RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Ніхто голову не морочить»: куди поділись і чим займаються «старі» політики з Буковини

Як змінилося життя колишніх народних обранців з Буковини за цей період і чим вони наразі займаються.

Кореспондент molbuk.ua зателефонував до них, і поцікавився їх справами.



"Життя на Марсі є!"

Колишній багаторічний міський голова Чернівців Микола Федорук цього року, схоже, вперше у житті програв на виборах. За підсумками голосування на парламентських виборах 21 липня Федорук здобув 13,29 відсотка підтримки чернівчан, поступившись кандидатці від партії "Слуга народу" Олені Лис, за яку проголосували майже 35% жителів міста.

Нині пан Микола відійшов від політики. У коментарі "МБ" він сказав, що "насолоджується життям".

"З’ясувалося, що є життя на Марсі, – жартує Федорук. – Ніхто не морочить голову, спілкуюся виключно з тими людьми, з якими мені цікаво. Дивлюся пізнавальні телепередачі, а ще допомагаю дружині по бізнесу. Нещодавно мені відремонтували раритетний магнітофон, і я нарешті маю змогу слухати пісні улюблених "бітлів". Політикою практично не цікавлюся. Проте колишньому моєму помічнику досі телефонують чернівчани і запитують, коли у Федорука буде прийом виборців. Він, звісно, відповідає, що хай звертаються до новообраного депутата від Чернівців".

Екснардеп від фракції БПП Іван Рибак, який на останніх парламентських виборах поступився представнику партії Зеленського, час від часу з’являється в ефірах столичних телеканалів як експерт. Про своє нинішнє життя Рибак кореспонденту "МБ" сказав таке:

"Повернувся у бізнес, він стосується аграрної галузі. А ще взявся інтенсивно вивчати англійську мову".

Екснардеп і колишній голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак повідомив "МБ", що він, незважаючи на складання мандата, продовжує цікавитись політичною ситуацією в державі.

"Якщо ти не цікавишся політикою, то політика зацікавиться тобою, – розповідає він. – Наразі маю можливість для відновлення внутрішнього емоційного стану. А ще за 10 років моєї активної роботи політиком у мене назбиралося чимало справ, які необхідно вирішити зараз. Крім того, треба підтягнути своє здоров’я".

А ось колишній нардеп від 203 округу Григорій Тіміш, де на цьогорічних виборах він посів аж четверте місце серед кандидатів, чомусь відмовився спілкуватися з нами.

"До побачення, "Молодий буковинець", – відповів Тіміш у телефонній розмові, щойно кореспондент "МБ" привітався та представився.

"Маю час осмислити своє життя"

Колишній народний депутат від фракції "Народний фронт" Михайло Гаврилюк про своє життя після складання мандату днями розповів на власній Facebook-сторінці.

«Ніхто голову не морочить»: куди поділись і чим займаються «старі» політики з Буковини


"Хотів би почати з того, що такі питання доречно ставити людям, які прагнуть слави чи присвячуються тій справі, яка зробить їх відомими на все життя. Але я не з їхнього числа. Відомим я став випадково, дуже дивним і неприємним шляхом, і слави такої я не пораджу нікому. Так, той випадок кардинально змінив моє життя, і я цим скористався. Я міг впливати своїм голосом на законодавчу сферу країни, працював на окрузі тощо, і я дуже вдячний усім, хто дав мені можливість отримати цей неймовірний досвід. Та якщо мені подобалось виконувати свою роботу, то від тієї уваги, якою оточують депутатів, та й усіх відомих людей, я точно не кайфував. Я втомлювався, дратувався і красиво говорити на камеру так і не навчився", – повідомив Гаврилюк.

"Тому без мандата мені живеться добре! Я повернувся до спокійного життя, яке вів раніше і яке мені подобалось. Я проводжу час з сім'єю, багато рухаюсь, повертаю собі фізичну форму, яку втратив за 5 років сидячої роботи, продовжую навчання й роботу над собою і думаю над майбутнім. За останні роки моє життя сильно змінилось, і тепер я нарешті маю час його осмислити", – додав колишній нардеп з Буковини.

