за основним місцем працевлаштування.

Така відстрочка від мобілізації вчителів у 2024 році можлива на весь період їхньої роботи за фахом.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
22-05-2024, 23:58
Коментарів 7 Переглядів 2 587

Теги -
Hаписав: vit, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 травня 2024 10:40
В новині:
Хто ж таку недалеку людину діректором освітного закладу взяв ??? Тількі можна уявити як воно поводить себе з співробітниками """ Гнати таких треба з освіти !

Hаписав: ВІКТОР, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 травня 2024 12:38
В новині:
{text}
Цитата: vit
Хто ж таку недалеку людину діректором освітного закладу взяв ??? Тількі можна уявити як воно поводить себе з співробітниками """ Гнати таких треба з освіти !

Згодні на всі 100 !!!

Hаписав: Roman Kovach, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 травня 2024 13:03
В новині:
Даремно розраховують на бронь. Все одно всіх хапають незалежно від професій. Рятують тільки гроші та зв'язки. Тому у безпеці тільки діти чиновників та олігархів. Залишається тільки фізично супротивляться або втікати за кордон.

Hаписав: yura, Коментарів: 160, Новин: 0, 23 травня 2024 16:43
В новині:
ЗАРОБІТНА ПЛАТА 20 ПАПЕРОВИХ ДОЛАРІВ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ В МІСЦЬ - НАДЗВИЧАЙНО ПРИНАДЛИВА ДЛЯ ВСІХ НЕДОСВІДЧЕНИХ, ХТО МРІЄ ПРАЦЮВАТИ У ШКОЛІ, НАПРИКЛАД, В ЧЕРНІВЕЦЬКОМУ ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНОМУ ЛІЦЕЇ №1 НА ПОСАДІ ВЧИТЕЛЯ МАТЕМАТИКИ, ПОНАД ВСЕ МРІЮЧИ НАВЧИТИ ІНШИХ, НЕ РОЗУМІЮЧИ ЩО НЕ ЗНАЄ МАТЕМАТИКИ, АЛЕ Й У ТОМУ ЗАКЛАДІ Є СВОЇ НЕБЕЗПЕКИ, ОЧЕВИДНІ УСІМ, ХТО ПЕРЕСУВАЄТЬСЯ ЧЕРНІВЦЯМИ ПРИ СВІДОМОСТІ

Hаписав: Гість Olena Voronina, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 травня 2024 20:44
В новині:
Не удивлюсь, если после таких откровений власти дадут команду администрациям школ специально брать военнообязанных на работу, чтобы потом сдать их в ТЦК. И никакие брони уже не помогут. Пора бы обществу понять, что для простых смертных людей скоро слово бронь вообще скоро исчезнет.

Hаписав: Вася, Коментарів: 0, Новин: 0, 24 травня 2024 07:00
В новині:
Хто цю дурну курку призначив директором? Вона навіть не розуміє, що плює в очі батькам своїх 11-класників, яким доводиться тікати з цієї країни, тому що їх мають вбити за інтереси "влади" - депутатів, суддів, прокурорів, мусорів, сбушників тощо. Ще й красується своєю недолугістю у фейсбуці. Догану курці як мінімум!

Hаписав: yura, Коментарів: 160, Новин: 0, 24 травня 2024 13:16
В новині:
Цитата: Гість Olena Voronina

Не удивлюсь, если после таких откровений власти дадут команду администрациям школ специально брать военнообязанных на работу, чтобы потом сдать их в ТЦК

мне рассказали в молодости ужасы о тотальном мужеложестве, сплошных изнасилованиях старшими военннослужащими вновь прибывших в армии СССР, а затем это же рассказывали и об армии Украины, поэтому, веря в Честность, в военкомат я побежал с радостью, потому что хилый и со здоровьем очень слабым

Может по такой же причине сейчас так много желающих стать учителями и получать 20 бумажных ДОЛЛАРОВ США в месяц, очень искренне уверовав, что чему-то кого-то можешь научить, уча до периодической потери сознания (о причинах такого очень не приятного состояния здоровья организма, далее), или сейчас другие зароботные платы?

О фото в этой статье: бывают абсолютно недопустимые сочетания доски и мела, потому что написанного тем мелом на таких влажных досках, не видно даже тем, кто пишет на досках, а тем более, большой аудитории сидящих, которых изо всех сил жаждешь научить за зароботную плату 20 бумажных ДОЛЛАРОВ США в месяц и приводит такая "работа" в течении десятилетия самых наивных и самых доверчивых прямиком к тромбозу их дыхательных органов пылью и мелкими крошками а затем к потере при лечении всего заработанного, отложенного на старость при работе за 20 долларов США в месяц (с учётом последующей инфляции доллара США, естественно)

Молодой человек на фото статьи так улыбается, очевидно потому, что ещё не знает этого

Не знаю, что такое ТЦК и чем оно отличается от военкомата, ещё написано, что в ТЦК есть СП - оказывается, это социальная поддержка


Захисник кілька місяців уважався зниклим безвісти


Попри вік та проблеми зі здоров'ям, "турботівці" постійно підтримують ЗСУ, як можуть
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
Ремонти доріг і «не на часі». Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.