У Чернівецькій області чоловік потрапив до інфекційного відділення з підозрою на ботулізм.
Про це повідомляє Чернівецький лабораторний центр.
55-річний мешканець села Чудей на Сторожинеччині отруївся м’ясним паштетом домашнього виробництва. Наразі чоловік перебуває у реанімації.
"Востаннє випадок ботулізму в області був зареєстрований у 2018 році. Впродовж року до лікарні потрапило троє людей з Чернівців, Срожинецького та Хотинського районів. Вони теж вживали м’ясні консерви. Саме м’ясні паштети дуже часто стають причиною ботулізму. У 2019 та 2020 роках випадків ботулізму в області не було", – зазначив завідувач відділення Чернівецького лабораторного центру Юрій Падурару.
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно чи недостатньо термічно оброблені або зберігались неналежно.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram