RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


На посаду ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича претендують четверо кандидатів.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив голова організаційного комітету з проведення виборів ректора ЧНУ Юрій Лопатинський.



У Міністерстві освіти і науки України затвердили імена та кількість кандидатів на посаду ректора ЧНУ. Університет учора, 30 квітня, отримав офіційний лист.

Серед кандидатів на посаду ректора:

- декан економічного факультету Руслан Білоскурський,
- декан факультету математики та інформатики Ольга Мартинюк,
- декан географічного факультету Мирослав Заячук,
- проректор університету з наукової роботи Андрій Саміла.

"Скільки всього було подано кандидатур, ми не знаємо. Подавати заяви можна було до 28 квітня. Міністерство рекомендувало чотирьох кандидатів. Всі вони працівники університету. Це остаточний список. Але він може і зменшитися, якщо хтось із кандидатів вирішить зняти свою кандидатуру. Зараз ми формуємо графік зустрічей. Кандидати мають розмістити свої програми на сайті університету, щоб громадськість могла з ними ознайомитися", - каже Юрій Лопатинський.

Вибори ректора Чернівецького національного університету відбудуться 15 травня.

"Якщо буде низька явка, вибори можуть не відбутися. Якщо жоден з кандидатів не набере 50 відсотків голосів, через 7 днів буде другий тур. Якщо за першим чи за другим туром буде визначений переможець, міністерство проводить поглиблену спеціальну перевірку документів. Вона може тривати до одного місяця. І тільки потім Міністерство освіти і науки України видає наказ про призначення ректора", - пояснює голова організаційного комітету з проведення виборів ректора ЧНУ.

Що відомо про кандидатів:

Руслан Білоскурський

Професор кафедри економіко-математичного моделювання, доктор економічних наук, декан економічного факультету.



На факультеті викладає курси з інформатики, інформаційного менеджменту та математичних методів та моделей ринкової економіки. Автор і співавтор понад 90 наукових та навчально-методичних праць.

У 2020 році пройшов до міськради за списками партії "Єдина альтернатива". Зараз є депутатом від фракції "Єдина альтернатива".

Є співзасновником Шумпетерівської школи інновацій. Вона допомагає підприємцям розвивати навички управління та організації.

Ольга Мартинюк

Декан факультету математики та інформатики. Професор, доктор фізико-математичних наук.



Трудову діяльність розпочала відразу по завершенню навчання в Чернівецькому університеті у 1998 році на посаді викладача-стажиста кафедри алгебри і геометрії. Вчене звання доцента кафедри алгебри та інформатики ЧНУ присвоєне в 2007 р.

У листопаді 2019 року обрана деканом факультету математики та інформатики Чернівецького університету. У 2020 році Мартинюк здобула звання професора кафедри алгебри та інформатики ЧНУ.

З 2020 р. очолює постійну комісію з навчально-методичної роботи Вченої ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Мирослав Заячук

Декан географічного факультету ЧНУ ім. Юрія Федьковича, доцент кафедри, доктор географічних наук.



З 2000 до 2010 року обіймав посаду заступника декана географічного факультету. У 2004 році отримав звання доцента.

За сумісництвом працював у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Обіймав посаду професора кафедри географії та природознавства. Також працював вчителем географії у Чернівецькому багатопрофільному ліцеї №4.

Був головою у Басейновій раді річок Пруту та Сірету.

З 2018 до 2019 року працював заступником голови Чернівецької обласної адміністрації.

Є членом топонімічної комісії Чернівецької міської ради,а також керівником відокремленого підрозділу в Чернівецькій області в Українській федерації учнівського спорту.

Андрій Саміла

Проректор з наукової роботи. Професор, доктор технічних наук



Є головним науковим співробітником науково-дослідної частини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

З 2007 по 2019 рік працював асистентом кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

З 2019 по 2020 рік був доцентом кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

З 2020 обіймає посаду проректора з наукової роботи ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
1-05-2024, 14:12
Коментарів 2 Переглядів 3 854

Hаписав: Приплили, Коментарів: 0, Новин: 0, 1 травня 2024 15:55
В новині:
Ага, Білоскурського ректором, а Валєру Шкільнюка проректором з наукової роботи. А далі й решту родичів в ректорат прилаштувати буде можна.

Всі ж науковці просто офігєнні.

Hаписав: Yurllo, Коментарів: 0, Новин: 0, 1 травня 2024 16:18
В новині:
{text}
Цитата: Приплили
Ага, Білоскурського ректором, а Валєру Шкільнюка проректором з наукової роботи. А далі й решту родичів в ректорат прилаштувати буде можна.

Всі ж науковці просто офігєнні.
Туто тiльки "конкурентнi" коменти претиндентiв )))

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.