RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Квартири, машини та 10 мільйонів готівкою: декларація екс-секретаря міськради Чернівців Продана

У екс-секретаря Чернівецької міськради Василя Продана та його дружини Оксани Продан разом – 5 квартир у Чернівцях та Києві, три нежитлові приміщення вартістю по кілька мільйонів кожне, земельна ділянка площею понад тисячу метрів квадратних, нежитлова будівля.

Така інформація подана у декларації за 2020-ий рік на сайті НАЗК, пише molbuk.ua



А ще - машиномісце у підземному паркінгу у Києві, 3 автомобілі марки Toyota, дві пари годинників вартістю від ста тисяч гривень та кілька фірм. А в Оксани Продан навіть є власна радіостанція.

Водночас порівняно зі своєю дружиною-підприємицею Василь Продан у минулому році на посаді секретаря міськради заробив майже увосьмеро менше.

Отож, згідно даних декларації, у 2000-му році Василь Продан став власником квартири у Чернівцях площею 135 метрів квадратних. Вартість помешкання не вказана.

У 2007-му році у нього з’явилася квартира у Києві площею 122,30 квадратів. Вартість теж не зазначена.

У 2012 році екс-секретар міськради придбав ще одну квартиру у Києві площею 115,70 квадратів вартістю понад 770 тисяч гривень. Тоді ж докупив і машиномісце в підземному паркінгу в Києві площею 14,20 м майже за 40 тисяч гривень.

Також у 2016-му році Василь Продан придбав у Чернівцях нежитлове приміщення площею 278,2 м кв вартістю понад 3 мільйони 800 тис грн. У тому ж році у нього з’являється у Чернівцях ще одне нежитлове приміщення площею 490, 60 м кв за понад 6 мільйонів 800 тис грн. У 2019-му році Василь Сафронович купує у Чернівцях земельну ділянку площею 1091 м кв за понад 560 тис грн.

Квартири, машини та 10 мільйонів готівкою: декларація екс-секретаря міськради Чернівців Продана


Дружина Василя Сафроновича Оксана Продан у 2008 році стала власницею квартири у Чернівцях площею 83,90 квадратів вартістю понад 23 тис грн. А ще у далекому 1994 році вона придбала квартиру у Чернівцях площею 30,60 м кв. Вартість не зазначена. А наступного, 2020-го року, дружина Оксана Продан купує нежитлове приміщення у Чернівцях площею 225,90 м кв вартістю понад 11 мільйонів гривень. Того ж року Оксана Продан стає власницею нежитлової будівлі площею 159,40 м кв вартістю майже 800 тис грн.

Василь Продан є власником наручного чоловічого годинника старовинної швейцарської марки Ulysse Nardin. У декларації не вказана вартість. На офіційних сайтах дистриб’юторів марки в Україні ціни на такі годинники стартують від 200 тис грн і вище.

Серед шанувальників цієї марки – американські актори Уілл Сміт, Стівен Сігал, Роуен Аткінсон (відомий як "містер Бін"), баскетболіст Майкл Джордан, екс-прем’єр Володимир Гройсман, політик Олег Ляшко та інші.

Квартири, машини та 10 мільйонів готівкою: декларація екс-секретаря міськради Чернівців Продана


Також Василь Продан є власником наручного годинника ще однієї швейцарської марки-виробника розкішних годинників Breguet. У декларації вартість не зазначена. Проте на сайтах виробника їхня мінімальна вартість стартує від 10 тисяч доларів. Годинники цієї марки числилися у деклараціях подружжя Зеленських, а також колись журналісти примітили на руці Людмили Янукович.

Квартири, машини та 10 мільйонів готівкою: декларація екс-секретаря міськради Чернівців Продана


Також у власності майна значаться "рухомі основні засоби", які характеризують як "6 тимчасових споруд" загальною вартістю 3 мільйони гривень.

Зазначається, що право на годинники і "рухомі засоби" набуте до подання першої декларації, поданої відповідно до Закону "Про запобігання корупції".

У 2011-му році Василь Продан придбав авто Toyota RAV 4 2011-го року випуску. Вартість не вказана, на спеціалізованих сайтах така вживана автівка ( майже 150 тис км пробігу) коштує майже пів мільйона гривень.

У 2016-му році Оксана Продан придбала авто цієї ж марки, але "молодше" - 2016-го року випуску. Заплатила за нього понад мільйон гривень.

Тоді ж обзавівся новою автівкою і Василь Продан: придбав 2016-го року випуску Toyota Land Cruiser 200 за майже 2 з половиною мільйони.

Квартири, машини та 10 мільйонів готівкою: декларація екс-секретаря міськради Чернівців Продана


Василь Продан володіє 18-ма відсотками від загального капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю УКРТРАНС-ЧЕРНІВЦІ, 33% - ТзОВ БАНУШ. Зазначено, що корпоративні права він передав іншим особам.

Оксана Продан має 74% від УКРТРАНС-ЧЕРНІВЦІ, 17% - УКРТРАНС-БУКОВИНА, 33% - ТзОВ "Бануш", 100% - ТзОВ БУКОВИНСЬКА ХВИЛЯ.

У 2020-му році на посаді секретаря міськради Василь Продан заробив 187 583 гривні. Це значно менше, ніж отримала від підприємницької діяльності його дружина Оксана, - понад 1,4 млн грн.

Окрім того, Василь Продан отримав дохід від відчуження нерухомого майна у сумі понад 5 мільйонів.

Сім’я Проданів надає перевагу готівці. У банку тримають мало.

Зокрема, екс-секретар зберігає готівку у сумі понад 10 млн грн, понад 700 тис доларів, 390 тис євро. Оксана Продан тримає готівкою понад півтора мільйона гривень, 37 тис дол, 89 тис євро.

На банківських рахунках у Проданів – лише трохи більше 240 тис грн.

Квартири, машини та 10 мільйонів готівкою: декларація екс-секретаря міськради Чернівців Продана


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
4-04-2021, 02:24
Коментарів 0 Переглядів 8 156

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.