У Чернівецькій області виявили фальсифіковану ковбасу та ікру лососеву.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
За повідомленням ГО "Громадський контроль захисту прав споживачів" в рамках масмедійного проекту "СТОП ФАЛЬСИФІКАТ", встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу ковбасних виробів операторами ринку: ТОВ "Житомирський м’ясокомбінат", ТОВ "Феракс", ТОВ "М’ясокомбінат Ювілейний", ПрАТ "Український Бекон".
Також, встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу ікри лососевої (горбуші) операторами ринку: ПрАТ "Дальриба", ТОВ "Флагман Сіфуд".
Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з метою протидії обігу небезпечного, непридатного до споживання, неправильно маркованого харчового продукту Головним державним інспектором України підписано розпорядження № 1 від 05.01.2021 р "Щодо протидії фальсифікації ковбас, ікри лососевої".
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.
Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за тел.: (0372) 558377, 553509 або звертайтесь до територіальних управлінь.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-01-2021, 10:12
0
6 398