RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



У Чернівцях міська рада хоче припинити право постійного користування землею 20 релігійним громадам.

Про це йдеться у проекті рішення Чернівецької міської ради, який був оприлюднений сьогодні, 12 квітня.

У списку низка різних церков.

Загалом, церкви УПЦ у Чернівцях займають площу майже 14 гектарів. Найбільші земельні ділянки має Свято-Духівський Кафедральний собор, що на вулиці Головній, 85 – майже 1,4 га. Церква Вознесіння Господнього УПЦ на вулиці Руська,235-Г має земельну ділянку площею 1,5 га. Чоловічий монастир Різдва Пресвятої Богородиці Гореча використовує земельну ділянку площею 1,5 га, а також має ще 1,5 га додатковoї землі. Усі інші церкви займають площу до гектара землі.

Також хочуть скасувати рішення міської ради від 2017 року, за яким чоловічий монастир Різдва Пресвятої Богородиці "Гореча" отримав ще додатково 1,5 га земельної ділянки для обслуговування церкви та монастиря.

Читайте також: Мер Чернівців розповів, чи можуть у храмів УПЦ відібрати землю громади

Список релігійних громад, яких це стосується

Припинити право постійного користування землею:

Релігійній громаді парафія на честь святителя Василія Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви, м.Чернівці, вулиця Південно-Кільцева,2-Б, Чернівецької області.

Релігійна громада парафії кафедрального собору на честь сходження святого духа Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці (вул.Головна,85) Чернівецької області.

Релігійна громада парафія на честь Покрова Пресвятої Богородиці Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці проспект Незалежності,107-В Чернівецької області.

Релігійній громаді парафії на честь святих архангелів Михаїла і Гавриїла Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці вулиця Горіхівська,27 Чернівецької області земельною ділянкою за адресою вул.Горіхівська,27.

Релігійній громаді парафії на честь Святої Троїці Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці Чернівецької області" земельною ділянкою за адресою вул.Золочівська,74.

Релігійній громаді парафіі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці вулиця Кубинська,15 Чернівецької області".

Релігійній громаді парафія на честь Святителя Спиридона Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці вулиця Квітковського, 8.

Релігійній громаді парафії на честь Вознесіння Господнього Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці Чернівецької області земельною ділянкою за адресою вул.Руська,235-Г.

Релігійній організації парафії Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви Свято-Николаївського храму міста Чернівці (вул.Руська,35).

Релігійній громаді парафія на честь Святих апостолів Петра і Павла Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці вулиця Сторожинецька,25 Чернівецької області.

Релігійній громаді парафії на честь Святителя Николая Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці Чернівецької області за адресою вул.Ткачука Петра,1.

Чоловічому монастирю Різдва Пресвятої Богородиці Гореча у місті Чернівці Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви земельною ділянкою за адресою вул.Троянівська,1.

Свято-Введенському жіночому монастирю Чернівецько-Буковинської Єпархії Української Православної Церкви" земельною ділянкою за адресою вул.Буковинська,10.

Релігійній громаді парафія на честь святителя Николая Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці вулиця Вереснева,4 Чернівецької області за адресою вул.Вереснева,4.

Релігійній громаді парафія на честь Святого апостола Андрія Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці Чернівецької області за адресою вул.Руська,287-Ж.

Релігійній громаді парафія на честь Покрова Пресвятої Богородиці Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці вулиця Каштанова,37-Е.

Релігійній організації "Управління Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви" земельною ділянкою за адресою вул.Руська,33.

Релігійній організації "Управління Чернівецько-Буковинської Єпархії Української Православної Церкви" земельною ділянкою за адресою вул.Марка Черемшини,10-А.

Релігійній громаді парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці Чернівецько-Буковинської Єпархії Української Православної церкви міста Чернівці вулиця Путильська,30-Г.

Релігійній громаді парафії на честь святих архангелів Михаїла і Гавриїла Чернівецько-Буковинської Єпархії Української Православної церкви села Чорнівка Новоселицького району Чернівецької області" земельною ділянкою за адресою вул.Головна,1, с.Чорнівка Чернівецького району.

Релігійній громаді парафії на честь Святих Архангелів Михаїла і Гавриїла Чернівецько-Буковинської Єпархії Української Православної церкви села Коровія Глибоцького району Чернівецької області земельною ділянкою за адресою с.Коровія, Чернівецького району.

Нагадаємо, департамент урбаністики та архітектури зареєстрував проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками релігійними організаціями, які афілійовані з окупантами. Його розглянуть під час наступної сесії міськради.
12-04-2023, 20:55
Коментарів 0 Переглядів 15 408


Сума збитків завдана місцевому бюджету становить майже 700 тисяч гривень
Серед лідерів платників ПДФО – обласні заклади охорони здоров’я
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
Односторонні дороги чи парковки? Блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.