Відповідно до протоколу засідання позачергового засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30.10.2020 року № 40 та протоколу засідання позачергового засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 07.11.2020 року № 52 фахівцями Держпродспоживслужби Буковини спільно із працівниками Національної поліції України продовжуються здійснюватись моніторингові перевірки в адміністративно-територіальних одиницях, у яких встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, зокрема на територіях Кіцманського, Заставнівського, Вижницького, Хотинського районів та міст Новодністровськ, Чернівці.
Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, пише molbuk.ua
Особлива увага при проведенні вище зазначених перевірок звертається на дотримання протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), які мають право працювати з 8:00 до 18:00 за умови допуску не більше 20 відвідувачів (з дотриманням вимоги 10 м. кв. на одну особу).
Так, впродовж 4-6 листопада поточного року спільно із працівниками Національної поліції перевірено 95 закладів громадського харчування, порушення дотримання протиепідемічних обмежень виявлено на 4 об’єктах.
Перевірками охоплені території Вижницького – 17, Заставнівського – 4, Кіцманського – 9, Хотинського – 25, Сокирянського – 14 районів та м. Чернівці-26, порушення виявлені на територіях Сокирянському та Хотинському районів (1 та 3 порушення відповідно).
В Хотинському районі спільно з Нац. поліцією виявлено 2 заклади громадського харчування, які працювали після 18 години (ресторан ПАБ в с. Клішківці та кафе "Релакс" в м. Хотин) та один заклад в с. Зарожани, працівники якого працювали без засобів індивідуального захисту органів дихання.
В м. Чернівці під час спільних рейдових перевірок в вечірній час зафіксовано роботу закладів громадського харчування "Панська гуральня" та "Піконтіко" після 18 години.
Працівниками Дежпродспожислужби постійно фіксуються порушення протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування, не зважаючи на сумну статистику захворюваності і летальності від COVID-19.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
8-11-2020, 12:26
0
2 877