RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік

Скільки заробив та чим володів Чернівецький міський голова Роман Клічук та його родина у 2020-му році, стало відомо з його декларації, оприлюдненої 31 березня.

Порівняно із декларацією за 2019-ий рік, оприлюдненою першого лютого цього року, у майновому стані мера відбулися певні зміни, пише molbuk.ua



Клічук, як і раніше, проживає у Чернівцях із дружиною та двома синами Богданом та Ігорем у будинку площею 523,8 метрів квадратних, вартість якого складає понад один мільйон 300 тисяч гривень. Будинок знаходиться у спільній власності з дружиною.

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік


Володіє мер (також у співвласності з дружиною) і земельною ділянкою у Чернівцях площею 616 квадратів вартістю майже 300 тисяч гривень.

Як і раніше, у Клічука числиться будівля автосервісу у селі Кальнівці Кіцманського району площею 163,9 квадратів вартістю 71 тис грн у співвласності з Василем Шемчуком. Останній, згідно даних сайту "Чесно", у 2015-му році безуспішно балотувався до облради від партії "Народний контроль". А зараз є директором агрофірми "Калина".

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік


Також у власності - земельна ділянка у Кальнівцях площею 3 917 квадратів, на якій розміщені частини будівлі автосервісу. Ще – адмінбудівля площею 315,9 квадратів у Кальнівцях вартістю понад 176 тисяч – теж у співвласності з Василем Шемчуком.

У селі Великий Рожин Косівського району у мера є житловий будинок площею 87,4 квадрати, вартість якого складає понад 27 тисяч гривень. У тому ж селі – три земельні ділянки загальною площею понад 18 тисяч метрів квадратних та загальною вартістю понад 90 тисяч гривень.

Усе це – нерухомість та земельні ділянки – були задекларовані Клічуком і у 2019-му році.

Зате 2020-ий став "урожайним" на цінні покупки для родини мера. Зокрема, у лютому минулого року він у Сінгапурі придбав наручний годинник марки IWC Schaffhausen вартістю понад 323 тисячі гривень. Годинник цієї марки, до прикладу, дуже полюбляє відомий американський актор Кевін Спейсі.

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік


Окрім того, у грудні 2020-го став єдиним власником автівки MERCEDES-BENZ S 350 2017-го року випуску за 2 мільйони 350 тисяч гривень.
У декларації 2019-року зазначалося, що Клічук має право користування на це авто, а знаходиться воно у власності ТОВ "Рома". Тоді вартість автівки зазначалася у сумі понад 4 мільйони.

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік

Фото ілюстративне

Натомість у грудні минулого року дружина Лариса отримала право користування автівкою LAND ROVER 2019-го року випуску за понад 2 мільйони, яка знаходиться у власності ТОВ "Рома".

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік

Фото ілюстративне

А у червні того ж року і у старшого сина Богдана з’явилася BMW 528 2013 року випуску за 240 тисяч гривень.

Натомість припинене право власності на "водний засіб". Таким чином, Клічук більше не володіє яхтою GALEON 370 HTC 2018-го року випуску, вартість якої – понад 7, 7 мільйонів гривень. Куди вона поділася – у декларації не уточнюється. Інформації про її продаж у документі немає. Отож, можна припустити, що мер передав іншій особі право власності на неї.

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік

Фото ілюстративне

Також Клічук передав корпоративні права численних підприємств. Зокрема, мер має 50% від загального капіталу Агрофірми "Калина", 70% - від ТОВ "Рома", 40% "Брусницької мацести" та 100% - "Гойра груп".

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік


Від фірми "Рома" у 2020-му році міський голова отримав зарплатню понад 700 тисяч гривень, від ПРАТ "ФІРМА БАКАЛІЯ" – більше 30 тисяч.

Дружина Лариса минулого року заробила 40 889 гривень в КНП "МІСЬКА ПОЛІКЛІНІКА № 5", а у 2019 – 149 тисяч 253 гривень.

Також Роман Клічук отримав дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав ТОВ "ФОНДОВА КОМПАНІЯ "ЦЕНТР-ІНВЕСТ" у сумі 2 двох мільйонів 792 тисяч.

Зокрема, раніше мер володів 5 584 цінними паперами ПрАТ "Фірма Бакалія", вартість одного паперу становила 500 гривень. У 2020-му році він їх продав, загальна сума продажу вийшла майже 2,8 мільйонів гривень.

Дохід мера у минулому році також склали проценти у двох банках загальною сумою понад 400 тисяч гривень.

Як і раніше, у декларації мера значиться позика іншій особі у розмірі 300 тисяч гривень. А на банківських рахунках наразі – понад 3 мільйони гривень та більше 200 тисяч доларів.

Готівкових коштів – понад 11 мільйонів гривень. У дружини Лариси готівкових коштів – майже 140 тисяч гривень.

Для порівняння, у 2019-му році на банківських рахунках Клічука було понад 2 мільйони гривень. Готівкових коштів – більше 300 тисяч євро, понад 250 тисяч доларів та більш ніж 14 мільйонів гривень.

Зарплатні у 2019-му році мер отримав більш ніж 600 із половиною тисяч гривень від ТОВ "Рома" та ПРАТ "ФІРМА БАКАЛІЯ".

Без яхти, зате з машинами та годинником: скільки заробив Клічук за минулий рік


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
1-04-2021, 02:34
Коментарів 0 Переглядів 8 204

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.