RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Так гасають, аж на парканах зависають»: жителі вулиці Винниченка в Чернівцях розповіли про аварії, що тут стаються

Серед вулиць із підвищеною аварійністю в Чернівцях – вулиця Винниченка. Тут водії дуже часто на великій швидкості протаранюють огорожі або ж взагалі врізаються у житлові будинки.

Протягом 2019 року на Винниченка сталося 28 аварій. За 10 місяців 2020 року сталося 32 дорожньо-транспортні пригоди, йдеться в публікації "МБ".



Найбільш небезпечна ділянка на цій дорозі – перехрестя вулиці Винниченка та Кармелюка. За словами місцевих мешканців, за останні пів року на цій частині дороги сталося сім дорожньо-транспортних пригод.

Поки добираюся до перехрестя з вулиці Ясської, встигаю зробити висновок, що автомобілі тут і справді їздять із великою швидкістю. Навіть йти по пішохідних доріжках лячно.

"Дивилися телевізор, як чуємо – сильний удар"

Про аварії, які тут сталися за останній час, мені розповіла місцева мешканка Ніла Манчул. Саме через її сад останні два рази проїхалися автомобілі та врізалися в сусідній будинок.

Вночі 12 вересня минулого року автомобіль BMW вилетів на огорожу приватного господарства та застряг на ній. Інша аварія сталася вже цього року. Сьомого березня автомобіль Opel врізався в цей же будинок.

– Колись ми жили в тому будинку, але потім його викупив один чоловік. Ми поселилися в сусідньому. Живемо тут недовго, але вже встигли звикнути, що тут постійно стаються аварії. Якось ми з чоловіком дивилися телевізор, як раптом чуємо – сильний удар. Вибігли, а то автомобіль пролетів через наше подвір’я та врізався в будинок, що поруч. Там і завис на паркані. Хвіртка бозна-куди полетіла, світлофор опинився аж на даху. Там у тому місці – лічильник і газова труба, але вона перекрита, тому газ туди не потрапляє, а так могло все ще гірше закінчитися, – розповідає жінка.

Каже, що часто буває лячно від сильного гуркоту, коли проїжджає вантажівка. Зазначає, що аварії тут стають не тільки вночі, а й вдень. На щастя, ці кілька разів на зупинці не було людей, тож обійшлося без потерпілих.

– Господарка цього будинку розповідала, що сюди також в’їжджали машини. За короткий період тут сталося декілька аварій. Вони їздять з величезною швидкістю. Ще жовте світло горить, а вони вже розганяються. Не дивно, що зазвичай у ДТП потрапляють саме дорогі автомобілі. Їм грошей не шкода на ремонт. Якби, як-от ми, наскладав сам грошей, важко працював – не гасав би, беріг авто. Ми тут постійно в очікуванні чогось поганого. Добре, шо паркана в нас немає, лише сітка, її дешевше відновлювати. Тут нічого не встигає заіржавіти, – жартує пані Ніла.

Додає, що тут зупинка, і багато людей, щоб побачити, чи їде транспорт, відходять саме туди, куди останні рази врізалися автомобілі.

– Це дуже добре, що обійшлося без потерпілих. Якби там були люди, все б закінчилося трагічно. Тут думали поставити відбійники, але це теж не найкраща ідея, адже авто після удару може відкинути в бік інших автомобілів.

"Запитую, чи він щось вживав. Він: "Так, я випив"

Чернівчанка Наталія Гелета сама стала свідком аварії, що трапилася сьомого березня.

– Того дня я гуляла з собакою, саме була біля перехрестя. Одна швидка проїжджає в бік Фастівської, інша на Буковинську, і коли вони роз’їжджаються на величезній швидкості пролітає автомобіль. Боком зносить світлофор, хвіртку і в’їжджає в будинок. Бокові двері аж вирвало. Я туди підбігла, одразу набираю швидку. Виходить хлопець, каже, що не треба нікого. Я підходжу до водія, він відчиняє двері, а тут на нього ще й моя вівчарка стрибнула. Він дуже перелякався. Запитую, чи він щось вживав. Він: "Так, я випив". Викликали поліцію, – каже пані Наталія.

Жінка зауважує, що через кілька днів знову сталася ДТП. Водій BMW перевищив швидкість, що призвело до кількох ударів у бордюр, а згодом – в електроопору.

– Пощастило, що він вдарився в стовп іншим боком від водія. Він летів на такій швидкості, що машина просто "обійняла" стовп. Я тоді саме йшла з дітьми, як вже приїхала поліція. А якби я вийшла на кілька хвилин раніше, ми б могли опинитися в зоні ризику. Покласти тут "лежачого поліцейського" не можна, бо будуть утворюватися постійні затори. Хіба би встановити побільше відбійників або ж організували чергування поліцейських. Я ходила збирати підписи людей, щоб влада якось вирішила цю ситуацію. Ми хочемо запобігти біді, – зазначає жінка.

Пан Володимир, що також живе біля перехрестя, зазначає, що по всій вулиці траплялися аварії, тож ходити тут страшно і вночі, й удень.

– Я дітей постійно везу в школу на автомобілі. Боюся, щоб вони тут ходили. Саме в цій зоні дорога звужується і йде односторонній рух, навіть попри дорогу йти дуже небезпечно, бо машини їдуть на великій швидкості. І нам у паркан заїжджали, і сусідам. Тут гасають, як на автомагістралі. Навіть не знаю, що можна зробити, щоб наші водії їхали на безпечній швидкості. І знаки тут не допоможуть. Хіба п’яний водій буде на них дивитися? – розповідає чоловік.

Заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк повідомив, що керівництво міськради вивчає питання щодо вирішення проблеми аварійно небезпечної ділянки дороги на цій вулиці.

Він пообіцяв, що влада розгляне "різні варіанти убезпечити будинки та пішоходів". "Із можливих – встановлення обмежувачів швидкості, як фізичних так і у вигляді знаків, облаштування відбійників задля безпеки пішоходів", – повідомив В. Зазуляк.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
27-03-2021, 15:39
Коментарів 0 Переглядів 2 432

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.