RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Департамент урбаністики та архітектури планує принести в міську казну десятки мільйонів гривень за продаж кількох ділянок землі під будівництво багатоквартирних будинків або торговельних об’єктів.

Що відомо про цю землю та коли можуть відбутися чергові електронні торги, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".




Які ділянки вже готові до торгів

На найближчій сесії міськради депутати можуть ухвалити рішення, згідно з яким виставлять на електронний аукціон кілька земельних ділянок.

Окрім того, департамент уже завершив оформлення документів щодо подачі на ProZorro кількох ділянок, які мають комерційну привабливість.
"Це окремі ділянки на вулицях Сторожинецькій та Південно-Кільцевій, – розповідає керівник департаменту Андрій Тимофійчук. – На Південно-Кільцевій земля під багатоквартирну житлову забудову, площа – дві сотки. Сподіваюся, що на аукціоні в лютому вдасться її реалізувати".

"Інша ділянка, продаж якої можливий вже через місяць, – на вулиці Сторожинецькій, – продовжує посадовець. – Там приблизно 10 соток під багатоквартирну забудову. Щодо цих ділянок уже затверджені умови продажу".

Водночас, каже Андрій Тимофійчук, напрацювання департаменту упродовж останніх кількох місяців можна побачити у низці проєктів рішень, які міськрада має розглянути на черговій сесії у січні. У разі ухвалення цих рішень департамент подаватиме документи щодо цих земельних ділянок на електронний аукціон.

"Так, на вулиці Руській спробуємо реалізувати землю неподалік товариства "Дружба", – каже А. Тимофійчук. – Там земельна ділянка вже сформована.

Землю на вулиці Сторожинецькій, 89-А міськрада планує продати під багатоквартирну забудову з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури.

Окрім того, ділянку на вулиці Марморозькій, 16-А, планують продати на аукціоні для будівництва житлового будинку, а на Коломийській, 2-Б, – під будівництво будівель торгівлі.

"Раніше ми продали поряд земельну ділянку в другій лінії. А це – перша лінія, і вона цікавіша", – повідомив посадовець.

Водночас департамент має намір реалізувати на електронних торгах дві ділянки на вулиці Хотинській.

"Міськрада попередніми роками ухвалила рішення продати право оренди на ці ділянки. Але у зв’язку зі зміною нормативно-грошової оцінки ми затверджуємо нові умови продажу. Крім того, раніше жодної заявки на ці дві ділянки від потенційних покупців не надходило", – сказав А. Тимофійчук.

"Забудовник задаватиме тон новому мікрорайону"

Найбільш комерційно привабливою ділянкою, яку планують відправити на аукціон, Андрій Тимофійчук називає землю на проспекті Незалежності, 141.

"Це фактично нова земельна ділянка, – каже посадовець. – Якщо орієнтуватися на район, то це новий район на проспекті, який уже багато років як мав бути добудований, але міськрада не мала для цього коштів. Ця ділянка має площу понад 60 соток. Фактично, це новий район буде формуватися. Це буде Г-подібний будинок. Гадаю, що той забудовник, який придбає цю ділянку, якраз буде "задавати тон" усій забудові в цьому мікрорайоні".

Тимофійчук додав, що департамент продовжує співпрацю з інвесторами.

"Інформуємо їх, що немає жодних проблем у тому, щоб придбати землю. Бо міськрада зараз працює по-іншому, і ніхто вже не вставляє палиці у колеса, – каже посадовець. – Якщо це рішення буде ухвалене, то ми одразу, упродовж місяця зможемо виставити на аукціон ці земельні ділянки. Гадаю, це станеться упродовж першого півріччя цього року, і це буде суттєве наповнення бюджету. А кошти із, скажімо, ділянки на проспекті можна буде скерувати на завершення будівництва проспекту Незалежності".

"Уже зараз ми візуально можемо бачити, що йдеться про десятки мільйонів гривень – всього-на-всього від чотирьох-п’яти ділянок землі. Щойно міськрада підтримає наші пропозиції у вигляді проєктів рішень, ми підготуємо їх для передачі у систему ProZorro для оголошення аукціону", – додав керівник департаменту.

Які ділянки планують пустити з молотка

- вул. Руська, 211-Б, площею 0,29 га – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі;

- вул. Сторожинецька,89-А, площею 0,09 га – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури;

- проспект Незалежності, 141, площею 0,67 га – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури;

- вул. Марморозька, 16-А, площею 0,07 га – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка);

- вул. Коломийська, 2-Б, площею 0,24 га – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
31-01-2022, 19:24
Коментарів 0 Переглядів 2 181

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.