RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Сиротами залишились двоє дітей»: винуватцю смертельної ДТП у Чернівцях «світить» до 8 років тюрми

У Чернівцях співробітники поліції завершили досудове розслідування дорожньо-транспортної пригоди на вулиці Сторожинецькій, у якій загинула 43-річна місцева мешканка Альона Мельничук.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, слідчі поліції довели причетність водія автомобіля Opel Vivaro до кримінального правопорушення та передали матеріали до суду.



"Під час проведення досудового розслідування співробітники поліції встановили, що 41-річний водій автомобіля "Opel Vivaro" не врахував дорожньої обстановки та допустив наїзд 43-річну жінку-пішохода, яка разом з неповнолітньою донькою переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переході. Медики доставили жінку з ознаками струсу головного мозку до лікарні для огляду і надання допомоги. Під час перебування в медичному закладі стан потерпілої через тиждень погіршився і 2 січня вона померла", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що слідчі поліції зібрали достатньо доказів та передали до суду для розгляду обвинувальний акт щодо водія.

"Правопорушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до восьми років позбавлення волі", – повідомила прес-служба.

Чернівчанка померла у лікарні після ДТП: що відомо

2 січня в лікарні померла чернівчанка Альона Мельничук, яка отримала важкі травми голови внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася ще 21 грудня. Про це кореспонденту "МБ" стало відомо від сестри загиблої Оксани Мельничук. Про трагедію жінка повідомила на своїй сторінці у Facebook, зауваживши, що і силовики, і засоби масової інформації про цю ДТП чомусь мовчали.

Пані Оксана розповіла, що аварія сталася ввечері 21 грудня на пішохідному переході на вулиці Сторожинецькій.

Жінка зауважила, що патрульна поліція після прибуття на місце ДТП оформила протокол за статею 124 ("Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд чи іншого майна").

"Тобто людини, згідно з тим протоколом, в аварії не було! Свідчення взяли у неповнолітньої дитини без присутності дорослих. З 21 грудня жодні засоби масової інформації не повідомляли про цю аварію. Зараз водій найняв адвоката, намагаються замітати сліди", – сказала Оксана Мельничук.

Після автопригоди постраждалу жінку госпіталізували, вона перебувала в реанімації. А другого січня 2021 року чернівчанка померла. Молоду жінку поховали у понеділок, четвертого січня.

Офіційний коментар поліції щодо цієї ДТП з’явився лише в день похорону Альони. Зокрема, у пресслужбі Головного управління Національної поліції в області кореспонденту "МБ" повідомили, що правоохоронці проводять досудове розслідування щодо цієї аварії. Зокрема, відомості про автопригоду внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

У прокуратурі Чернівецької області кореспонденту molbuk.ua повідомили, що звернень від родичів потерпілої відомство не отримувало.

"Відомості про вказану подію внесено до ЄРДР за ч.2 ст. 286 КК. Орган досудового розслідування Шевченківське відділення Чернівецького відділку поліції, процесуальне керівництво здійснює Чернівецька місцева прокуратура", – зауважили у прокуратурі.

"Окрім того, прокуратура скерувала відповідний лист до ГУ НП в області щодо проведення службового розслідування за фактом несвоєчасного реагування працівниками поліції на вказану подію", – додали у пресслужбі.

"Втратили дбайливу колегу"

Альона Мельничук працювала помічницею вихователя в Чернівецькому дитсадку №43. Сиротами залишились двоє її дітей.

"Ми сумуємо разом з вами, бо втратили дбайливого і турботливого помічника вихователя, надійну колегу, молоду людину Альону Степанівну... Хай із Богом спочиває. Царства їй Небесного. А світла пам'ять про неї залишиться в наших серцях...", – відгукнулися її колеги у соцмережах.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
25-02-2021, 17:19
Коментарів 0 Переглядів 4 095

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.