RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Геннадій Москаль сьогодні відзначає 70-річчя: найвідоміші цитати політика

Відомий український політик, екс-глава Луганської та Закарпатської обласних державних адміністрацій Геннадій Москаль сьогодні, 11 грудня відзначає своє 70-річчя.

З цієї нагоди пропонуємо дізнатися найцікавіші факти із його життя та пригадати найвідоміші цитати українського політика.



Біографія

Геннадій Москаль народився 11 грудня 1950 року в селі Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області. Його батько – татарин Геннадій Хадейович Гайфулін, мати — Степанія Павлівна Москаль.

У 1970 юнак закінчив Чернівецький технікум залізничного транспорту. Того ж року, у віці 20 років, почав працювати, ставши оглядачем вагонів відділу вагонного господарства Тернопільського відділення Львівської залізниці.

У 1970–1972 проходив строкову службу у лавах Збройних сил СРСР.

Після демобілізації Москаль навчався у Львівській спеціальній середній школі міліції МВС СРСР, а з 1975 почав працювати в органах внутрішніх справ. За цей час Геннадій Геннадійович зробив блискавичну кар'єру від інспектора до заступника міністра внутрішніх справ України, генерала-лейтенанта міліції. Так у 1973–1978 працював інспектором, старшим інспектором відділу внутрішніх справ Ленінського РВ УВС міста Чернівців, начальником відділення "А", начальником відділу кримінального розшуку УВС Чернівецького облвиконкому, першим заступником начальника УМВС в Чернівецької області — начальником кримінальної міліції тощо.

У 1976 Москаль закінчив Київську вищу школу міліції МВС СРСР імені Фелікса Дзержинського (нині Національна академія внутрішніх справ України). У 1978–1982 майбутній генерал працював старшим інспектором, начальником відділу карного розшуку управління внутрішніх справ Чернівецького обласного виконавчого комітету. У 1982, у віці 31 року, він закінчив Академію МВС СРСР Ордена Трудового Червоного Прапора. Отримав кваліфікацію правознавство.

З 1995 по жовтень 1997 займав посаду начальника управління Міністерства внутрішніх справ України у Закарпатській області. А вже з червня 2001 Геннадій Геннадійович був призначений головою Закарпатської обласної державної адміністрації. У 2002 Геннадій Геннадійович Москаль отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук, захистивши кандидатську дисертацію на тему "Інститут тимчасового генерал-губернатора в Україні у кінці XIX — на початку XX ст." у Національному університеті внутрішніх справ України.

З 1 серпня 2004 очолив "Комісію у справах осіб, депортованих за національними ознаками", а також став головою "Міжвідомчої координаційної ради з питань співробітництва з українською діаспорою". З лютого 2005 по 18 листопада 2005 Геннадія Геннадійовича було призначено заступником Міністра внутрішніх справ України та начальником кримінальної міліції. На той час Міністерство внутрішніх справ України очолював Микола Білоконь, що пропрацював на цій посаді до 3 лютого 2005. Москаль пішов у відставку вже при іншому міністрі, Юрію Луценку. Того ж дня його було призначено головою Луганської обласної державної адміністрації, де він пропрацював близько півроку.

Політична кар’єра

У ході позачергових Парламентських виборів 2007 балотувався у Верховну Раду України за списками політичної партії "Наша Україна — Народна самооборона" (№ 41 у списку). На момент проведення виборів Москаль був безпартійним й працював президентом юридичної компанії "Правозахист". Через місяць після обрання у парламент країни Москаль посів посаду першого заступника голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Після Парламентських виборів 2012 вдруге потрапив до Верховної Ради України, балотувавшись за списками партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" (№ 39 у списку).

У 1983–1986 працював заступником начальника відділу внутрішніх справ Ленінського райвиконкому міста Чернівців.

У 1986–1992 начальник відділу карного розшуку УВС Чернівецького облвиконкому.

У 1992–1995 — перший заступник начальника управління — начальник кримінальної міліції УВС у Чернівецькій області.

У 1997–2000 призначений на посаду заступника Міністра внутрішніх справ України — начальник Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим, місто Сімферополь.

У 2000 його призначено заступником Міністра внутрішніх справ України — начальник управління МВС України у Дніпропетровській області.

З 2002 займав посаду голови Держкомітету України у справах національностей та міграції.

У 2006 балотувався у Верховну раду за списками виборчого Блоку "Наша Україна" під № 327, але до парламенту не потрапив (Блок отримав у Верховній раді лише 81 мандат).

З листопада 2005 по 26 квітня 2006 Геннадій Москаль обіймає посаду голови Луганської обласної державної адміністрації.

З 17 травня 2006 по 9 січня 2007 — Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим.

З 9 січня 2007 по 11 квітня 2007 — заступник Голови Служби безпеки України.

Депутат Верховної Ради 6-го скликання з 23 листопада 2007 від Блоку "Наша Україна — Народна самооборона", № 41 в списку. На час виборів: президент юридичної компанії "Правозахист", безпартійний. Член фракції Блоку "Наша Україна — Народна самооборона" (з 23 листопада 2007). Перший заступник голови Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією (з 26 грудня 2007).

29 грудня 2011 вступив до партії "Фронт Змін".

Вчене звання — доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності.

18 вересня 2014 Президент Петро Порошенко призначив на посаду голови Луганської обласної державної адміністрації.

З 15 липня 2015 року голова Закарпатської обласної державної адміністрації.

23 квітня 2019 року голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль подав у відставку.

11 червня заступник голови АП Руслан Рябошапка заявив, що указом президента Володимира Зеленського Москаль, поряд з іншими губернаторами, був звільнений з поста глави Закарпатської ОДА.

