RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Цьогоріч у Чернівцях вперше відбудеться конкурс "Народний Бренд 2021", співорганізаторами якого є "Молодий буковинець" та сайт top20.ua.

Чернівецька область славиться своїми брендами, які відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами. Тому ми вирішили розповісти читачам про найстаріші бренди Буковини.



Трембіта



Компанія "Трембіта" – це найпотужніше підприємство легкої промисловості України. Компанія діє з 1944 року, а з 1984 року фабрика працює під незмінним керівництвом генеральної директорки Стелли Омелянівни Станкевич.

Історія підприємства починається з далекого вересня 1944 року, коли після визволення Буковини у Чернівцях була організована фабрика масового пошиття одягу з чисельністю працюючих 35 осіб. Поступово до фабрики приєдналися швейні артілі й у 1957 році чисельність працюючих становила 970 осіб.

З 1 січня 1964 року на базі цього підприємства було засноване Чернівецьке виробниче швейне об’єднання “Трембіта”. Чисельність колективу досягла 1970 чоловік. Об’єднання спеціалізувалось на масовому пошитті чоловічої, жіночої та дитячої одежі та виконувало спеціальні замовлення по пошиттю верхнього одягу.

"Трембіта" розташовувалось у пристосованих приміщеннях у різних районах міста. Тому у 1977 році було прийнято рішення про початок будівництва нового корпусу фабрики по вул. Комарова, 3.

У 1978 році, за активної участі робітників об’єднання, було завершено будівництво нового приміщення підприємства та оснащено його новим високопродуктивним на той час обладнанням. Це значно покращило умови праці, а малі швейні дільниці ліквідовані. Об’єднання збільшило випуск швейних виробів, які реалізовувались на внутрішньому ринку радянського союзу.

Майже без змін така ситуація залишалась до 1990 року. З розпадом СРСР, розривом економічних зв’язків з підприємствами інших регіонів, значно скоротилось виробництво, швейна промисловість опинилась перед вибором: "бути чи не бути". І тільки завдяки рішучій, послідовній діяльності генерального директора Стели Станкевич, підприємство “Трембіта” не зачинило виробничих цехів.

Завдяки вдалому курсу керівництва на співробітництво із західними партнерами, залучення іноземних інвестицій, впровадження найновіших технологій і переобладнання підприємства, "Трембіта" не тільки продовжила своє існування, а почала інтенсивно розвиватись.

Нині "Трембіта" є одним з безперечних лідерів на ринку чоловічого одягу України, близького та далекого зарубіжжя. Підприємство працює стабільно, постійно нарощує обсяги виробництва. Виготовлена продукція реалізується в Україні, Німеччині, Італії, Франції та Сполучених Штатах Америки.



Артон



Приватне підприємство "Артон", яке забезпечує людей в усьому світі високоякісними та надійними приладами й системами протипожежної автоматики, заснували у 1998 році.

Фірма під керівництвом свого засновника пройшла шлях від невеликого підприємства до визнаного лідера в своїй галузі. Наразі понад 70% продукції ПП "Артон" експортує в багато країн світу, кількість яких постійно збільшується.

"Артон" розробляє, виробляє і продає прилади пожежної та охоронної сигналізації (оптичні димові, теплові, комбіновані, автономні, лінійні, ручні сповіщувачі, пожежні приймально-контрольні прилади, допоміжні прилади та аксесуари, охоронні сповіщувачі). Щорічно асортимент продукції поповнюється новими виробами.

Якість продукції Артон - це результат свідомого ставлення працівників усіх ланок підприємства до спільної справи і постійного моніторингу потреб і побажань споживачів. Позитивні відгуки споживачів, а також їх вірність і вдячність нашій продукції сигналізують про її високу якість. Підприємство успішно пройшло інспекційні перевірки декількох відомих європейських центрів сертифікації, що безсумнівно сприяло підвищенню рівня культури і організації виробничих і адміністративних підрозділів. Система менеджменту якості діє на підприємстві з 2003 року і сертифікована на відповідність міжнародному стандарту ICO 9001: 2015.

Професійна команда конструкторів і технологів підприємства з ентузіазмом працює над створенням нових і вдосконаленням існуючих моделей приладів пожежної сигналізації, сповідуючи інноваційну модель розвитку підприємства. Результатом їх роботи є не тільки реалізовані в приладах запатентовані винаходи, а й визнання зусиль команди світовим співтовариством. У 2007 році ПП "Артон" було нагороджено пам'ятним знаком Міжнародної організації інтелектуальної власності для інноваційних підприємств як видатне підприємство у сфері винаходів та інновацій. Підприємство було визнано переможцем всеукраїнського конкурсу "Винахід року" у 2003, 2004 і 2006 роках. ПП "Артон" посіло друге місце за кращий винахід року на конкурсі "Винахід 2010".



