RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Скандал на виборчій дільниці в Чернівцях: у КВУ прокоментували інцидент щодо екзит-полу

Депутат Чернівецької міськради Валерій Найдиш прокоментував інцидент за його участі, який виник сьогодні на виборчих дільницях у Чернівцях.

Як повідомляє molbuk.ua, Найдиш заявив, що він відреагував на інформацію про можливі порушення під час виборів, які відбувалися біля виходу з виборчої дільниці в школі №5.



"Дві жінки із бейджиками компанії, яка нібито проводить екзит - пол, не змогли ані пояснити, кого вони представляють, ані показти відповідні документи.
Це викликало підозру щодо можливого контролю голосування, виявлення мережі скупки голосів або іншого порушення. Не змогли пояснити мету свого опитування і чоловіки біля дільниці на вулиці Фізкультурній, 5. У них були аналогічні бейджі. Основне під час виборчого процесу - це дотримання законнності. Це стосується і проведення екзит- полів, які мають бути анонімними. І результати яких не можна жодним чином оголошувати, показувати, інтерпретувати до закриття дільниць, аби не вплинути на волевиялення тих, хто ще не визначився з вибором", – повідомив Найдиш.

"Однак цей екзит - пол, анонсований "Єдиною Альтернативою", проводили з порушеннями: у опитувачів не було скриньок, вони просто підходили до людей, запитували, за кого ті голосували, а потім відмічали самостійно в анкетах. Все публічно й голосно. То про яку анонімність йдеться?", - говорить Валерій Найдиш.

Депутат зауважив, що про всі зафіксовані порушення він повідомив поліції.



Водночас інцидент з опитувальниками Info Sapiens прокоментував сьогодні під час онлайн-пресконференції заступник голови обласної організації Комітету виборців України Ігор Баб’юк.

"Проблема полягає в тому, що у цій моніторинговій групі, яка проводить екзит-пол, просто не навчили людей, як інформувати виборців про проведення екзит-полу. Тому що набрали багатьох людей, які взагалі вперше проводять екзит-пол. Тобто, замість того, щоб підійти, представитись, мати інформаційний лист, наклейки – про що цей екзит-пол і по яких виборах, люди не представляються... Звичайно, коли все це робиться таємничо і незрозуміло як, воно викликає, звичайно, певні конфлікти, непорозуміння. І такі непорозуміння відбулися не на одній дільниці, а на декількох – саме з цією моніторинговою компанією. Ми подивимося, які там будуть результати. Адже із того, що нам показують наші спостерігачі, вони взагалі не по вибірці проводять опитування. Тобто, ми розуміємо, що якісь результати будуть, а які – невідомо", – сказав Ігор Баб’юк.

Раніше повідомлялося, що депутата Чернівецької міської ради Валерія Найдиша звинуватили у перешкоджанні проведенню екзит-полу на виборчій дільниці у школі №24 на вулиці Фізкультурній.

Водночас у прес-службі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області повідомили, що правоохоронці зареєстрували два факти можливого перешкоджання екзит-полу. Обидві події відбулися на виборчих дільницях у Чернівцях і пов’язані з одним із кандидатів до міської ради.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
25-10-2020, 17:36
Коментарів 0 Переглядів 2 508

Теги -

"Ви, напевно, навіть не уявляєте до кінця, як допомогли", - звернувся президент до учасників Курської операції

Попри юний вік, захисник пройшов найгарячіші напрямки фронту
Він готував координати для ракетно-дронових ударів по Чернівецькій області.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Представили твори Тамари Покотило та Івана Малованюка


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.