RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

6 Вт. Зачаття пророка Іоана Хрестителя. Мц. Іраїди. Св. Артура. Прпп. Ксанфипи і Поліксенії.

Зачаття славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Яке сьогодні свято відзначають за церковним календарем


Святий паророк Малахія передбачав, що раніше Месії з’явиться Його Предтеча, який вкаже на Його пришестя. Тому іудеї, які очікували Месію, чекали і явлення Його Предтечі. У місті Іудиному Нагірної країни Палестини жили праведні священик Захарія і його жінка Єлисавета, які безпорочно дотримувались заповідей Господніх. Однак подружжя було нещасливим: доживши до похилого віку, вони не мали дітей і не переставали молитися Богу, щоб Він дарував їм дитя. Одного разу, коли Захарія мав чергу в Єрусалимському храмі, він увійшов під час Богослужіння у Святилище щоб покадити фіміамом. Увійшовши за завісу Святилища, він побачив Ангела Божого, що стояв по праву сторону кадильного жертовника.



Святий Захарія зніяковів і зупинився в страсі, але ангел сказав Йому: " Не бійся, Захарія, почута молитва твоя, жінка твоя, Єлисавета, народить тобі сина, і даси йому ім’я Іоанна". Але праведний Захарія не повірив словам Небесного вісника, і тоді Ангел сказав йому: " Я – Гавриїл, що стою перед Богом, і посланий благовістити тобі це. І ось ти будеш німим до дня народження, тому що не повірив словам моїм".Народ же очікував Захарію і дивувався, що він так довго не виходить з Святилища. І коли він вийшов, то повинен був дати народу благословення, але не зміг промовити його, так як був вражений німотою. Коли Захарія пояснив знаками, що не може говорити, то народ зрозумів, що він бачив видіння. Пророцтво Архангела сповнилось, і праведна Єлисавета звільнилась від уз безпліддя, народивши світові Предтечу і Хрестителя Господнього Іоанна.

Свята мучениця Іраїда

Яке сьогодні свято відзначають за церковним календарем


Свята мучениця Іраїда жила в Алексанрії. Одного разу підійшовши до джерела, щоб зачерпнути води, вона побачила корабель біля берега, на якому знаходилось багато чоловіків, жінок, священнослужителів та ченців, закованих у кайдани за сповідання Христової віри. Відкинувши водонос, свята добровільно приєдналася до в’язнів Христових, і на неї наложили кайдани. Коли корабель прибув у єгипетське місчто Антиполь, свята Іраїда перша перетерпіла жорстокі знущання і була усічена мечем. Слідом за нею решта мучеників кров’ю закарбували своє сповідання віри в Христа.

Преподобні Ксанфипа і Поліксенія

Преподобні Ксанфипа і Поліксенія були рідними сестрами і жили в Іспанії в часи святих апостолів. Вперше про Божественне вчення Христа Спасителя вони почули від святого апостола Павла, коли він проповідував в їхній країні. Преподобна Ксанфипа разом зі своїм чоловіком Провом прийняли християнство, а свята Поліксені була ще язичницею, коли її незвичайною красою спокусився один чоловік і насильно повіз її в Грецію. Але Господь зберіг неушкодженою преподобну. Пливучи на кораблі вона чула проповідь апостола Петра і увірувала в Христа. Прибувши в Грецію преподобна Поліксенія звернулась до покровительства та захисту християн і була схована ними в місті Патрі Ахайської області, де прийняла християнство і була охрещена самим святим апостолом Андрієм Первозванним. Преподобна стала свідком його чудес, а також терпеливого і лагідного перенесення ним катуваннь і мук. Вона стояла біля хреста, на якому розпинали святого апостола. Після мученицької його кочини, преподобна Поліксенія повернулась в Іспанію, де разом зі старшою сестрою Ксанфипою навертала багатьох язичників до Христа. Приблизно сорок років подвизалась преподобна Поліксенія в проповіді Благовістя в Іспанії і утвердила в християнстві багатьох язичників. Преподобна Ксанфипа розділяла подвиг і труди своєї сестри і проповідувала в багатолюдному місті Толедо.
Преставилась преподобна Поліксенія біля 109 р.,до кінця свого земного життя зберігши дівство.

Повну версію православного календаря на 2020 рік можна My Webpage переглянути тут[/url]

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-10-2020, 09:00
Коментарів 0 Переглядів 853

Теги -

Рух легкового транспорту спрямовують в об'їзд через вулицю Зелену

Шахраї продавали аграріям підроблені документи вартістю від 3 до 7 тисяч гривень за комплект
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Рух легкового транспорту спрямовують в об'їзд через вулицю Зелену


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.