RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



У соцмережах емоційно розповідають про те, що представники військкоматів масово роздають повістки, при цьому нібито порушуючи закони на кожному кроці, а самі залишаються в тилу.

В обласному територіальному центрі комплектування Буковини запевняють, що переважна більшість військовослужбовців, які проходять службу в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, мають бойовий досвід, воювали в різні роки війни, починаючи з 2014 року.

Про це пише Армія.inform.


"Це і ті люди, які від початку бойових дій на сході нашої країни стримували агресора й давали йому відсіч у лавах танкових, артилерійських, десантних, гірсько-штурмових та інших військових частинах. Вони про війну знають не з розповідей. Чимало з цих військовослужбовців за успішне виконання бойових завдань відзначені відомчими та державними нагородами", — розповів начальник Чернівецького обласного ТЦК та СП полковник Ігор Сорокопуд.

Військовослужбовці територіальних центрів області, рот охорони відряджаються до районів ведення бойових дій, поповнюючи лави бойових частин.

Командирами стрілецьких батальйонів, які формувалися на Буковині, стали офіцери територіальних центрів комплектування, і чимало сержантів та солдатів, які у складі цих батальйонів пішли боронити українську землю, також є вихідцями з територіальних центрів комплектування. Серед особового складу, який відрядили до районів ведення бойових дій, є і втрати.

Серед військовослужбовців ТЦК Чернівецької області є поранені та травмовані. Через поранення вони, за рішеннями військово-лікарських комісій, були визнані обмежено придатними до військової служби у воєнний час і призначені на посади, зокрема у ТЦК.

"Немає визначених посадових осіб, для яких вручення повісток є їхніми прямими обов’язками. У групах оповіщення працюють здебільшого учасники бойових дій, серед яких є і поранені, і навіть ті, хто пройшов полон. Тож дорікати чи обурюватись, не знаючи службовий шлях того чи іншого представника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, не варто. Мені особисто неодноразово доводилось вручати повістки і траплялося чути "чому самі не на фронті". Та людям, які ставили такі запитання, не було відомо, а, можливо, й цікаво, що повістку вручає військовий, який пройшов важкі бої в Дебальцевому і має поранення, що сама я півтора року виконувала завдання в районі проведення бойових дій та прийшла в ТЦК та СП з артилерійської бригади. Зрештою, і сьогодні в мене чоловік і рідний брат, який до того не мав військового досвіду, мобілізовані з початку широкомасштабного вторгнення. Зараз вони воюють на найгарячішому, Бахмутському напрямку: чоловік — у складі десантно-штурмової бригади, брат — в одному зі стрілецьких батальйонів", — пояснює начальник пресслужби Чернівецького обласного ТЦК та СП капітан Тетяна Попович.

Тетяна Попович додає, що нинішні заходи оповіщення є вимушеними, і проводяться тому, що наразі чимало військовозобов’язаних буковинців і внутрішньо переміщених осіб порушують вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок. Тому важливо розуміти необхідність цієї "невдячної" роботи й не грати на руку ворогу, а виконувати свій громадянський обов’язок.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-04-2023, 20:45
Коментарів 5 Переглядів 44 477

Теги -
Hаписав: Гость, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 квітня 2023 08:19
В новині:
Свідомий громадянин, який гордий бути носієм нації "українець", при спробі вручені повістки мовчки її отримає, а ухилянт буде пручатися, тікати і кричати про порушення його прав з образою військовослужбовців. В таких випадках треба не шукати порушень в діях військових, а надавати правдиву характеристику особі, яка як клоун і позорище піднімає шум!!!

Hаписав: Пенітенціарій, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 квітня 2023 19:52
В новині:
У нас правова держава, тому закону повинні дотримуватись всі, як тцк така і військовозобов'язані. Про співробітників можу сказати одне, немає там поранених і тп. Є там тільки ті які занесли гроші воєнкому.

Hаписав: Владислав, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 квітня 2023 06:37
В новині:
Брехлива стаття.Ніхто з представників тцк ніде не воював...А якщо і був десь,в чому я дуже сумніваюся,то можливо на третіх лініях,де все відносно спокійно.Я не розумію,ви думаєте,що простий люд лохи?Всі вже давно зрозуміли,що мобілізованих кидають в окопи в найзапекліші точки фронту.Як до прикладу вагнерівців...тільки там зеки,А у нас прості хороші люди.Люди ж вміють спостерігати хто в основній масі гине,це і є ті ж мобілізовані.Тому все має бути по закону.Якщо і мобілізують,то по закону,і обов'язково з підписанням контракту,А не для галочки.Щоб потім можна було оформити соціальні виплати та гарантії.А не так,як деякі добровольці пішли на початку війни,і не можуть собі навіть оформити інвалідність,вони для держави вже більше не потрібні.

Hаписав: Виктор, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 квітня 2023 10:41
В новині:
Пі.добольство ..нахуй воєнкомів
Ніхто там ніколи далі свого військомату не виповзав

Hаписав: Raquel, Коментарів: 0, Новин: 0, 17 квітня 2023 09:39
В новині:
З вашої статті випливає що тисячі здорових мужиків які мають бойовий досвід сидять в тилу і вилоалюють простих необстріляних чоловіків щоб запхати їх в мясорубку скажімо наприклад під Бахмут



Як порівняти з минулим роком, ціни зросли і на первинному, і на вторинному ринках
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
У корпусі на вулиці Головній знаходиться інсультний центр, терапевтичне та реабілітаційні відділення
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.