RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



У місті з липня активно ремонтують дороги. Переважно здійснюється поточний ремонт. Роблять його на багатьох вулицях із заміною верхнього шару асфальту. Чернівчани помічають, що на деяких дорогах працює потужна дорожня техніка з написом "Техно-буд-центр".

Відомо, що це фірма, яка зареєстрована у 2005 році в Тернополі, йдеться у публікації "МБ".



Мер Роман Клічук пояснював, що до ремонтних робіт у Чернівцях він запрошував усі потужні фірми України й особисто вів із ними перемовини.

Чому саме тернопільська фірма отримує левову частку замовлень?

У Чернівцях цього року оголосили 34 тендери на поточні ремонти доріг. З них 15 тендерів отримала тернопільська "Техно-буд-центр". Крім того, вона стала підрядником капітального ремонту на вулиці Рівненській, де ремонт не завершила фірма "Євродор", яку мерія оштрафувала за порушення термінів виконання договору.

Першу дорогу "Техно-буд-центр" почав робити на вулиці Героїв Майдану (від будинку №70А до №88). На тендері вартість ремонту складала майже шість мільйонів гривень. Фірма запропонувала суму 5,9 мільйона гривень, а зрештою виконали ремонтні роботи за чотири мільйони.
Цією ж фірмою була відремонтована ще одна ділянка на вулиці Героїв Майдану (від будинку №52 до №70А). Замінювали верхній шар дорожнього покриття. Відповідно до акту виконаних робіт, вартість склала вісім мільйонів гривень.

Це дві ділянки на одній із найзавантаженіших вулиць у місті. Під час ремонту дорогу не перекривали, а лише частково обмежили рух. Основні роботи фірма виконувала вночі.

"Техно-буд-центр" також цього року ремонтував вулиці Небесної Сотні, Вірменську, Січових Стрільців, Маланчука (колишня Миколаївська), Винниченка, Учительську тощо.

Кошторисна вартість за тендерами з поточного ремонту доріг, де фірма "Техно-буд-центр" брала участь, склала 85 мільйонів гривень. Після проведення тендерів сума склала вже 75 мільйонів, тож для міського бюджету зекономили 10 мільйонів гривень. А за виконаними об’єктами економія за поданими актами склала ще додатково майже сім мільйонів.

"Техно-буд-центр" суттєво не знижує суми на ремонтні роботи на окремих тендерах. Зменшення коливаються у межах кількох тисяч гривень. Тому серед переможців тендеру вартість їхніх робіт не завжди найнижча. У департаменті інфраструктури та благоустрою міської ради пояснюють, що, крім цінового параметру, підрядник, який бере участь у торгах, має відповідати кваліфікаційним критеріям. Тобто мати відповідну техніку, працівників, що дозволяє якісно виконати роботи, договори, які свідчать про досвід роботи, які завантажені в систему "Прозоро".



"Якщо підрядник зазначив найнижчу ціну, але при цьому він не надав документів на підтвердження щодо відповідних працівників, матеріально-технічної бази і досвіду, які вимагаються в тендерній документації, його пропозицію відхиляють. Це очевидно, бо, крім ціни, підрядник ще має якісно виконати ці роботи, – зазначає начальник департаменту інфраструктури та благоустрою Григорій Прохоренко. – Але є багато тендерів, проаналізувавши які, складається враження, що нам "активно хочуть допомогти" ремонтувати дороги і проводити благоустрій міста".

Як приклад, можна розглядати тендер на продовження (коригування) капітального ремонту вулиці Рівненської, від пологового будинку №2 до Сторожинецької, який був оголошений у жовтні.

На тендер подалися фірми "Техно-буд-центр" та "Енергія змін". "Енергія змін" була зареєстрована у Києві у 2020 році. Пропозиція на тендері складала 23,7 мільйона гривень. "Техно-буд-центр" пропонує майже таку ж суму – 23,7 мільйона гривень, "Енергія змін" – 21,7 мільйона гривень.

Однак тендерна комісія відмовляє "Енергії змін". Під час тендеру фірма завантажує в систему лише сім документів. Серед переліку немає жодних договорів, документів про наявність техніки, працівників, досвіду. Тому складається враження, що фірма не дуже зацікавлена виграти тендер.

"Техно-буд-центр" подає удесятеро більше документів: понад 70 виписок про наявність техніки, персоналу, звіти сертифікати, листи-довіреності. І саме її обирають переможцем тендеру, з огляду на досвід та наявність техніки.

Найближчий часом "Техно-буд-центр" має розпочати продовження капітального ремонту вулиці Рівненської. Ця фірма не лише отримує гроші з ремонту чернівецьких доріг. Віднедавна вона сплачує податки до міського бюджету. З першого серпня 2022 року тернопільський підрядник вирішив зареєструвати у Чернівцях філію. Крім сплати податків, плюсом стануть ще й нові робочі місця. Тож тепер "Техно-буд-центр" працюватиме на чернівецьких дорогах вже як місцева фірма.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
25-11-2022, 11:17
Коментарів 0 Переглядів 3 116

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.