RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чи це нормально, коли жінка не хоче одружуватись

Вважається, що всі дівчата мріють про весілля. Причому, настільки пристрасно, що заради цього готові йти на будь-які жертви, відмовляючись від кар'єри і особистих амбіцій. Але чи так це у сучасному світі? Здається, фрази з серії "я не хочу одружуватись, а хочу бути вільною", проскакують дедалі частіше. Що змінилося або що не так з жінками, які не хочуть одружуватись (і чи точно з ними щось не так)?

Розповідаємо про це далі, інформує Ukr.Media



На нас тиснуть суспільство і гендерні стереотипи. У нас є така сценарно-рольова модель, що жінка повинна одружитися. Але хто сказав, що може бути лише так? Вам суспільство транслює: "Ти повинна хотіти туди!"

Чи повинна жінка завести "господарство", жити на "землі" і народити п'ятьох дітей, дуже залежить від соціуму, у якому вона зростала. Але, однак, жінка може вирости і обрати альтернативну реальність.

Заміжжя не дає реалізуватися

Це одна з причин, чому дівчата дедалі рідше хочуть одружуватися. У 2007 році британські вчені провели опитування, яке показало, що рівень щастя сучасної жінки не залежить від її сімейного стану. Безумовно, це приємно — готувати комусь борщ і котлети, але відчувати радість можна й на самоті.

Англійський професор Наттавудха Повдтхаві з Університету Йорка доповнив цю думку, довівши, що найчастіше наявність чоловіка і дітей не дають жінкам реалізовуватися у житті, адже дуже багато часу займає домашнє господарство.

Ані чоловік, ані діти не є прямим джерелом щастя.

Навіть навпаки — одружившись, ви почнете частіше переживати через те, де пропадає ваш благовірний або почнете більше дратуватися через його погані звички... Загалом, згідно з класичною схемою, швидко перетворитеся на типову дружину-квочку.

Які жінки і чому не хочуть одружуватися

Можливо, усвідомлюючи цю перспективу, багато людей у сучасному світі стали більше говорити про те, що у них немає бажання вступати у шлюб. Адже їх життя і без того сповнене радощів та пригод!

Сучасне покоління наречених дедалі більше цікавиться отриманням освіти, побудовою кар'єри, спортом, подорожами. І вже зовсім не шлюбом. Через це вік вступу у шлюб з кожним наступним роком підвищується. Якщо раніше жінки прагнули створити родину до 30-ти, то сьогодні не соромно одружитися у 35-45 років або навіть після 50. І зовсім не тому, що вони страшні і нікому не потрібні, просто їм і так подобається!

"Незаміжня" = "неповноцінна"?

Для величезної кількості сучасних дівчат шлюб — це щось обтяжливе і непостійне, що буде забирати чимало сил і фінансів. Представниць прекрасної статі більше не лякає перспектива залишитися "старою дівою" або відсутність кар'єрних успіхів через неодружений статус, як було раніше. Не бояться вони і стати фізично непривабливими навіть після сорока та п'ятдесяти років.

Якщо ж дивитися на світові тенденції, то у Європі і Америці давно прижився тренд взагалі не морочитися з приводу шлюбу.

"Люблю, але одружуватися не хочу" — це вже стандартна ситуація. Багато пар роками живуть без реєстрації, народжують дітей і не почуваються обділеними. Їм подобається відчуття легкості у відносинах, свободи та незалежності. Вони не задаються питаннями, що робити, якщо зрозуміли, що не хочуть одружуватися і чи це нормально.

Однак, попри це, у багатьох з нас досі ще є стереотип про те, що "неодружена жінка" — це "неповноцінна жінка". Це такий самий пережиток минулого, як і переконання, що після розлучення життя не буде або одружитися вдруге не вийде.

Жінки не цінують відносини так, як раніше

Ще однією причиною є низька цінність довгострокових відносин. Якщо раніше жінка могла роками терпіти п'яницю і бешкетника, думаючи, що "Краще такий, ніж ніякого", то сьогодні кинути одного партнера і за півгодини познайомитися з іншим — набагато легше. Для цього існують спеціальні сайти, програми, канали...

Сучасна жінка не надто цінує відносини, адже фактично у неї весь світ у смартфоні. Деякі жінки навіть йдуть на крайнощі, сміливо кидаючи фразу з серії "я вирішила, що ніколи не одружусь".

Сучасна жінка — самодостатня, вільна, фінансово незалежна. Їй більше не потрібно одружуватися, щоб було кому полагодити кран. Вона не вважає, що після 30 буде нікому не потрібна. Так й регулярні інтимні стосунки поза шлюбом більше не засуджується.

Тоді навіщо ж зв'язувати себе шлюбними клятвами, витрачатися на весілля і влаштовувати квест із заміною документів?

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
23-07-2020, 00:58
Коментарів 0 Переглядів 6 315

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.