Машзавод



Одна з найстаріших фірм Чернівців, історія якої почалась у 1945 році. Спочатку було створене підприємство "Мостопоїзд №444". Його створення мало на меті швидке та оперативне вирішення завдань з ремонту, відновлення залізничних колій, мостів та інших штучних споруд. На території млина, де розташувалася база, виконувалися всі операції для зведення мостів: розмітка, розрізання, збірка-клепка та ковальські роботи.

У 1950 році завод був названий кращим у сфері будівництва мостів.

У 1954 році ставши самостійним підприємством, завод почав виробляти нафтоналивні циліндричні ємності, а з часом було налагоджено виробництво теплообмінників, колон, сепараторів та іншої нафтоапаратупи.

Зростаючи, завод освоював нові методи і технології виробництва, нарощував досвід виготовлення як з традиційних вуглецевих сталей, так і застосування у виробництві наступних матеріалів: низьколеговані, нержавіючі та хромомолибденові сталі, інконель, дуплексні сталі та інші спеціальні сталі, при цьому зберігаючи високу якість виготовлення продукції.

Унікальність заводу полягає в тому, що він завжди випускав нафтоапаратуру малих серій, а то й одиничні "ексклюзивні" вироби. Це допомогло підприємству після розпаду радянського союзу вистояти і вижити в складних ринкових умовах. Але ринок вимагав не тільки цього. Щоб його завоювати, необхідно було підтягуватися до нових параметрів технічних вимог, виготовляючи все обладнання високої якості.

Нині завод оснащений верстатним парком для всіх видів металообробки, зварювальним устаткуванням для всіх методів зварювання, ковальсько-пресовим обладнанням, вальцювальними машинами, верстатами для штампування і різання металу, печами для термічної обробки та іншим спеціальним обладнанням.

У 2021 році "Машзавод" розпочав виробляти кисень для українських лікарень. Процес розпочали з ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Чернівецької ОДА. Першу пробну партію обсягом понад 200 балонів до столиці відвантажили восени 2021 року.



Чернівецький хімзавод



Чернівецький хімічний завод - відома фірма на укра­їнському ринку лакофарбових товарів. В Україні спожи­вачами продукції цього підприємства є промислові гіган­ти: ПАТ "Луганськтепловоз", автозаводи Борисполя, Запоріжжя, Львова, Кременчука, Черкас, Харкова, Дніпродзержинський металургійний комбінат, Сєвєродо­нецьке об'єднання "АЗОТ". Знають продукцію цього підприємства і за кордоном: у Росії, Білорусі, Словаччи­ні, Чехії, Румунії.

Компанію створили у 1994 році, коли на базі заводу створили акціонерне товариство закритого типу.

Пiсля завершення приватизацiї, тiсна спiвпраця з iноземними партнерами з багатьох європейських країн докорiнно змiнила можливостi пiдприємства, дала змогу випускати за замовленнями 2024 кольори та вiдтiнки високоякiсних емалей та фарб, а також 65 кольорiв та вiдтiнкiв лакiв тонуючих.

У 2010 році змінилась організаційно-правова форма підприємства – із закритого акціонерного товариства на Товариство з додатковою відповідальністю.



"Роднічок"



Компанія "Родничок" є одним з підприємств-лідерів з виробництва якісних будматеріалів в Україні.

Починалось все з невеличкого виробництва вікон з алюмінію та ПВХ, а також металопластикових дверей. Згодом компанія освоїла роботу з ПВХ-профілем Veratec, а також елітним алюмінієвим профілем Rescara (Asas).

У 2002-2005 роках був зведений новий комплекс виробничих цехів, закуплені лінії для виробництва металочерепиці, профнастилу, сайдингу, сандвіч-панелів. А вже у 2005 році компанія почала також виробляти товарний бетон, керамзитні блоки, тротуарну плитку.

Одночасно з’явилася дочірня компанія "Родничок-Транс", яка має парк спецтехніки для доставки будматеріалів до майданчиків покупців.

Компанія "Родничок" і сьогодні активно розвивається. Серед основних пріоритетів – якість, клієнтоорієнтованість, своєчасні поставки, кваліфікація персоналу.



