RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Проводила екскурсії для Траволти і Мессі: чернівчанка працює у найвищій будівлі світу

Чернівчанці Юлії Сакалюк 24 роки, і вже понад два роки вона живе та працює в Арабських Еміратах. Потрапила туди через компанію, яка працевлаштовує українців за кордоном.

Про це йдеться у публікації "МБ"



– Це не перший мій досвід роботи за межами України. Ще студенткою другого курсу, а навчалася я на спеціальності "Туризм", полетіла до Греції, на острів Крит, де в одному з місцевих готелів проходила практику. Після навчання вирішила працювати за кордоном. Батьки сприйняли це нормально. У мене найкращі батьки у світі, вони завжди підтримують мій вибір, – розповідає Юлія.

Про роботу мрії

Приїхавши в Емірати, дівчина працювала розпорядницею в арабських ресторанах. За рік змінила два місця роботи і зрозуміла, що ресторан – не для неї.

– Для того, аби отримати роботу в ОАЕ, перш за все потрібно вільно володіти англійською. Звичайно, треба бути доволі стресостійкою. Необхідні також фізична підготовка та досвід роботи. Якщо їх немає, ймовірно, буде важко звикнути до 10-годинного графіка роботи "на ногах". Адже робочий день в ОАЕ здебільшого триває до 10 годин, – зауважує дівчина.

Сьогодні Юлія Сакалюк є офіційною представницею Бурдж Халіфи. У її обов’язки входить супровід гостей до оглядового майданчика будівлі на 148 поверсі (всього їх тут 160) та проведення екскурсій для них.

– Майданчик At the Top, Burj Khalifa є однією з найпопулярніших атракцій ОАЕ. Близько 15 тисяч людей відвідували хмарочос щоденно до пандемії коронавірусу. 70% відвідувачів – це туристи з різних країн, найчастіше з Індії та Китаю. Інколи зустрічаю й українців, але набагато рідше, порівняно іншими. Також вежу Халіфи відвідує чимало світових зірок. Лише за рік роботи тут зустрічала таких відомих людей, як актор Джон Траволта, футболісти Карім Бензема та Ліонель Мессі, – ділиться враженнями Юлія Сакалюк.

Загалом, розповідає дівчина, є дві опції, за якими можна відвідати хмарочос, і ціни на них різняться. Перша – оглядовий майданчик на 124-125 поверхах, що є серединою вежі. Вартує близько 70 доларів з особи. Друга – оглядовий майданчик на 148 поверсі – це найвищий оглядовий майданчик у світі на висоті 555 метрів, і квиток сюди вартує 200 доларів на особу (в ціну входить екскурсія з особистим гідом, гарячі напої та арабські солодощі, а також зупинка на майданчику 124/125 поверхів.

– Моя історія працевлаштування на Бурдж Халіфу – це суцільна випадковість. У 2018 році я вперше відвідала найвищий хмарочос світу. Уже кілька місяців після цього, в липні 2019 року, я привезла батьків погостювати в Дубай, і коли ми піднялись на Бурдж Халіфу, зустріли українку, яка там працювала. Завели розмову, і з’ясувалось, що там є вакансія на посаду амбасадора. Уже за кілька тижнів я принесла своє резюме на рецепцію оглядового майданчика вежі. Як і всі інші резюме, моє кинули в скриньку, навіть не витягуючи з конверта. Врешті отримала я листа із запрошенням на співбесіду за два тижні опісля. За цей час я навіть відмовилася від пропозиції бути стюардесою найвідоміших і найпрестижніших арабських авіаліній "Еміратс".

Як я вже дізналася пізніше від колеги, моє резюме побачили випадково. Комусь із персоналу був потрібен білий конверт для документів, а саме в такому ж лежало моє резюме. Забравши конверт, моє резюме кинули просто на стіл. Як виявилося, це був стіл одного із менеджерів компанії. Далі дзвінок – і ось я вже на співбесіді, а через декілька тижнів – офіційний представник Бурдж Халіфи.

Про життя в Дубаї

Чернівчанка розповідає, що до життя в Дубаї звикла дуже швидко. Вона переконалася, що це одна з країн, де безпека – на найвищому рівні. Тут не зустрінеш на вулицях безхатьків чи п’яних. Дуже рідко стаються аварії чи бійки на вулицях. А за крадіжку взагалі можуть відрубати руку.

– Як не дивно, але тут дуже обережно поводяться з жінками. За неприйнятне ставлення, неправильний погляд чи зайвий рух чоловіка можуть запроторити до в’язниці. Звичайно, дівчата зі слов’янською зовнішністю тут популярні, і кожен другий буде намагатися дізнатись ім’я та номер телефону (усміхається – авт.). Але довіряти особливо не варто, адже арабська казка закінчується "хеппі ендом" далеко не для кожної, – каже дівчина.

Юлія зауважує, що ОАЕ – дуже дорога країна. Особливо Дубай – туристичне місто. Влаштувавшись на роботу, на початку не вдасться відкладати, адже майже весь заробіток витрачатимеш на їжу і житло. З часом адаптуєшся, а тоді вже й з’являються перші заощадження.

Ціни в Дубаї (1 долар – 3,65 дирхама):

пляшка води – 1 дирхам;
хлібина – 2 дирхами;
хотдог – 15 дирхамів;
газета – 3,65 дирхама;
проїзд у громадському транспорті – 4,5 дирхама;
обід в середньостатистичному кафе на двох – 140 дирхамів.

До речі, як розповідає Юлія Сакалюк, ОАЕ – одна з найперших країн, яка змогла практично вийти із короновірусної кризи. Вчасне впровадження карантину, заборона перебування на вулицях без важливих на те причин (лікарня, аптека, супермаркет, і тільки із завчасним запитом та отриманням дозволу на пересування не більше 3 годин), щодобова програма стерилізації вулиць протягом місяця, штрафи за відсутність маски та порушення карантину (у пік пандемії сума доходила до 13 000 дірхамів, а це 3,5 тисячі доларів) допомогли повернути життя в країні у звичне русло.

Довідка

Бурдж Халіфа – найвищий хмарочос у світі, розміщений у місті Дубай (ОАЕ). Сьогодні він є найвищою спорудою планети. Хмарочос сягає висоти 828 метрів і складається з 162 поверхів. Вартість спорудження – 1,5 млрд доларів.

Проводила екскурсії для Траволти і Мессі: чернівчанка працює у найвищій будівлі світу
Проводила екскурсії для Траволти і Мессі: чернівчанка працює у найвищій будівлі світу
Проводила екскурсії для Траволти і Мессі: чернівчанка працює у найвищій будівлі світу


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Пацаранюк
27-09-2020, 17:10
Коментарів 0 Переглядів 8 303

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.