RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Військовозобов’язані повинні завжди мати з собою військовий квиток. Така норма діє з початку введення воєнного стану. Крім того, військовозобов’язані без військового квитка не зможуть влаштуватися на роботу, одружитися чи розлучитися, йдеться у публікації "МБ".



Роботодавець має перевірити військовий квиток

У Чернівецькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки пояснили, де не зможуть обійтися без військового квитка.

"Під час прийняття на роботу роботодавець зобов’язаний перевіряти наявність у військовозобов’язаних військово-облікового документа, тобто посвідчення про приписку до призовної дільниці, військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного. Без цих документів роботодавець не має права працевлаштовувати військовозобов’язаного. Ці ж документи чоловіку необхідні для одруження, розлучення, вступу до навчального закладу, – пояснює пресофіцерка Чернівецького територіального центру комплектування та соціальної підтримки Тетяна Попович.

Також із військово-обліковим документом необхідно звернутися в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки в разі зміни місця реєстрації.

Тому чоловіків просять дотримуватись правил військового обліку та звертатись для уточнення військово-облікових даних.
Загалом чоловікам віком від 18 до 60 років на час дії воєнного стану потрібно постійно мати з собою документи, що посвідчують особу, військово-облікові документи та надавати їх для перевірки уповноваженим особам. Представники ТЦК та СП мають право на перевірку документів.

Документ необхідний для статусу безробітного

Також необхідний військовий квиток безробітним, які хочуть стати на облік у центр зайнятості.

"Особа, яка шукає роботу, для реєстрації в центрі зайнятості як безробітна подає заяву про надання статусу зареєстрованого безробітного та пред’являє паспорт, ідентифікаційний код, трудову книжку (за наявності), документ про освіту та військово-обліковий документ для осіб, які звільнилися зі строкової військової служби, для військовозобов’язаних осіб під час воєнного стану у зв’язку з мобілізацією", – пояснили у пресслужбі обласного центру зайнятості.


Військовий квиток у РАЦСі теж знадобиться

Начальниця Чернівецького відділу РАЦС Наталія Вишневська каже, що для одруження та розлучення теж потрібен військовий квиток, але вона пояснює, що ця норма діє відповідно до постанови Кабміну ще з 2020 року.

"Це не є нововведенням, ми вже давно так працюємо. Наприклад, під час подання заяви на одруження вносять відомості військового квитка: коли виданий, ким виданий, військове звання. Але ніхто не вимагає дозволу з військкомату для одруження. Після реєстрації шлюбу відомості надають військкомату. Також військовий квиток просимо і під час розлучень. У чотирьох заявах – про укладання шлюбу, про розірвання шлюбу, про внесення змін і на зміну імені – є графа "Відношення до військової служби". Тому ми її маємо заповнити. У нас не було випадків, щоби хтось відмовився надавати військовий квиток. Проблем із цим немає, тож усі, хто подає документи, подають і військовий квиток", – каже Наталя Вишневська.
За постановою Кабміну, у РАЦСі зобов’язані у військкомати передавати списки військовозобов’язаних і роблять це вже кілька років поспіль. Так само подають у військкомати списки померлих, які за віком були військовозобов’язаними, щоб їх знімали з обліку.

Начальниця департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Наталя Свестун пояснює, що для лікування у медзакладах необхідно мати насамперед електронне направлення від сімейного лікаря, щоб людину можна було госпіталізувати, а не військовий квиток. Водночас уся екстрена допомога надається без документів, і лікарі нікому не відмовляють.
24-04-2023, 20:20
Коментарів 1 Переглядів 5 491

Теги -
Hаписав: иванко, Коментарів: 0, Новин: 0, 24 квітня 2023 20:58
В новині:
від кацапів ні на крок...

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Послухати творчість гурту зібралося чимало шанувальників


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.