RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Не потерплю жодного хабарника в команді»: Осачук вперше публічно відреагував на обшуки в Чернівецькій ОДА
Фото з архіву

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук вперше публічно відреагував на ситуацію із ймовірним отриманням неправомірної вигоди посадовцями "будинку з левами".

Зокрема, сьогодні вранці у коментарі кореспонденту molbuk.ua Осачук заявив, що "не потерпить жодного хабарника у своїй команді".

"Позиція однозначна, принципова і незмінна: кожен, хто проявив слабкість духу і не зумів впоратись від якихось внутрішніх спокус, знайшов якісь причини зробити ганебну дію, буде виведений з лав держслужбовців і нашої команди. Ми такого не терпимо. І найміцнішим фундаментом України повинен бути сильний дух держслужбовця, який не спокушається жодними пропозиціями", – сказав голова ОДА.

Осачук додав, що у разі, якщо вина посадовця ОДА буде доведена, "ця людина буде звільнена однозначно".

"Разом з тим, ми повинні з вами бути свідомими громадянами правової держави і знати, що існує презумпція невинуватості", – сказав голова ОДА.

Водночас посадовець назвав "інформаційною качкою" публікацію видання "Букінфо" щодо ситуації із ймовірним отриманням хабаря чиновником "будинку з левами".

"До тих пір, поки не вручені ці підозри і не почалися слідчі дії, на будь-яку "інформаційну качку" "Букінфо" – притягувати за вуха фотографії й ліпити образи і логічні ланцюжки: "Ага, якщо є підозра на того, то мав бути в курсі той... А якщо був у курсі той, значить і прем’єр-міністр, і президент, і всі в курсі...". Це виглядає як інформаційна війна", – сказав Осачук.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях арештували Юрія Мінька – заступника начальника управління - начальника відділу капітального та поточного ремонту доріг Чернівецької ОДА, який підозрюється у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 600 тис грн.

У чому підозрюють посадовця

Як повідомили у прес-службі Чернівецької обласної прокуратури, Міньку повідомлено про підозру в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч.4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 6% від суми виконаних будівельних робіт, що складає 600 тисяч гривень. З листопада 2020 по квітень 2021 року вказану суму було перераховано на банківський рахунок одного з товариств, на яке вказав посадовець.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомили у прес-службі управління СБУ в Чернівецькій області, до протиправної діяльності причетні декілька посадовців одного з управлінь облдержадміністрації, обласної служби автодоріг та представники афілійованої комерційної структури. Учасники схеми вимагали від підрядника "відкат" з перерахованих бюджетних грошей за виконаний ремонт доріг.

"Для "узаконення" оборудки її організатори уклали фіктивні угоду та акти про надання послуг з підконтрольною фірмою-посередником. У межах контролю за вчиненням злочину, правоохоронці задокументували банківський переказ зловмисникам у розмірі 600 тис. грн неправомірної вигоди. Під час обшуків за місцями роботи, реєстрації ділків, їх постійного проживання і тимчасового перебування, вилучено носії інформації, засоби зв’язку і чорнові записи із доказами незаконної діяльності", – йдеться у повідомленні.

Юрій Мінько: що відомо про чиновника

Згідно з електронною декларацією посадовця, він володіє садовим (дачним) будинком у Чернівцях площею 104 кв м та земельною ділянкою площею 647 кв м.

«Не потерплю жодного хабарника в команді»: Осачук вперше публічно відреагував на обшуки в Чернівецькій ОДА
Фото: Суспільне


Мінько задекларував автомобіль CITROEN С5 2010 року випуску вартістю 130 тис грн. У 2020 році посадовець отримав зарплату в Чернівецькій ОДА у розмірі 271 тис грн. У декларації також вказано, що Юрій Мінько зберігає в готівці 600 тис грн.

З електронних декларацій Мінька за попередні роки відомо, що раніше він працював у поліції. Дружина посадовця Інна Семань-Мінько восени 2020 року балотувалась в депутати Чернівецької обласної ради від політичної партії "Слуга народу".

Що каже чиновник про обшуки

Посадовець у коментарі Суспільному повідомив, що про провадження щодо себе дізнався з ухвали суду, а обставини обшуків йому незрозумілі.

Обшуки проводили у його кабінеті та вдома. За словами Мінька, вилучили сімейні грошові збереження, деякі документи та записник. Про події, щодо яких проводять розслідування, нічого не знає.



"Вилучили незначну суму коштів. Але документів, які стосуються справи, не виявили, бо таких фактів немає", — каже він.

Раніше видання "Букінфо" повідомило, що у справі щодо ймовірного отримання хабаря фігурує також перший заступник голови ОДА Богдан Ковалюк. Натомість чиновник цю інформацію відкинув, зауваживши, що його прізвище міститься тільки у преамбулі судової ухвали.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
28-04-2021, 09:55
Коментарів 0 Переглядів 6 437


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги