Новини Дня

00:45
Чому редиску потрібно саджати тільки восени
00:30
Не тільки риба: чотири найкращих рослинних джерела омега-3
00:15
Шість продуктів, які допоможуть залишатися здоровими всю зиму
23:59
На фронті 174 зіткнення, на Покровському напрямку ворог зазнав відчутних втрат
23:45
П'ятниця стане початком "білої смуги" для чотирьох знаків Зодіаку. Кого обрали карти Таро
23:23
Названо овоч, який потрібно їсти всім щодня
22:58
Україна під час ракетного обстрілу Курщини поранила північнокорейського генерала - WSJ
22:43
Путін заявив, що Росія атакувала Україну ракетою середньої дальності "Орєшнік"
22:21
Міністри ЄС обговорили підвищення тарифів на аграрний імпорт із РФ і Білорусі
22:05
Сонце поверне щастя в життя цих знаків Зодіаку. На кого чекає період великої радості
21:41
Рекордні витрати на оборону, скорочення пенсій: у РФ затвердили бюджет на 2025-27 роки
21:20
Що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня
21:00
Чернівчанка, яка очолила Міндовкілля розповіла, на чому повинна базуватися відбудова України
20:40
На збереження репродуктивних клітин військових у бюджеті заклали ₴190 мільйонів
20:20
ЗСУ створили першу школу підготовки операторів безпілотних роботизованих комплексів
20:18
Платіжне шахрайство: важливість двофакторної автентифікації*
20:00
У Чернівцях патрульні зупинили п'яного водія: вміст алкоголю перевищив норму в 14 разів
19:40
Рада ухвалила законопроєкт про безпеку в закладах середньої освіти: деталі
19:23
З'явився графік вимкнення світла на Буковині на 22 листопада
19:20
Становище України на фронті погіршилось: міністр оборони Британії зробив попередження
Больше новостей
Молодий буковинець » Новини Чернівців » «Це відбувалося на кухні справжньої Ольги Кобилянської»: у музеї Чернівців провели незвичну екскурсію

«Це відбувалося на кухні справжньої Ольги Кобилянської»: у музеї Чернівців провели незвичну екскурсію

Новини Чернівців / новини / культура, шоу-бізнес
2 235
0


У Чернівецькому літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської проводять незвичну екскурсію "Дрібнички з кухні Кобилянської".

Філія обласного краєзнавчого музею відновила свою роботу з 1 червня, повідомляє музей.



Наразі там приймають відвідувачів і проводять екскурсії.

Гостей познайомили з буднями великої української авторки з Буковини, акцентуючи увагу на тому, що в Ольги Кобилянської була не лише "письменницька кухня", але й існувала реальна.

Як розповіла старша наукова співробітниця музею Юлія Микосянчик, Ольга Кобилянська багато готувала, адже певний час жила зі своїми рідними.

"Ользі Кобилянській доводилося будувати свій день так, що першу його половину вона прибирала і готувала, займалася домашнім господарством, а у другій половині дня одну-дві години могла присвятити собі та своїй творчості. І то не завжди. Тому паралельно вона готувала на кухні, а у неї в голові розмовляли її персонажі. Тож інколи траплялося, що вона відкладала свої домашні справи і хапалася за папір аби записати думку, яка народилася цієї миті, а потім могла використати її, або не використати", - каже Юлія Микосянчик.

Окрім розповіді про кухню та стіл Ольги Кобилянської, відвідувачам представили посуд та реманент, який вона використовувала. До прикладу, форма для випікання (бабник), якому щонайменше 120 років; або ступа вагою 2 кілограми 300 грамів.







"Жінка зростом 1 метр 55 сантиметрів і вагою 44-46 кілограмів мусить взяти цю "ступочку" і перетовкти у ній спеції. А ви собі уявіть той запах, який стоїть, бо ж приправи найсмачніші і найкращі тоді, коли щойно перетовчені, перець, цинамон. Це відбувалося на кухні справжньої Ольги Кобилянської", - зазначає співробітниця музею.

Щоб додати солоденького до столу Ольги Кобилянської та потішити відвідувачів співробітниці зібрали опалі пелюстки троянд з її саду та зварили з них квіткове варення.

У Чернівецькому літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської кажуть, що завжди раді гостям і готові ділитися цікавинками з життя відомої авторки.

Виставка ""Корисні дрібнички з кухні Кобилянської" буде тривати до 20 червня, з 10.00 до 17.30.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
[related-news] [/related-news]

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: