RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



У Чернівецькому літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської проводять незвичну екскурсію "Дрібнички з кухні Кобилянської".

Філія обласного краєзнавчого музею відновила свою роботу з 1 червня, повідомляє музей.



Наразі там приймають відвідувачів і проводять екскурсії.

Гостей познайомили з буднями великої української авторки з Буковини, акцентуючи увагу на тому, що в Ольги Кобилянської була не лише "письменницька кухня", але й існувала реальна.

Як розповіла старша наукова співробітниця музею Юлія Микосянчик, Ольга Кобилянська багато готувала, адже певний час жила зі своїми рідними.

"Ользі Кобилянській доводилося будувати свій день так, що першу його половину вона прибирала і готувала, займалася домашнім господарством, а у другій половині дня одну-дві години могла присвятити собі та своїй творчості. І то не завжди. Тому паралельно вона готувала на кухні, а у неї в голові розмовляли її персонажі. Тож інколи траплялося, що вона відкладала свої домашні справи і хапалася за папір аби записати думку, яка народилася цієї миті, а потім могла використати її, або не використати", - каже Юлія Микосянчик.

Окрім розповіді про кухню та стіл Ольги Кобилянської, відвідувачам представили посуд та реманент, який вона використовувала. До прикладу, форма для випікання (бабник), якому щонайменше 120 років; або ступа вагою 2 кілограми 300 грамів.







"Жінка зростом 1 метр 55 сантиметрів і вагою 44-46 кілограмів мусить взяти цю "ступочку" і перетовкти у ній спеції. А ви собі уявіть той запах, який стоїть, бо ж приправи найсмачніші і найкращі тоді, коли щойно перетовчені, перець, цинамон. Це відбувалося на кухні справжньої Ольги Кобилянської", - зазначає співробітниця музею.

Щоб додати солоденького до столу Ольги Кобилянської та потішити відвідувачів співробітниці зібрали опалі пелюстки троянд з її саду та зварили з них квіткове варення.

У Чернівецькому літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської кажуть, що завжди раді гостям і готові ділитися цікавинками з життя відомої авторки.

Виставка ""Корисні дрібнички з кухні Кобилянської" буде тривати до 20 червня, з 10.00 до 17.30.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
7-06-2022, 10:19
Коментарів 0 Переглядів 1 427

Теги -

В останній шлях проведуть сьогодні о 12.00 у Вашківцях.

Пожежники змогли локалізувати вогонь та повністю загасили пожежу
• Новини партнерів
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Організатори запевнили, що вистачить коштів на закупівлю одного автомобіля.


«Наче все завмерло». Блог Галини Олійник
Блог про пішохідні Чернівці
Надії Кремля на похорон НАТО не виправдались. Блог Ярослава Волощука
Вже тисячоліттями у світі панує істина – розділяй та володарюй
ВІДЕО Переглянути все відео

Ми завжди відкриті до співпраці та дуже раді новим клієнтам.

У чому ж полягає відмінність між пивом із цих броварень, ми розпитали у магазині крафтового пива "Чорні вівці"

З 1 до 31 липня у медичному центрі діє акція – при записі на консультацію кардіолога ЕКГ безкоштовне.

Станьте на крок ближче до мети – отримайте консультацію у кваліфікованих спеціалістів щодо деталей будівництва СЕС та замовляйте економічні прорахунки для вашого підприємства.

"Контінентал" планує зібрати врожай із загальної площі 86,2 тис. га.
Привітання з Днем Конституції України директора ДП «Путильське лісове господарство» Василя Слижука*

Привітання з Днем Конституції України директора ДП "Путильське лісове господарство" Василя Слижука
• Теги