RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Санкції щодо «топ-контрабандистів»: стало відомо, які обмеження встановили на двох бізнесменів з Буковини

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 квітня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Цим рішенням РНБО підтримала внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій строком на три роки до десяти фізичних осіб.



Глава держави, розповідаючи про рішення РНБО у своєму відеозверненні, зазначав, що вперше в історії України запроваджуються персональні санкції, зокрема заблоковані активи та майно осіб, яких, за аналітичними даними СБУ, Апарату РНБО, можна назвати топ-десяткою української контрабанди.

"Боротьба з контрабандою буде продовжена, це перша десятка, але точно не остання", – наголосив Президент.

Глава держави додав, що, за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет.

Також, згідно з рішенням РНБО, санкції застосовані до 79 компаній.

Кабінет Міністрів разом з СБУ та Національним банком України мають забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності вказаних обмежувальних заходів.

Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Санкції проти "топ-контрабандистів": що вони означають

Згідно з оприлюдненим на сайті Офісу президента документі, санкції введено щодо 10-ти осіб, яких Зеленський нещодавно у своєму виступі назвав "топ-10 контрабандистами". Нагадаємо, серед них є двоє бізнесменів з Чернівецької області.

Зокрема, санкції введено щодо Кушніра Юрія Радуловича, який народився 21 березня 1969 року, є громадянином України, зареєстрований за адресою: Чернівецька область, Глибоцький р-н, с. Старий Вовчинець, вул. Головна, 1.

В указі президента вказано, що Кушнір володіє такими паспортами громадянина України для виїзду за кордон: FA775513, FG775513, FJ292632 (KUSHNIR YURII), ІНПП 2528215657.

Також санкції указом президента введено щодо Єрімічука Олександра Володимировича, який народився 31 грудня 1971 року, є громадянином України, зареєстрований за адресою: м. Чернівці, вул. Переяслівська, 4, кв. 6.

Він, згідно з указом президента, володіє паспортами громадянина України для виїзду за кордон: FK097808, EP491783, EX648805 (YERIMICHUK OLEKSANDR), ІНПП 2629707018.

Які обмеження передбачені?

Список заборон та обмежень щодо Олександра Єрімічука та Юрія Кушніра складається із 11-ти пунктів:

1. Блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;

2. Обмеження торговельних операцій;

3. Обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

4. Запобігання виведенню капіталів за межі України;

5. Зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;

6. Анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами;

7. Заборона участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах;

8. Заборона або обмеження заходження іноземних невійськових суден та військових кораблів до територіального моря України, її внутрішніх вод, портів та повітряних суден до повітряного простору України або здійснення посадки на території України;

9. Повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим Законом;

10. Заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави;

11. Припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави.

Зазначається, що ці санкції щодо Олександра Єрімічука та Юрія Кушніра будуть дійсними упродовж трьох років.

Раніше повідомлялося, що після засідання РНБО 2 квітня, на якому прийнято рішення про введення санкцій проти десяти топ-контрабандистів, Держмитниця відсторонила понад 100 своїх співробітників в різних регіонах.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
4-04-2021, 19:04
Коментарів 0 Переглядів 5 342

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.