RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фото з фб-сторінки Оксани Рошки. Фото з минулорічного фестивалю-конкурсу

У Чернівцях уже вдруге відбудеться міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс "Україна єднає. UA united". Організовує його разом із творчою командою однодумців Оксана Рошка - чернівецька композиторка, авторка понад 600 пісень, педагогиня.



Про це йдеться у публікації "МБ" від 11 квітня, пише molbuk.ua



Конкурс триватиме впродовж 19-21 квітня у Чернівцях, а 25-28 квітня відбудеться в онлайн-форматі. Візьмуть участь творчі колективи з Буковини та всієї України, а також з-за кордону. Це юні й дорослі аматори та професіонали в різних мистецьких жанрах: вокалі, хореографії, інструментальному й театральному мистецтві, живописі, авторській і родинній творчості.

У Чернівцях фестиваль триватиме три дні на кількох локаціях: у палаці "Академічний", Центральному палаці культури, центрі культури "Вернісаж".

Вартість входу до зали батьків, рідних і друзів учасників – донат у скриньку для ЗСУ. Зібрані кошти спрямують на закупівлю дронів для нашої 107 окремої бригади тероборони.

"Це вже другий такий фестиваль. Перший організували минулого року наприкінці квітня. До нього долучилися понад 800 учасників. Зібрані кошти передали на авто для ЗСУ, – розповіла "МБ" організаторка Оксана Рошка. – Цьогоріч наш захід триватиме впродовж трьох днів. Розраховуємо на ще більшу кількість учасників. Усі конкурси й фестивалі мистецької агенції "Україна єднає", які я організувала, передбачають участь на пільгових умовах для незахищених категорій населення та дітей військових. Нас підтримало чимало партнерів, за що ми їм вдячні".


Фото з минулорічного конкурсу

Картина учасниці розчулила члена журі з Румунії

До онлайн-конкурсу долучаться й українці, які зараз за кордоном.

"Багато діток пороз’їжджалися через війну, – зітхає композиторка. – Але всі вони сумують за Україною. Минулого року гран-прі отримала дівчинка на колісному кріслі. Вона з Миколаєва, зараз живе у США. Я їй надіслала багато своїх пісень українською, вона із задоволенням їх співає.

Від деяких дитячих робіт сльози навертаються. На торішньому конкурсі 12-річна учасниця намалювала дитину, яку охороняє Діва Марія. Вийшло дуже трепетно, чисто. Один із членів журі з Румунії, дорослий чоловік, просто ридав від тієї картини!".

Гості з інших міст у захваті від буковинських талантів.

"Послухавши минулоріч наших юних вокалістів, кияни та вінничани зізнавалися, що наче в космосі побували, настільки це було потужно. Таке ж сильне враження справили на них наші художники, майстри декоративно-ужиткового мистецтва", – тішиться Оксана Рошка.


Фото з минулорічного конкурсу

Місцева вишивка захопила також і переселенців зі східних областей. "Минулого року у фестивалі брала участь жінка з Мелітополя, яка перебралася на Івано-Франківщину. Вона привезла свою вишивку, якої навчилася у місцевих майстринь. Їй дуже сподобалося вишивати", – зазначає співрозмовниця.

"Наша молодь – надзвичайна!"

Для юних конкурсантів важливо й те, що вони своєю участю у фестивалі долучаються до підтримки ЗСУ. Діти почуваються щасливими від того, що можуть внести й свою частку в перемогу.

"Кажуть мені: "Оксано Вікторівно, ми любимо ходити на ваші конкурси, бо цим допомагаємо захисникам. Будь ласка, запрошуйте нас ще, – переповідає Оксана Рошка. – Так ми виховуємо в дітях патріотизм, любов до своєї країни. У них навіть уже інше сприйняття гімну України. Співають його й плачуть. Це буде потужне, сильне покоління, яким ми пишатимемося. Наша молодь надзвичайно талановита, розумна та працьовита".

Жінка скромно відмовляється від того, щоб її називати волонтеркою. Каже, просто робить те, що може. Водночас, організовуючи такі заходи, відволікається від важких думок. Адже на фронті її чоловік.

"Коли чоловік торік навесні перебував у Бахмуті, попросив: "Оксано, займися чимось таким, щоби ти взагалі не мала часу думати про те, як я там". І от я взялася робити фестиваль. До нього залишалося кілька днів, як з’ясувалося, що чоловік потрапив в оточення. Все падало з рук. Аж ось він зателефонував і повідомив, що вибрався. Не хотіла б ще раз таке пережити", – зізнається композиторка.

Місце проведення:

19 - 20 квітня
Мистецька галерея "Вернісаж", вулиця Франка, 15 (декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво та мистецтво фото)
19 - 20 квітня
Палац "Академічний", вулиця Шиллера, 11 – (академічний вокал, ансамблевий та хоровий спів; інструментальне мистецтво)
20 квітня
ЦПК, Театральна площа, 5 – (хореографія)
20 -21 квітня
Палац "Академічний", вулиця Шиллера, 11 – (естрадний вокал).

Години початку конкурсу оголосять додатково. Під час повітряної тривоги конкурс припиняється до відбою.




Організатори: мистецька агенція, продюсерський центр "Україна єднає", асоціація SupportUAchildren APS (Італія), центр культури й розвитку "РоДоСи" (Мілан), ГО "Шлях до зірок"

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
14-04-2024, 14:51
Коментарів 0 Переглядів 2 577

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Це якесь варварство!». Блог Галини Олійник
У такі спекотні дні, особливо звертаю увагу на те, що в Чернівцях, особливо в центрі міста, ніде сховатися від сонця.
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.