"Балакком"



Чернівецька компанія "Балакком" з 1996 року є лідером українського ринку домашнього текстилю.

Компанія виготовляє продукцію європейської якості з екологічно чистих гіпоалергенних матеріалів, яка підійде всій сім’ї і доповнить інтер’єр будь-якого стилю.

Фірма розпочала свою діяльність із пошиття ковдр. Виробництво відбувалося у двох розмірах та відбувалося на двох одноголкових стебнувальних машинах. На той момент у компанії працювали 16 працівників.

Так народився бренд ТЕП, який втілив ідею доступного та якісного текстилю для дому. Назва "ТЕП" походить від слова "тепло".

У 2000 році компанія переїхала на нову, велику територію для виробництва і заснування головного офісу. Компанія закуповує перші багатоголкові комп’ютерно-автоматичні машини для різних дизайнів та розмірів.

Нині у "Балаккомі" працюють приблизно 500 працівників, компанія неодноразово перемагає у номінаціях "Краща якість" та "Кращі товари".

Компанія вважає своїми цінностями турботу про кожного покупця, компетентність всіх співробітників, постійні інновації та відкритість та чесність.

Клієнтами "Балаккому" є такі відомі компанії: "Ашан", ІКЕА, "МегаМаркет", МЕТРО, Novus та ROZETKA.



"Імпульс"



Меблева фабрика "Імпульс" має багаторічну історію. Компанія почала свою роботу 1 грудня 1988 року.

Фірма пропонує широкий асортимент меблів для кухонь, спалень, офісів, дитячих кімнат, передпокоїв, віталень, а також меблів для підприємств торгівлі, готелів, барів, ресторанів і кафе.

Всі меблі виготовлені з урахуванням вимог ергономіки та стандартів. Підприємство гарантує відповідність меблів чинним нормативно-технічним документам, несе гарантійні зобов'язання та надає післягарантійний сервіс.



"Трансмост"



Фірма "Трансмост" почала свою діяльність у 1991 року на базі структурного підрозділу тресту "Мостобуд-9", що займав лідируючі позиції при будівництві Байкало-Амурської магістралі.

Завдяки бездоганній якості робіт, що виконуються, удосконаленню технологій та парку суперсучасного будівельного обладнання, а також високій професійній підготовці фахівців, компанія набула статусу потужної, конкурентоспроможної й надійної організації, і зайняла тверду позицію серед будівельних компаній не тільки в західному регіоні, але й по всій Україні.

Компанія виконує великий спектр робіт зі зведення фундаментів глибокого закладення з буронабивних і буроін’єкційних паль, будівництву паркінгів, складних протизсувних споруд, портів і причалів, будівництву й реконструкції мостів.

Компанія "Трансмост" у 1996 році уперше застосувала шведську технологію будівництва транспортних тунелів з металевих гофрованих елементів, в 1997 році при будівництві Київського метрополітену вперше в Україні була використана технологія "стіна в ґрунті" методом січних паль.

При облаштуванні фундаментів поблизу вже існуючих будівель ефективно використовується технологія "струминної цементації грунтів" - jet grouting.

Нині підприємство володіє передовими технологіями, що дозволяють значно зміцнити його позиції на будівельному ринку.

Компанія постійно нарощує кадровий потенціал: колектив підприємства нараховує понад 1500 професійно навчених фахівців і близько 200 інженерно-технічних працівників, здатних самостійно вирішувати питання проектування, будівництва й реконструкції інженерних споруд.

___________________________________________________________

Нагадаємо, цьогоріч у Чернівцях вперше відбудеться конкурс "Народний Бренд 2021", співорганізаторами якого є "Молодий буковинець" та сайт top20.ua.

Детальніше про конкурс можна прочитати тут.

Генеральним партнером конкурсу "Народний бренд 2021" є будівельна корпорація BITIDI GROUP

Офіційним партнером конкурсу "Народний бренд 2021" є ТзОВ "Будівельна фірма "Чернівціжитлобуд".



Офіційним партнером конкурсу "Народний бренд 2021" є Будівельна фірма ПМК-76

Партнерами конкурсу "Народний бренд 2021" є:


Інтернет-провайдер Intelekt

Автошкола "Автодрайв"

Сервісний центр "Квант Сервіс"

Підрозділ швидкого реагування "Тигр"

ДП "М’ясо Буковини"

Pronto Pizza

Мінеральна вода "Буковинська"


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
8-11-2021, 11:00
Коментарів 0 Переглядів 4 375

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.