Найвідоміші яскраві цитати Геннадія Москаля

ОБЕРЕЖНО! НА ВІДЕО МІСТИТЬСЯ НЕЦЕНЗУРНА ЛЕКСИКА!

Геннадій Москаль ніколи не добирав слів, незважаючи на телекамери, опонентів і прямі ефіри. На посаді очільника Луганщини, Москаль на повну використав свої лексичні можливості. Вочевидь на Закарпатті його словниковий запас поповниться місцевими діалектизмами
"Я думаю, что неадекватных людей не нужно абсолютно выбирать. Дибил он, так и напишите, пусть подаст еще второй диск. Какой дурак его выбрал?"

"Ви вчора прийшли в прямий ефір ТРК "Чернівці" і єдине, що сказали, що Вас назвали "поцом", так це дуже сказано м’яко. По-буковинськи це називається "фулей" самий настоящий, або "шльопель". Михайлішин – "поц".

"У здорової людини логіки в цьому нема, якщо у них хвора голова.. ну тільки у хворої голови могла родитись така уява, як "ДНР", "ЛНР" і інша гидота."

"Хто? Та насрав я на Вашого Сашка Білого."

"Я не палата №6 и делаю все, чтобы туда не попасть."

Москаль влаштував телефонну порку одному з голів районів на Луганщині

"Я уже в этой Тошковке. Мне уже стыдно, б**ть. Шо нельзя окна сюда поставить? То пи**ли, денег нет. Деньги есть, где окна на Тошковке?"



Як Москаль не пустив фури з пивом до сепаратистів

"Если вы кормите террористов, значит вы заодно с ними. Устроили мне вчера бунт, угрозы всякие.. Х*й я ложил на ваши угрозы, пешком будете ходить с той и с другой стороны. А пиво.. Мочу пусть пьют. Хотели референдум? Пусть им и обеспечивают"



Розмова Москаля з "журналістом" у Чернівцях

"Ти від кого? Від СБУ, чи від МВС, ану кажи чесно! З 7-ї служби, чи з якої? З якої? Чого дивишся на мене, як баран на нові ворота? Скажи. Пішов ти на х*й зі своїм телеканалом, ти поняв мене, чи ні? Іди к й**ой матері. Ну шо ти ще хочеш почути від мене? Провокатор х*єв. Так, якого ти х*я до мене при**вся, якщо ти не до мене підійшов. Ти шо дов**б?"



"Йди додому, я тебе прошу. Найди йому роботу. Ти шо регуліровщик тут дорожнього руху? Тобі шо нема шо робити? Ти можеш забрати людей, й**ий ти в рот, чи я з тобою по-якому говорю?"

"Кравчук дуже добре сказав: от плили-плили і на березі втопилися. Вибачте, я би сказав: плили-плили, а вони на березі всралися"

Москаль пояснює місцевим прихильникам сепаратистів, хто почав війну на Донбасі

"Не сотвори себе кумира – написано в Библии. Сотворили? Вот полюбуйтесь на последствия. "Партия регионов" подожгла Донбас и вот эти ваши п**ры, извините, удрали первыми с районного совета, где они есть?"

Москаль спілкується з військовими

"Скажіть, суки, коли війна закінчиться?"

"Голова ради, який лишився на тій території Перевальського – це єдиний населений пункт, пише щоб я йому виплатив зарплату за всі ті місяці. Ну я йому резолюцію написав: х*й йому в рот, а не.."

"Слушай, перестань мне тут истерику устраивать. Смотри, чтоб мы тебя тут не взяли да не зах**ачили. Кончай мне тут х**ней заниматься. Иди к врачу обратись, если у тебя с головй нет впорядке. Понял меня? Ті, б**ь, меня на горло не бери. Бо я тебя возьму. Ану иди на хрен отсюда. Хрен моржовый."



Спілкування з екс-нардепом від "Партії регіонів" Оленою Бондаренко

"Цей спектакль не для слабонервных. Очередна від Януковича партія. Той звідти х**ню говорить, ця звідси. Ваш "Партія регіонів" вже зат**ала всіх, а Ви хочете нас тоже. Не получится. До побачення, приходьте ще, щоб не останній раз ми Вас бачили. Можете чоловіку устраівать такі сцени, а не мені"

Спілкування з політологом Олегом Соскіним в прямому ефірі

"Я не знаю, хто там говорив такий розумний про "Лугандонію". Виходить, шо, ну це дібіл міг тільки таке сказати. Тут живуть жителі Луганської області, а не "Лугандонії". Хто це говорив, то сам га**он кончений. Приїдь сюда і іди воюй, а не виступай по телевізору."



Про втечу екс-ректора Петра Мельника

"На самом деле у милиции не было никаких электронных браслетов. Что это за браслеты, если их можно легко снять и сбежать? Где их делали? В кооперативе купили или на Караваевых дачах? Это просто смешно! Нет никаких браслетов! Это миф! Милиция заявляет, что браслет невредим. Как он сполз с руки? Может, китайский, детский или сувенирный? Министерство внутренних дел не закупало никаких браслетов. Этот браслет контрабандный, 100 %. Кто-то передал, в "Борисполе" встретили, надели на Мельника, показали журналистам. Это сюжет для юмористического шоу."

"Я постоянно здесь нахожусь и слышу, что "ЛНР" наступает. То в четверг, то в пятницу. Мы их ждем с нетерпением уже давным-давно. Но что-то я их не вижу. Все у нас готово для их приема. даже уже гробы заказаны."

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
11-12-2020, 21:12
Коментарів 0 Переглядів 7 366

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.