RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Фото з фб-сторінки Олексія Бойка

Голові Чернівецької облради Олексієві Бойку зателефонували з обласного військкомату з вимогою негайно там з'явитися.

Про це Бойко розповів в інтерв'ю виданню Букінфо, пише molbuk.ua



Такі ж дзвінки, за словами Бойка, надійшли і першому заступникові голови облради Миколі Гуйтору, а також обласним депутатам Василеві Гончару, Сергієві Ратушенку, Сергієві Капіцькому, Сергієві Добржанському, Володимирові Морозу. А ще - Дмитрові Домбровському, який наразі виконує обов'язки гендиректора обласної клінічної лікарні замість Сергія Бродовського.

Останній зараз перебуває у СІЗО, його підозрюють у неналежному використанні гуманітарної допомоги з-за кордону, а також вимаганні коштів із пацієнтів за транспортування каретами "швидкої".



Наразі суд обрав для гендиректора запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у майже 200 тисяч гривень.

В інтерв'ю журналістові Букінфо Олексій Бойко розповів, що разом зі своїм заступником Миколою Гуйтором був "заброньований" (тобто непризовний - ред.), проте ще з початку війни вони добровільно "розбронювалися".

За словами посадовця, повістки з'явитися до військкомату не було, лише телефонний дзвінок.

"Оскільки це не зовсім корегується із законом, то я відповів, що чекаю отримання відповідної повістки. Звичайно, якщо така буде, то зроблю все згідно закону. За колег не уточняв, але думаю позиція буде такою ж", - зазначив Бойко.

На запитання журналіста, чи пов'язує чиновник це з помстою керівництва ОВА, Олексій Бойко відповів:

"Це залякування і зведення політичних рахунків. Я не можу стверджувати, хто кому надав таку вказівку, але переконаний, що рішення щодо керівництва обласної ради точно не приймають у військкоматі на власний розсуд прості виконавці. Депутатів викликають, щоб "поставити на місце". Залякують, щоб знали, кому треба "служити". Але у нас лякливих немає. Ми готові до всього. В нас позиція така - працюємо на перемогу. А після неї розберемось. Думаю, що задум такий – щоб обласна рада не змогла збиратися і подати це все як "не функціональна облрада", яку можна буде розпустити і оголосити нові вибори", - сказав посадовець.

На запитання, чи пов’язує таку реакцію ОВА з останніми скандальними корупційними подіями в області (йдеться про викриття Сергія Бродовського - ред.) Бойко відбувся жартом: "Може, просто так співпало".

І вже всерйоз додав, що Дмитро Домбровський уже призначений знову на посаду директора обласної клінічної лікарні і вже зареєстрований юстицією.

Як відомо, Сергія Бродовського призначив на посаду в.о. головного лікаря обласної клінічної лікарні своїм розпорядженням голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук. Бродовський є лікарем-хірургом, позаштатним спеціалістом із трансплантології Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА, медичним директором Чернівецької обласної клінічної лікарні.

Відповідні кадрові зміни ухвалив голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук рішенням від 12 березня.

"З метою розгортання максимальної спроможности для забезпечення медичної допомоги в умовах війни з російським агресором призначити з 12 березня 2022 року генеральним директором обласного комунального некомерційного підприємства "Чернівецька обласна клінічна лікарня" на період воєнного стану Бродовського Сергія Петровича", — йдеться у документі. Також цим наказом Осачук припинив повноваження виконувача обов’язків генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства "Чернівецька обласна клінічна лікарня" Дмитра Домбровського.

Чернівецька обласна рада відреагувала зверненням до Сергія Осачука, закликавши "припинити практику ухвалення кадрових рішень щодо керівників комунальних підприємств, установ та організацій, заснованих на базі спільного майна територіальних громад області та сксувати раніше видані Чернівецькою обласною військовою адміністрацією адміністративно-правові акти з цих питань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
8-05-2022, 11:42
Коментарів 0 Переглядів 12 329

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.