RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » «Меню від Клопотенка»: чим почали годувати в чернівецьких дитсадках – фото


У всіх дитячих садках Чернівців запровадили оновлене харчування з 1 січня 2022 року.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці управління освіти Чернівецької міськради, пише molbuk.ua



Зазначається, що до раціону діток Чернівецької громади тепер, зокрема, входитимуть перепелині яйця, пекінська капуста, куряче філе та філе індички, курага, родзинки та ін.

Також, якщо раніше меню для закладів дошкільної освіти було двотижневе і складалося на два періоди – зимово-весняний і літньо-осінній період, то тепер на кожен сезон меню складається окремо на чотири тижні.

"Відтепер зменшено споживання дошкільнятами цукру, солі, хліба і борошняних виробів та картоплі. З раціону дітей виключено споживання сосисок і ковбасних виробів. Значно розширено раціон дітей овочами та фруктами, залежно від сезону, вони подаються сирими або ж проходять термічну обробку", – йдеться у повідомленні.






"Зокрема, салати з овочів мають бути в раціоні дітей у кожному прийомі їжі – сніданок, обід, вечеря, щоденно. Враховуючи вимогу щодо різноманітності страв у меню, салати готуються різні – як солодкі, так і солоні. Наприклад, є салат з капусти з додаванням моркви чи замороженого горошку. Капуста обдається окропом, що пом’якшує її, також вона шаткується дуже дрібненько", – зазначається у дописі.

Водночас, зазначається, що із меню повністю виключена консервація: консервований горошок, згущене молоко, рибні консерви. Натомість використовуються заморожені овочі і ягоди, зокрема заморожений горошок і цвітна капуста. Макаронні вироби використовуються тільки із твердих сортів пшениці. До групи круп додано булгур.

З раціону дітей також виключена випічка. Однак потужності закладів дозволяють випікати, і зараз садочки випікають хліб самостійно, закуповується житньо-пшенична мука.

Як відомо, з 1 січня в українських школах і дитячих садках перейшли на нове оновлене меню. Його розробляла дружина президента Олена Зеленська і відомий кулінар Євген Клопотенко.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
12-01-2022, 18:26
Коментарів 0 Переглядів 4 535

Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.