RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мільйони Продана і зарплата Каспрука: що в деклараціях ексчиновників

"МБ" вивчав декларації депутатів міськради за п’ять років їхньої каденції. Декому вдалося суттєво збільшити свої статки, а дехто і не був бідним.

Про це йдеться в публікації "МБ".



Декларує заробітну плату та матеріальну допомогу

Олексій Каспрук став мером Чернівців у 2014 році. Його двічі відсторонювали від посади міського голови. Наразі у міській раді Олексій Каспрук є депутатом від партії "Пропозиція".

У 2015 році Олексія Каспрука обрали на чергових виборів вдруге мером Чернівців. У декларації він вказав квартиру, площею 81 квадратний метр, власником якої є дружина. Каспрук отримав тоді зарплату за основним місцем роботи у розмірі понад 133 тисячі гривень. Також він отримав матеріальну допомогу розміром 18 тисяч гривень.

У 2016 році у Каспрука майже вдвічі зросла зарплата – понад 233 тисячі гривень. Також отримав від міської ради по 13 тисяч гривень матеріальну допомогу на оздоровлення та матеріальну допомогу на соціально-побутові потреби.

У 2017 році у Каспрука знову зросла зарплата – до 437 тисяч гривень.

У 2018 році на черговій сесії міськради за результатами таємного голосування прийняли рішення про дострокове припинення повноважень мера Чернівців. Олексій Каспрук став безробітним і отримав державну соціальну допомогу від служби зайнятості у розмірі понад 34 тисячі гривень. Також у декларації вказав ще зарплату отриману за основним місцем роботи у сумі 353 тисячі гривень.

У 2019 році Чернівецький адміністративний суд відновив Каспрука на посаді мера з липня 2018 року. За цей рік він декларує зарплату, отриману за основним місцем роботи, у розмірі 486 тисяч гривень, а також державну соціальну допомогу від центру зайнятості у розмірі 29 тисяч гривень.

У 2020 році суд знову відсторонив Каспрука від посади міського голови.

В останній декларації (з 1 січня по 17 липня 2020 року) Каспрук задекларував зарплату, отриману за основним місцем роботи, – 354 тисячі гривень.

Також він отримав компенсацію середнього заробітку за рішенням суду – 264 тисячі гривень.
Відповідно до даних у декларації, у Каспрука немає ні готівкових коштів, ні коштів на банківських рахунках. Він декларує лише зарплату та матеріальну допомогу.

Був і залишається одним із найзаможніших депутатів

У 2015 році Василь Продан став депутатом міської ради від партії "Рідне місто". У 2017 році його обрали секретарем міської ради.
Продан прийшов у міську раду з бізнесу. Він був і залишається одним із найзаможніших депутатів міської ради. У декларації за 2015 рік
загальна сума його сукупного доходу становила майже мільйон гривень. Дохід від провадження підприємницької діяльності становив 984 тисячі гривень.

Вказав також квартиру в Чернівцях і три квартири у Києві. У власності Василя Продана зазначено два автомобілі Toyota Prado 2011 року випуску та Toyota Rav 2011 року випуску.

У 2016 році у декларації Продана також з’являється дорога елітна автівка Toyota Land Cruiser, придбана за два мільйони гривень. Також за дев’ять мільйонів гривень він купив два нежитлові приміщення.

Василь Продан вказав у декларації, що є власником трьох фірм: ТОВ "Бануш", ТОВ "Укртранс-Чернівці", ТОВ "МІСТО ТБ"

Дохід від зайняття підприємницької діяльності – 989 тисяч гривень.

У готівці Василь Продан зберігав 970 тисяч гривень, 779 тисяч доларів, 391 тисяча євро.

Коли у 2017 році Василь Продан став секретарем Чернівецької міської ради, у нього ще залишався у декларації дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у сумі 989 тисяч гривень. Також він знову купив нежитлові приміщення за шість мільйонів гривень. Водночас вказана заробітна плата у Чернівецькій міськраді, отримана за основним місцем роботи 23 тисячі гривень.

Зросла і сума готівкових коштів у гривнях – понад мільйон гривень.

У 2018 році усі свої фірми Василь Продан передав в управління. Зросла і зарплата, отримана за основним місцем роботи, до 148 тисяч гривень.

Готівкові кошти зменшилися: 681 тисяча гривень, 762 тисячі доларів та 391 тисяча євро.

У декларації 2019 року заробітна плата отримана за основним місцем становила понад 156 тисяч гривень. Також зазначена купівля земельної ділянки у

Чернівцях за пів мільйона гривень. А ще дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав на 800 тисяч гривень і дохід від відчуження нерухомого майна на 5 мільйонів гривень.

Водночас зросли суми готівкових коштів до 5,7 мільйона гривень. Остання подана декларація паном Проданом – повідомлення про зміни у червні 2020 року, де вказаний дохід від відчуження нерухомого майна на 5 мільйонів гривень.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-01-2021, 12:30
Коментарів 0 Переглядів 4 508


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!