RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

COVID-19, сезонна алергія та ГРВІ: лікарка з Буковини розповіла, як відрізнити симптоми

Симптоми ГРВІ та сезонної алергії дуже схожі на симптоми COVID-19. До того ж, симптоми гострого грипу чи коронавірусу можуть погіршуватися з часом.

Про це йдеться у публікації "МБ".



Коронавірус заразив понад три мільйона осіб по всьому світу. Тому не дивно, що люди можуть почуватись стривожено кожного разу, коли в них свербить в горлі чи починається кашель.

В деяких випадках симптоми коронавірусу і грипу можуть бути досить м’якими, що люди не надають цьому великого значення. В такому разі потрібно звернути увагу на те, як довго симптоми зберігаються, особливо якщо ви у групі ризику.

Тож як відрізнити симптоми COVID-19 від грипу та сезонної алергії?

"Чітких відмінностей ГРВІ від коронавірусу немає. У людини може бути задуха, кашель, підвищена температура. Тому лікарі первинної ланки, коли до них звертаються з відповідними симптомами, задають ряд запитань. Чи був пацієнт за кордоном, чи можливо спілкувався з тими, хто повернувся з країн, де є випадки COVID-19. Чи є пацієнт контактною особою з людиною, у якої виявили коронавірусну інфекцію", - розповідає голова КП Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Новодністровськ Тетяна Щаслива.

"Якщо лікар підозрює в пацієнта коронавірус, а не грип, то роблять тестування. Якщо це легка форма захворювання й пацієнт не потребує госпіталізації, то його лікують амбулаторно під наглядом сімейного лікаря, - каже пані Тетяна. – Тут все залежить від того, як поведе себе лікар".

За словами Тетяни Щасливої симптоми алергії від коронавірусу відрізняються тим, що при сезонній алергії не підвищується температура.

"При сезонній алергії не підвищується температура тіла, це й є відмінність. Проте інші симптоми схожі. Якщо в людини є, якісь хронічні захворювання, то вони можуть викликати температуру під час алергії. В таких випадках слід звертатись до лікаря", - наголошує пані Тетяна.

Різниця між симптомами:

Симптоми алергії

Якщо печуть очі й тече з носа – це сезонна алергія. Алергія вражає ніс і очі. Вони, як правило, назальні, а всі симптоми зосереджені в голові. Хоча може з’явитися ще висип. До того ж, симптоми алергії легко зняти протиалергійними засобами. Температура тіла при алергії не підвищується.

На що звертати увагу?

Симптоми алергії часто з’являються і зазвичай слабкі. Вони з’являються приблизно в один і той же час з року в рік.

Симтоми ГРВІ

Варто зазначити, що симптоми ГРВІ дуже схожі до коронавірусу. Тому відрізнити їх дуже важко. Для ГРВІ, як і для COVID-19, притаманними є: кашель, слабкість, підвищена температура тіла, свербіж в горлі та задуха.

На що звертати увагу?

У першу чергу грип має менший інкубаційний період і коротший інтервал, ніж коронавірусна інфекція. Найбільш схильні до ризику тяжкої грипозної інфекції діти, вагітні жінки, люди похилого віку, особи з хронічними захворюваннями і люди з імунодефіцитом. Щодо COVID-19, то, згідно із дослідженнями, старший вік і наявні супутні захворювання підвищують ризик розвитку важкої інфекції.

Симптоми коронавірусу COVID-19:

- висока температура;
- сухий кашель;
- задуха;
- почуття втоми;
- біль в м'язах і грудей.

На що звертати увагу?

Випадки зараження коронавірусом зазвичай відбуваються на тлі певного контексту. Кожен лікар повинен розпитати про останні події в житті кожного, хто боїться, що підхопив небезпечний новий вірус. Зокрема, лікар поцікавиться, чи подорожував хворий останнім часом, і якщо так, то куди. Чи хтось з рідних, друзів чи колег бував останнім часом в інших країнах. Чи приходив до хворого додому хтось, хто походить з місць, охоплених епідемією.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Леськова
3-05-2020, 11:39
Коментарів 0 Переглядів 5 703

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.