RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

20 Вт. Мчч. Сергія та Вакха. Прп. Сергія Послушливого печ. Мчч. Юліана, Поліхронія і Кисарія.

Святі мученики Сергій і Вакх


Яке сьогодні свято відзначають за церковним календарем


Святих мучеників Сергія і Вакха імператор Максиміан ( 284-305 рр.) призначив на високі посади у війську, не знаючи про те, що вони християни. Недоброзичливці донесли Максиміану, що два його воєнноначальника не шанують язичницьких богів, а це вважалось державним злочином.

Імператор, бажаючи переконатися у правдивості доносу, наказав Сергію і Вакху принести жертву ідолам, але вони відповіли, що шанують Бога Єдиного і тільки Йому поклоняються.



Максиміан наказав зняти з мучеників знаки їх воїнського сану, одягти в жіночий одяг і водити з залізними обручами на шиї, для глузування народного. Потім знову закликав Сергія і Вакха до себе і дружньо радив не спокушатися християнськими байками і навернутися до римських богів. Але святі були непохитні. Тоді імператор звелів відіслати їх до правителя Східної частини Сірії Антіоха, лютого ненависника християн. Антіох отримав цю посаду за допомогою Сергія і Вакха. " Отці і благодійники мої будьте милостиві не тільки до себе, але й до мене: я не хотів би піддавати вас мукам". Святі відповіли, що для них життя – Христос, а смерть за Нього – придбання. Розгніваний Антіох наказав бити Вакха бичами без милосердя, і святий мученик відійшов до Господа. Сергія взули в залізні чоботи з набитими в них цвяхами і відвели на суд в інше місто, де він був усічений мечем ( приблизно 300 р.).

Преподобний Сергій Послушний, Києво-Печерський

Преподобний Сергій Послушний належить до великого сонму преподобних отців Києво-Печерських, невтомних молитвеників і небесних покровителів Української землі. Незліченний полк преподобних Печерських своїм благочестивим житієм і великими подвигами прославили нашу рідну землю, зробили Печерську обитель вогнеподібним стовпом і світлоносним сонцем благодаті Божої, якою просвітлюється кожний хто приходить на це святе місце.

Преподобний Сергій жив у ХІІІ ст. З якої родини походив і де народився невідомо. Знаємо, що бажаючи відкинути мирську суєту і присвятити своє життя Богові преподобний прийшов до Печерської обителі і був зарахований до числа братії. Святий вирізнявся з-поміж інших ченців великою побожністю, смиренням і послухом. Він був великим посником і слухняно виконував всі покладені на нього послухи. За таку слухняність преподобного Сергія почали називати Послушним. Завершивши біг свого благочестивого житія преподобний відійшов до Господа. Його нетлінні мощі спочивають у Ближніх печерах славної Києво-Печерської Лаври. В Акафісті всім преподобним Печерським цей угодник Божий прославляється такими словами: " Радуйся, Сергію, послуху прехвальний любителю".

Святий мученик Юліан і пресвітер Кесарій диякон

Святі мученики Юліан пресвітер і Кесарій диякон постраждали за Христа в І столітті. В італійському місті Терракінії святий Кесарій був посаджений в темницю за образу язичницьких богів. Потім, його, звязаним привели до храму Аполлона, та при його наближенні капище зруйнувалось, під руїнами загинули жерці і багато народу. В цей час ідолослужителі схопили християнськог священика Юліана. За наказом імператора святих мучеників вкинули в море, але тіла їхні виплили, і християни поховали страдників. Мощі святого Кесарія знаходяться в Римі.

Повну версію православного календаря на 2020 рік можна My Webpage переглянути тут[/url]

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-10-2020, 09:00
Коментарів 0 Переглядів 883

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання

Захисник воював на Авдіївському напрямку, у день аварії перебував на ротації
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.