RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Стало відомо, у скільки Чернівцям обійдеться тимчасовий госпіталь на базі «Олімпії»

Управління по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради замовило облаштування тимчасового госпіталю на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу "Олімпія" за 251 тис. грн. Ще сто ліжок з матрацами та постільною білизною на загальну суму 272 тис. грн передала Чернівецька міська клінічна лікарня №3.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".



Тимчасовий госпіталь розгорнуть під час третьої хвилі зараження, якщо опорні медичні заклади будуть заповнені пацієнтами.

На сьогодні у спортивному комплексі "Олімпія" встановлюють кондиціонери, роботи планують завершити до кінця травня. Така послуга обійдеться міській раді у 175,5 тис. грн. Її замовили у місцевого підприємця Геннадія Любецького, який спеціалізується на обслуговуванні котлів, вентиляції та інших інженерних систем. Протягом 2019-2020 років він отримав замовлень на 498 тис. грн включно з поточним договором.

Також для облаштування тимчасового госпіталю міська рада придбала металопластикові вікна та будівельні матеріали до них (останньої закупівлі немає в Prozorro) на загальну суму 75,5 тис. грн. Постачальником товару є ПП "Фабрика вікон люкс", компанія власника фабрики вікон "Болена" Богдана Кіндрачука. Протягом 2019-2020 років "Фабрика вікон люкс" отримала замовлень на 477 тис. грн, враховуючи поточну угоду.

Стало відомо, у скільки Чернівцям обійдеться тимчасовий госпіталь на базі «Олімпії»


Як зазначає на своїй фейсбук-сторінці міський голова Чернівців Олексій Каспрук, комплекс поділили на дві зони: червону, де перебуватимуть хворі, та жовту − для медичного персоналу. У червоній зоні розмістили 88 ліжок для пацієнтів, тут є чотири вбиральні, душова та маніпуляційні. В жовтій зоні буде 12 ліжок для медиків, вбиральні, душова та їдальня.

Нагадаємо, міська лікарня №3 замовила 100 дерев’яних ліжок на ламельній основі BD-11 (200×80 см) по 750 грн/шт. Також 100 матраців "Стандарт" по 1,2 тис. грн за одиницю, 100 водонепроникних наматрацників за 280 грн/шт та стільки ж подушок холлофайбер по 155 грн/шт. Крім того, медики замовили 200 комплектів постільної білизни (два простирадла та наволочка) по 175 грн/шт. Якщо тимчасовий госпіталь не знадобиться, то всі ліжкомісця повернуть назад до медичного закладу.

У тимчасовому госпіталі розміщатимуть людей зі середнім перебігом хвороби, які потребують постійного нагляду та допомоги лікарів. База буде підпорядковуватися чернівецькій міській лікарні №1. Біля тимчасового госпіталю вже 17 квітня встановили намет, який слугуватиме пунктом огляду та відбору хворих.

Фізкультурно-оздоровчий комплекс "Олімпія" на вул. Сидора Воробкевича, 6 визначили як додаткову госпітальну базу 1 квітня цього року на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівецької міської ради.

Станом на 8 травня Чернівецька область залишається лідером серед областей України з найбільшою кількістю хворих на COVID-19 − тут зареєстровано 2 097 випадків.

При цьому кількість вільних місць у медичних закладах області постійно зменшується. Ще 28 квітня у чернівецьких міських лікарнях №1 та №4 не залишилося вільних місць для хворих, відтак з 1 травня пацієнтів почала приймати й міська лікарня №3. Вже 6 травня міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив, що ці три лікарні повністю заповнені. Наразі пацієнтів приймає Чернівецька обласна клінічна лікарня, медики також готують обласний госпіталь ветеранів війни.

Для прийому хворих на COVID-19 у Чернівецькій області урядом визначено десять медичних закладів. Це – чернівецька міська лікарня №1, центральні районні лікарні у Кельменцях, Кіцмані, смт. Глибока, Новоселиці, Сокирянах, районна лікарня у Хотині, Чернівецька обласна клінічна лікарня та Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня. Цей перелік вже доповнився вищезгаданими лікарнями №3 та №4, а також обласним госпіталем ветеранів війни.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
13-05-2020, 09:13
Коментарів 0 Переглядів 2 518

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.