RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Таких мужніх дітей ще не бачила»: як у Чернівцях допомагають дівчинці, яку батько підпалив

На лікування 16-річної дівчини Ганни Крицької, яку рідний батько під час сварки облив бензином і підпалив, вдалося зібрати понад 20 тисяч гривень.

Про це molbuk.ua повідомила голова благодійного фонду "Волонтери Буковини" Катерина Пономарьова.



Волонтери одразу об’єдналися, щоби зібрати необхідне для допомоги дівчинці та її родині, в якої на пожежі згоріло все. Об’єдналися сотні людей, які готові допомогти дівчинці.

Під постом Катерини Пономарьової про стан Ані є десятки коментарів. Люди запитують, як і чим можна допомогти, чи потрібні речі, куди скидати гроші.

“До мене зателефонували зі школи №8, де вчиться Аня. Вони спочатку самі долучилися до допомоги дівчинці, одразу пішли до неї у лікарню. Але зрозуміли, що самі не впораються, тому зателефонували мені. Поки що ми зібрали 21,5 тисячі гривень, дві тисячі гривень дали готівкою. Цю суму зібрали за два дні. Люди не припиняють допомагати, надсилають на реквізити фонду різні суми – по 100, по 200 гривень, а жінка з-за кордону переказала 400 доларів”, - каже Катерина.

Наразі дуже великих коштів на лікування дівчинки не потрібно. Частково ліки дає лікарня, волонтери замовили спеціальні бинти.

“Поки що загоюються рани. Але, зважаючи на ступінь опіків у дівчинки, знадобиться пересадка шкіри на деяких ділянках. І саме на пересадку шкіри, яку робитимуть у Чернівцях, ми збираємо основну частину коштів. Надалі також знадобиться і пластика. Ще не знаємо, скільки коштів на все це потрібно, але збираємо гроші і вони необхідні”, - розповіла Катерина.

У сім’ї через пожежу є ще й інші проблеми. Це бідна сім’я, їм нема кому допомогти. Крім Ані, є ще двоє дівчаток шести і трьох років, ще троє повнолітніх дітей живуть окремо. Сім’я жила на дачі, де лише одна кімната. І цей будинок повністю згорів, згоріло все: речі, документи. Тож ці люди потребують всього. Дівчинці купили нову постіль у лікарню. Небайдужі приносять перетерту їжу для дівчинки, бо мамі немає де готувати.

“Двоє молодших діток зараз перебувають у притулку, мама – поруч біля Ані в лікарні. Багато людей вже зверталося до нас, що готові принести одяг, посуд. Поки що цього не потрібно, бо його немає де складати. Коли вирішимо питання із житлом для сім’ї, тоді попросимо у людей допомогти всім необхідним – від меблів до одягу. І це добре, що люди згуртувалися. Зараз нам потрібна молитва за Аню, підтримка, потрібно, щоби були люди, які готові їй приносити перетерте харчування”, - продовжує волонтерка.

Аня через опіки відчуває сильний біль. Все це дівчинка терпить і, за словами Катерини, вона аж занадто мужня.

“Ані колють знеболювальне, але це не знімає біль повністю, іноді її аж трусить. Але скажу чесно, я таких мужніх дітей у своєму житті ще не бачила. Вона не плаче, каже, що у неї все добре, і мене це насторожує, бо це дитина, вона має плакати”, – зазначає Катерина.

Багато людей згуртувалося, щоби здати кров для Ані, бо їй щодня капають плазму. Окрім служби крові, до цього долучився проєкт "Одна кров", і за чотири дні для Ані кров здали майже 40 людей.

“Коли дізналася про ситуацію з Анею, не могла залишатися осторонь. У нас є свої донори, і спочатку звернулася до них. Поширила інформацію про збір крові у соцмережах. Почала отримувати десятки дзвінків від людей, які погодилися здати кров. Навіть з інших міст телефонували. Дівчинці постійно капають плазму, щоби підтримати її імунітет. Точно можу сказати, що з плазмою у неї проблем не буде”, - запевняє координаторка проєкту "Одна кров" Аня Заіц.

Волонтери активно продовжують допомагати дівчинці та її сім’ї. Зараз взялися відновлювати документи, які згоріли. Шукають житло для сім’ї, щоби було куди привезти Аню з лікарні та її двох маленьких сестричок.

Чернівчан волонтери просять не забувати про біду цих людей і продовжувати їм допомагати.

Нагадаємо, раніше Катерина Пономарьова повідомляла, що дівчинка перебуває у важкому стані і потребує допомоги.

Для допомоги

Донори активно здають кров(будь-яка група) та плазму для дівчини в Чернівецький обласний центр служби крові, але цього не достатньо, тому що переливання плазми мають відбуватися щоденно. Тому кожна людина важлива!

Бажаючі допомогти телефонуйте за номером: +38(097) 934 24 82 або пишіть куратору проекту "Одна кров Чернівці" : Anya Zaits

Рахунок для збору коштів для Анюти та її родини:

БФ "Волонтерський рух Буковини"
ЕДРПОУ 39776310
Р/р UA0935628200000
26005051509669
Приватбанк


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-01-2020, 16:45
Коментарів 0 Переглядів 10 715

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.