Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області оприлюднило список порад буковинцям щодо того, як відрізнити натуральне вершкове масло від підробки.
Про це йдеться у повідомленні на сайті управління, пише molbuk.ua
"Зрозуміло, що кінцевий результат щодо наявності в маслі вершковому рослинних жирів може показати тільки лабораторний аналіз, але при органолептичній оцінці, тобто визначенні кольору, запаху, смаку його суть може зрозуміти і кожен споживач", – йдеться у повідомленні.
Як відрізнити якісне масло від підробки?– визначити запах, тобто понюхати – повинен бути природній запах вершків. Фальсифіковане масло не має запаху вершків, воно пахне знеособленим жиром, тобто присутній специфічний запах, характерний для спреду, кондитерських жирів, або різкий запах штучних ароматизаторів;
– визначити структуру, вона не повинна бути як пластилін;
– якщо купувати масло вершкове на ринку чи в магазинах, де воно зберігається при низьких температурах, масло повинне бути твердим. Якщо при натисканні масло м’яке, то, ймовірно, ви маєте справу з спредом або з іншим продуктом, де є рослинні жирі;
– потрібно звертати увагу на колір масла, так як у фальсифікат часто додають барвники. Справжнє вершкове масло може бути тільки світло-жовтого або блідо-жовтого кольору. Масло яскраво-жовтого кольору найчастіше не масло.
При купівлі масла вершкового обов’язково необхідно уважно дивитися на цілісність упаковки та маркування, при цьому звертати увагу на склад продукту та дату виготовлення. Також важливим є місце зберігання та товарне сусідство його під час реалізації.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-02-2020, 18:57
0
4 566