RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Вибір між нафталіном і 6G»: про що говорили кандидати в мери Чернівців на дебатах

Завершилися дебати між кандидатами на посаду міського голови Чернівців романом Клічуком і Віталієм Михайлішиним.

Редакція molbuk.ua зібрала основні цитати кандидатів та гострі запитання, які вони ставили один одному.



Так, ведуча дебатів задала кандидатам питання щодо двох топ-проблем міста – збитковості комунальних підприємств та збереження культурної спадщини Чернівців.

Про збитковість комунальних підприємств і якість комунпослуг

Віталій Михайлішин: "З 2015 року це стало нормою для наших комунальних підприємств. Сотні мільйонів витрачаються на підтримку, а їх можна було витратити на розвиток нашого міста. Тому проблему треба вирішувати, і негайно, від цього залежить життєдіяльність міста. Всі ці підприємства треба повністю оновлювати".

Роман Клічук: "Є проблема в тому, що комунальні підприємства очолюють менеджери, які не мають досвіду та управлінського стажу, які відповідали за ставки, а зараз - за КП. Я вважаю, що на сьогодні всі кошти і процеси, які відбуваються там, відбуваються непрозоро. І ці всі схеми, які є, створені ще моїм візаві тут, тому треба зруйнувати ці системи, які є в Чернівцях 10 років. Просто треба перестати красти... Є міста, де водоканал та інші підприємства не є збитковими, а чим Чернівці гірші?"

Про охорону і збереження культурної спадщини міста, історичної частини

Віталій Михайлішин: "Відновлення фасадів відбувалося в 2008 році, перед 600-річчям нашого міста, це все відбувалося вночі, не було якісного підходу до цього. На сьогодні треба відновити 240 будинків у старій частині міста, для цього потрібно 45 млн грн. Якщо ми говоримо, що ми Відень, маленький Париж, якщо ми бачимо, що відбувається з нашим містом, яка гарна спадщина до нас дійшла, і хочемо, щоб вона дійшла нашим дітям та онукам, нам потрібно знайти ці кошти, зробити програму з відновлення первинного стану будівель. Наше місто дуже гарне і має туристично розви"ватися.

Роман Клічук: "У нашій програмі туризм стоїть у пріоритеті, тому що це обличчя нашого міста. В Чернівців є така історія, архітектура, яку ми маємо і невміло використовуємо. Жодна площа не реставрувалась, це просто ганьба всій владі разом взятій, яка 10 років дерибанить і мучить наше місто".

Далі кандидати відповідали на кілька перехресних запитань від опонента.

Зокрема, Клічук запитав таке: "В нас сьомий рік війна, в нас є ворог, який тероризує країну сотні років. Ви минулого року йшли у парламент від ОПЗЖ - партії проросійської, партії Медведчука, яка винна в тому, що відбувається в країні. Чи несете ви відповідальність за ваші проросійські погляди, які ви несете в маси, відстоюєте до сьогодні і балотуєтеся в мери міста?"

На що Михайлішин відповів: "Так, у мене є моральна відповідальність, я готовий, я балотуюся. І хочу сказати, що ця вся брехня, яка йде в інтернеті, від однієї людини, а саме від пана Папієва. Це людина, яка мене шантажувала, використовувала моє ім'я, мій рейтинг, яка робить все для того, щоб допомогти вам"...

"Вас змусили йти в ОПЗЖ?", - перепитав Роман Клічук.

"Саме тому я прийняв рішення іти від партії "Команда Михайлішина". Ні членом ніякої партії я ніколи не був... Я не ділю людей на партійності, я готовий співпрацювати з усіма партіями для того, щоби розвивати наше місто", – завершив Михайлішин.

У свою чергу Михайлішин запитав у опонента: "У разі мого обрання міським головою, чи готова ваша команда співпрацювати, розвивати наше місто з моєю командою? Чи готові ви, якщо я запропоную саме вам, бути секретарем міської ради?".

Клічук відповів: "Співпрацювати з партією, яка гробила наше місто, - навряд чи, це ваші фантазії. Ви втомили вже всіх. Прошу, лишіть місто у спокої, дайте йому нормально розвиватися... Я готовий розвивати місто з тими партіями, які хочуть цього, а не тими, які добивали і зараз хочуть ще 5 років добивати до ручки".

Наприкінці дебатів кандидатам дали по хвилині для заключного слова. Обоє закликали чернівчан прийти на вибори 29 листопада та зробити свій вибір.

Віталій Михайлішин: "Саме від вашого голосу залежить, чи будуть підтримувати малозабезпечених людей, чи буде розвиватися транспорт, чи будете ви вчасно отримувати тепло, електроенергію, водопостачання".

Роман Клічук: "У нашого міста зараз є неймовірний шанс усе змінити. Це ж не вибір між Михайлішиним і Клічуком, це вибір між умовно нафталіном і 6G. Ми хочемо зробити все, щоби молодь не виїжджала з Чернівців, ми хочемо пишатися нашим містом, жити в комфортному, європейському місті".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
27-11-2020, 21:38
Коментарів 0 Переглядів 5 738


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!