RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

З ким дружитимуть і проти кого: які політичні союзи можуть виникнути між партіями, які проходять до Чернівецької міськради

Поки міська виборча комісія продовжує перерахунок голосів на окремих скандальних дільницях, партії, які, за результатами екзит-полів, проходять до міськради, думають про коаліції.

Якими можуть бути політичні союзи у міськраді, хто з ким дружитиме та проти кого і з ким партії не об’єднаються за будь-яких обставин? Про це кореспондент molbuk.ua поцікавився у представників партій, які, ймовірно, вже незабаром стануть депутатами міської ради.



"Жодних зв’язків із антиукраїнськими силами"

Василь Зазуляк, кандидат у депутати міськради від "Єдиної альтернативи":

З ким дружитимуть і проти кого: які політичні союзи можуть виникнути між партіями, які проходять до Чернівецької міськради


"По-перше, треба ще дочекатися другого туру виборів мера. Тому що фігура міського голови – вона ключова для того, щоби створити майбутню коаліцію, тому, мабуть, зарано говорити ще. Треба зрозуміти, хто буде мером. І, звичайно, що навколо нього будуть об’єднуватись. Ми точно не будемо співпрацювати з антиукраїнськими силами, це сто відсотків, які в нас, на жаль, попередньо проходять до міськради. Гадаю, що нашими партнерами в коаліції можуть бути і "Слуги народу", і "Європейська солідарність". "Слуга народу" – вона не українська? Можливо, несвідомо не українська. Але ж вони не кажуть, що вони з Росією, як про це говорить ОПЗЖ. А з ОПЗЖ – точно ні. Це – мільйон відсотків".

"Пріоритет – не жага влади"

Віталій Михайлішин, кандидат у депутати від "Команди Михайлішина":

З ким дружитимуть і проти кого: які політичні союзи можуть виникнути між партіями, які проходять до Чернівецької міськради


"Команда Михайлішина" йшла на вибори не з політичними гаслами, а із чітким планом дій щодо змін, які потрібні Чернівцям та містянам. Це підтримка освітян та впровадження якісної дистанційної освіти, запровадження гарантованого пакету послуг для малозабезпечених мешканців, оновлення і розвиток громадського транспорту, вуличного освітлення, реалізація програми з масштабного ремонту доріг та міжбудинкових проїздів, модернізація системи теплопостачання тощо.

Реалізація цих проєктів – нагальна потреба для тисяч чернівчан. Відповідно, аби реалізувати їх, ми готові до співпраці з усіма політичними силами, для яких пріоритет – не власні політичні амбіції чи жага влади, а розвиток міста та комфорт чернівчан. Сподіваюсь, таких у міській раді нового скликання буде більшість".

"Підставимо плече будь-якому мерові"

Василь Максимюк, кандидат у депутати міськради від "Європейської солідарності":

З ким дружитимуть і проти кого: які політичні союзи можуть виникнути між партіями, які проходять до Чернівецької міськради


"Якщо брати найближчі нам по ідеології політичні сили, то нашими партнерами можуть стати "Єдина Альтернатива" і "Пропозиція". Вороги України – партія ОПЗЖ – сьогодні не потрапляють до міськради. Наша позиція відкрита й задекларована – ми готові новообраному голові підставити плече і разом працювати на розбудову міста. Ми не хочемо конфліктів і чвар надалі, воєн груп інтересів. Ми категорично проти цього. Щодо об’єднань – ми жодних підпільних розмов ні з ким не проводимо.

Чи можемо ми стати партнерами зі "Слугою народу"? Ми прекрасно розуміємо, що міськрада не має коаліції чи опозиції. Міськрада діє виключно для вирішення господарських питань. Я не думаю, що "Слуга народу" буде пропонувати якісь рішення, які суперечать інтересам громади міста. В іншому випадку – я впевнений, що левова частка голосувань буде стосуватися однаково усіх фракцій. Ми не кажемо, що в цій партії нема фахівців. Там є нормальні люди, і я не бачу їх ворогами. Це стосується усіх партій.

