RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У військкоматі Буковини розповіли про перших контрактників у 2020 році

У Чернівецькій області з початку 2020 року вже п’ять жителів уклали контракт на військову службу, а ще більше десяти – оформлюють документи.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного військового комісаріату, пише molbuk.ua



"Свята святами, а країну треба боронити", – цитує прес-служба одного з кандидатів, який звернувся до військкомату напередодні Різдвяних свят. Ярослав прийняв рішення розпочати новий рік в якості військовослужбовця, та вже підтвердив свою придатність до служби, пройшовши співбесіду та медогляд. На питання чому обрав посаду гранатометника каже, що саме це йому підходить по духу та вважає, що справжній чоловік не повинен боятися зброї.

У військкоматі Буковини розповіли про перших контрактників у 2020 році


До речі, як чоловікам так і жінкам пропонується широкий вибір не бойових посад офіцерського, сержантського та рядового складу, зокрема пов’язаних із цивільними спеціальностями. Вони також можуть за бажанням обрати військову частину, в тому числі серед не бойових, таких як навчальні центри, склади, арсенали чи військові комісаріати. Відсутність досвіду військової служби не стане на заваді, адже є можливість за кілька місяців в навчальному центрі здобути військово-облікову спеціальність.

Наразі пріоритетними для комплектування військовими частинами є 80 окрема десантно-штурмова бригада, підрозділ якої розташований в Чернівецькій області, 24 окрема механізована бригада імені Короля Данила, що на Львівщині та 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого у Волинській області.

Грошове забезпечення солдата першого місяця служби в цих бригадах складає від 12000 грн. та від 10200 грн. В районі операції Об’єднаних сил військові отримують додатково 6500 грн. та 17000 грн. перебуваючи на другій та першій лініях відповідно. У зв’язку із специфікою виконання завдань десантники отримують більше, але й при відборі на службу кандидати повинні відповідати вищим вимогам.

Загалом розмір грошового забезпечення військовослужбовця залежить від вислуги, звання та займаної посади. До прикладу, командир роти отримує в середньому від 16000 грн. в пункті постійної дислокації та від 33000 грн. на передовій в зоні ООС. В десантно-штурмовому підрозділі відповідно від 18500 грн. та від 35500 грн.

У військкоматі Буковини розповіли про перших контрактників у 2020 році


Військові та їх родини користуються низкою пільг та отримують додаткові виплати з урахуванням сімейних обставин та участі в бойових діях. Їм виплачується підйомна допомога при укладанні контракту, щорічні виплати на оздоровлення, а також вирішення соціально-побутових питань. Для них передбачене безкоштовне речове та продовольче забезпечення, медичні послуги та санітарно-курортне лікування. Проживання в комфортних гуртожитках також є безкоштовним, а за бажанням військовослужбовець орендує житло, отримуючи за це грошову компенсацію.

Окрім цього, контрактник має значну кількість різних переваг та можливостей: від пільг на комунальні послуги і до участі в міжнародних миротворчих місіях.

У військкоматі Буковини розповіли про перших контрактників у 2020 році


Вичерпну інформацію щодо служби за контрактом можливо отримати в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32, або у в комісаріатах за місцем перебування на військовому обліку.

Телефони: 0509480349, (0372) 524349.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
9-01-2020, 19:03
Коментарів 0 Переглядів 1 816

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.