RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Нові зміни до Правил дорожнього руху почали діяти з першого листопада. Ці оновлення будуть досить суттєвими, адже вони охоплюють майже всі аспекти правил: змінюються знаки, розмітка, обмеження швидкості, класифікація доріг.

Зміни для водіїв

До вже чинних трьох типів доріг – міжнародні, національні, регіональні – додано четвертий: територіальні дороги. На дорожніх покажчиках вони позначатимуться літерою "Т" із номером дороги, йдеться в публікації "МБ".



На вулицях та дорогах місцевого значення з'являться ділянки для суміжного руху легкових автомобілів та велосипедистів. Початок і кінець такої ділянки повинен позначатися відповідними дорожніми знаками.

Також будуть нові дорожні знаки та розмітка.

Зміни для пішоходів

Нові позначені діагональні пішохідні переходи будуть застосовуватися лише на регульованих перехрестях, де дозволено перехід по діагоналі. Позначатимуться відповідним новим знаком "Діагональний пішохідний перехід".

Для пішоходів із порушеннями зору запроваджується коректне визначення. Раніше в ПДР використовувався термін "сліпі пішоходи", тепер на знаках і табличках до них з'явиться термін "пішоходи з порушенням зору". Нововведення торкнеться, зокрема, позначення відповідних дорожніх знаків та табличок до них.

Зміни для велосипедистів

З’явилися визначення велосипедної доріжки, велосипедної смуги та велосипедного переїзду.
Тепер велосипедисти повинні перетинати проїжджу частину велосипедними переїздами, а якщо такі відсутні – дотримуватися чинних норм ПДР (переводити велосипед по пішохідному переходу).

З'явилася й вимога, що велосипедисти нарівні з іншими учасниками дорожнього руху повинні слідувати сигналам регулювальника та світлофора на ділянках доріг, що регулюються.

Зміна в розмітці

Крім чинної вертикальної чорно-білої розмітки, будуть використовуватися нові види вертикальної розмітки. Розмітка жовто-червоного кольору використовується на ділянках концентрації дорожньо-транспортних пригод, аварійно небезпечних ділянках. Розміткою червоно-білого кольору позначатиметься "зебра" на нерегульованих і регульованих пішохідних переходах на проїзній частині дороги чи на велосипедній доріжці.
Крім цього, введуть нову дорожню розмітку перед виходами з території шкіл, для позначення місця концентрації ДТП, для позначення виділених місць паркування вздовж доріг, розмітку діагональних пішохідних переходів, велосипедних переїздів.

Зміни в знаках

Серед найбільш значущих змін – поява знаків для позначення платних доріг, доріг для суміщеного руху авто та велосипедів, велосипедної смуги та велосипедного переїзду, ділянок доріг для руху з використанням ланцюгів протиковзання. Також з'явиться дорожній знак на позначення зарядної станції для електромобілів.





Коли нові знаки з’являться в Чернівцях

Прессекретарка управління патрульної поліції в області Юлія Замерзляк розповідає, що наразі невідомо, які нові знаки можуть з’явитися в Чернівцях. Ці рішення прийматиме комісія з безпеки дорожнього руху при міській раді.

– Усе залежить від того, як організовано рух в місті. Балансоутримувачем доріг в місті є міська рада і будь-які зміни дорожнього руху затверджує комісія з безпеки дорожнього руху. Якщо буде передбачено, що нам такі дорожні знаки потрібні, то вони будуть встановлені. Але серед цих нових дорожніх знаків, є й загальноприйняті. Наприклад, місце концентрації дорожньо-транспортних пригод. Вони будуть встановлені по всій Україні, відповідно, – й у нас, – каже прессекретарка патрульної поліції.

Заступники міського голови Ігор Крохмаль розповів, як відбувається процедура встановлення нових дорожніх знаків.

– Спочатку ми маємо визначити зони, де можуть бути встановлені нові дорожні знаки на території міста. Далі здійснюється їх обстеження і виноситься питання на комісію. Вона збирається щомісяця. Члени комісії голосують і приймають рішення або ні. Потім готується розпорядження міського голови про встановлення відповідних дорожніх знаків. Отож це питання не одного дня, і воно швидко не буде вирішено, адже таких локацій може бути багато. Ми будемо розглядати інформацію від патрульної поліції, де такі знаки вкрай необхідні, інформацію від департаменту інфраструктури, департаменту транспорту, – зазначає Ігор Крохмаль.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
7-11-2021, 12:19
Коментарів 0 Переглядів 1 893

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Послухати творчість гурту зібралося чимало шанувальників


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.