Нам усім набридло оце "перетягування канату", яке відбувалося в міськраді протягом останніх п’яти років. Я переконаний, що ні "Слуга народу", ні "Команда Михайлішина", ні "Єдина Альтернатива" для міста нічого поганого не хочуть. Але зрозуміло, що командну верхівку буде формувати новообраний міський голова.

Ми ще не визначилися, кого будемо підтримувати в другому турі. Чекаємо на остаточні результати виборів".

"За "дерибан" битимемо по руках"

Олексій Каспрук, кандидат у депутати від партії "Пропозиція":

З ким дружитимуть і проти кого: які політичні союзи можуть виникнути між партіями, які проходять до Чернівецької міськради


"Ми не визначалися з тим, хто буде нашими партнерами у новій міськраді. Ми зосереджені на підготовці до роботи, на підрахунку голосів. Треба дочекатися встановлення остаточних результатів. І чи визнають ці вибори такими, що відбулися взагалі?

Зрозуміло, що серед тих політсил, які увійдуть до міськради, є близькі до нас, з якими ми підтримували і підтримуємо контакти. Є й такі, що себе дискредитували повністю. І хоч вони пройдуть у міськраду з новими назвами, ми розуміємо, що це ті ж самі люди, з тими самими цінностями. Тобто особливого діалогу з ними не знайдемо. Ми готові працювати з позиції "Пропозиції" – підтримувати будь-які правильні починання для розвитку міста й "давати по руках" спробам "дерибану".

"Право створювати коаліцію залишаємо "Єдиній Альтернативі"

Віталій Другановський, кандидат у депутати від партії "Слуга народу":

З ким дружитимуть і проти кого: які політичні союзи можуть виникнути між партіями, які проходять до Чернівецької міськради


"Звичайно, це важливе питання на сьогодні. Але, у зв’язку із судовими позовами та процесом перерахунку голосів, наразі, мабуть, варто утриматись від коментарів. Необхідно побачити, хто точно потрапить до міської ради.

Точно можу сказати, що задля розвитку міста ми не будемо в опозиції. Але в якій конфігурації нова коаліція буде об’єднуватись, зараз важко сказати. Звичайно, що задасть тон партія "Єдина Альтернатива", яка, за попередніми підрахунками голосів, набере більшість голосів. Тож, напевно, ми за ними залишимо право створювати цю коаліцію. Ми особисто, звісно, не маємо можливості задати цей тон – мовляв, давайте, ми об’єднаємося. Тож будемо чекати на пропозиції від тих сил, які почнуть створювати коаліцію".

Створити коаліцію можуть три партії

Ігор Баб’юк, директор Буковинського центру виборчих технологій:

З ким дружитимуть і проти кого: які політичні союзи можуть виникнути між партіями, які проходять до Чернівецької міськради


"Зараз дуже важко щось коментувати щодо ймовірних політичних союзів у ратуші. Адже щонайменше дві партії зараз ми бачимо на рівні проходження до міськради – "Народний контроль" і "Рідне місто". Останні дані вказують на те, що результати точно будуть скориговані, адже у вівторок територіальна виборча комісія знайшла майже 400 недійсних бюлетенів. Коли вже буде відомий склад міської ради, тоді можна буде говорити про якісь конфігурації щодо об’єднань.

Потенційно в коаліцію можуть об’єднатися ті сили, які є близькими за діяльністю та світоглядом. Щонайменше із тих, хто проходить в ратушу, – "Єдина Альтернатива", "Європейська солідарність" і "Пропозиція" могли би створити коаліцію. Це було би абсолютно логічно.

Можна говорити й про переговори зі "Слугою народу", оскільки вони зацікавлені у роботі та участі в коаліції. Але як далі буде – побачимо.
Чи будуть політичні протистояння у ратуші? Все залежить від того, хто у нас буде міським головою. Коли ми будемо точно знати, хто стане мером, тоді зможемо прогнозувати, як ситуація розвиватиметься у міськраді".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
10-11-2020, 09:27
Коментарів 0 Переглядів 3 374

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.