RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мешканці бульвару Героїв Крут самі організували собі новорічну ялинку - фото

Через епідемію коронавірусу та нестачу коштів у районах Чернівців цього року відмовилися від встановлення ялинок. Та мешканці бульвару Героїв Крут від районної ялинки вирішили не відмовлятися і власними силами її прикрасили.

Про це йдеться в публікації "МБ".



Тож і свято собі організували, і людей об’єднали.

Тепер на бульварі росте блакитна ялинка, яку придбав один із підприємців. Люди її прикрасили. Всі втішені, що вдалося самим організувати свято.

Гроші та іграшки збирали спільно

Першим за організацію новорічної ялинки взявся мешканець бульвару Віталій Аврам. Потім до нього приєдналося ще кілька людей. Організатори зізнаються, що навіть не сподівалися, на таку позитивну реакцію людей.

– У нашій фейсбук-спільноті "Активний Бульвар" почали обговорювати, чи організуємо цього року колядки біля ялинки, як було минулого року, і з’ясувалося, що ялинки не буде. Тоді вирішили самі зібрати гроші і купити ялинку, – каже Віталій Аврам. – Але потім підприємець, який живе в нашому районі, Дмитро Глиняний, запропонував купити ялинку. Він знайшов у Вижницькому лісництві чотириметрову блакитну ялинку. Її там викопали, привезли на бульвар, і лісники її тут посадили. Тепер у нас буде своє жива блакитна ялинка. Дуже сподіваємося, що вона приживеться.

– Коли вже у нас з’явилася ялинка, почали думати про її прикрашання. Хотіли використати минулорічні іграшки, але виявилося, що їх використали для прикрашання ялинки в парку. Тому оголосив збір коштів для іграшок, – розповідає Віталій. – Люди почали кидати гроші на картку. Зібрали майже тисячу

гривень. Коли вже пішов у магазин купувати іграшки, зателефонував ще один підприємець і сказав, що всі іграшки та гірлянди оплатить. Тож на це теж не довелося витрачати гроші. Потім ці кошти витратили на підключення гірлянд з ялинки до мереж "Міськсвітла". Тепер на нашій ялинці вже світяться гірлянди.

-Новорічне дерево вирішили прикрасити 25 грудня, на католицьке Різдво. Повідомили мешканців у фейсбук-спільноті. Були здивовані, скільки людей зібралося. Для прикрашання ялинки прийшло понад 50 осіб: мами з дітьми, бабусі, дідусі, молодь, – каже ще одна організаторка свята Надія Величко.

– Люди ще донесли іграшки. Хтось приніс із собою дві-три іграшки, хтось цілий пакет. Всім було радісно її прикрашати. Віталій надрукував на ялинку паперові "гірлянди" з написом "Активний Бульвар", і їх зачепили на деревце. У нас вийшла дуже строката ялинка. Тут красуються і скляні радянські іграшки, і сучасні, пластикові. Так, це ялинка не дизайнерська, але вона з душею.

Біля ялинки збираються десятки людей

Організатори запевняють, що для мешканців бульвару ця ялинка необхідна на свята. Торік у новорічну ніч сюди прийшли десятки людей.

– Цього року вже вирішили, що після зустрічі Нового року прийдемо до ялинки, – продовжує Надія Величко. – А сьомого січня плануємо тут колядувати. Минулого року ця ідея сподобалася нашим мешканцям, прийшли і дорослі, і діти. Цього року хочемо встановити велику колонку, роздрукувати слова і знову співати колядок біля нашоїх новорічної ялинки. Можливо, це стане традицією на бульварі.

– Коли розпочинав організовувати новорічну ялинку, думав все буде зробити набагато складніше, – каже Віталій Арвам. – Зараз дуже приємно здивований результатом, що люди підтримали нашу ідею з ялинкою. Завдяки цьому в мене тепер такий святковий настрій, якого давно не було.
Мешканці бульвару Героїв Крут самі організували собі новорічну ялинку - фото
Мешканці бульвару Героїв Крут самі організували собі новорічну ялинку - фото
Мешканці бульвару Героїв Крут самі організували собі новорічну ялинку - фото

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-01-2021, 12:00
Коментарів 0 Переглядів 3 381

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.