"Медведчук – ворог мого ворога"

Ексголова Закарпатської ОДА, колишній керівник міліції Буковини Геннадій Москаль останнім часом активізувався в ролі гостя телеканалів, зокрема й тих, що належать нардепу "Опозиційної платформи – За життя" Віктору Медведчуку та його оточенню. Москаль активно критикує нову владу, а своє "нормальне" ставлення до кума Путіна пояснює тим, що у них обох спільний ворог – Зеленський.

«Ніхто голову не морочить»: куди поділись і чим займаються «старі» політики з Буковини


"Ніщо в Україні так не об’єднує людей, як спільні вороги. Спільний ворог об’єднує тих, хто ще пів року до виборів не розмовляли одне з одним. Медведчук сьогодні – проти Зеленського і його команди, і я – проти Зеленського і його команди. От і все, що нас об’єднує", – сказав Москаль.

Окрім того, він розповів, що нещодавно переніс складну операцію на ногах і нині змушений ходити в ортопедичних черевиках. А ось про завершення своєї політичної кар’єри він говорить: "Не дочекаєтесь!".

Ще один екскерівник буковинської міліції, а донедавна – нардеп від "БПП" Віктор Король у коментарі "МБ" сказав, що в його житті "фактично нічого не змінилося".

«Ніхто голову не морочить»: куди поділись і чим займаються «старі» політики з Буковини


"Ритм один і той самий: Чернівці – Київ, Київ – Чернівці. Спілкуюся з новообраними депутатами, тісно підтримую з ними стосунки. Допомагаю морально їм. Водночас не відчуваю з їхнього боку якоїсь зневаги. Тож особливих змін у моєму житті не сталося. Єдине, що раніше я натискав на кнопки, а зараз – уже ні", – повідомив він.

Король додав, що Новий рік він святкуватиме у Чернівцях: "Підемо з друзями подивимось на нашу буковинську ялинку".

"Радий поверненню в Чернівці"

Колишня нардепка від партії Порошенка Оксана Продан ще перед виборами-2019 оголосила про свою підтримку Зе!Команді. Вона сказала, що готова підставити плече новому президентові. Проте на виборах не перемогла – зняла свою кандидатуру за кілька тижнів до голосування.

«Ніхто голову не морочить»: куди поділись і чим займаються «старі» політики з Буковини


Нині Продан відновила роботу громадської організації "Фортеця", яка займається захистом прав підприємців. А ще Оксану Петрівну можна було побачити у перших рядах гостей на представленні нового голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука. Подейкують, що Оксану Продан готують на посаду заступника губернатора. Щоправда, сам Осачук цю інформацію не підтвердив і не спростував, закликавши "дати йому кілька тижнів для завершення процесу формування команди".

А ось колишній колега Оксани Продан по фракції Владислав Севрюков повідомив "МБ", що його дуже тішить, що після складання мандата він повернувся до Чернівців та проводить багато часу зі своєю сім’єю.

"Я постійно перебував у Києві, а сім’я – тут. Приїжджав тільки на вихідні. Тож неймовірно мене тішить повернення в цю рутину", – сказав екснардеп "БПП".
Він каже, що політична діяльність ніколи для нього не була в пріоритеті, тож після Нового року Севрюков планує повертатися в бізнес.

«Ніхто голову не морочить»: куди поділись і чим займаються «старі» політики з Буковини


Окрім того, екснардеп активно займається роботою у сфері кіноіндустрії.

"Вже два роки очолюю громадську організацію "Буковинська кінокомісія". Нашим завданням є сприяти кіновиробництву в області. Це дуже перспективний напрямок, зважаючи на те, що чинне українське законодавство є доволі лояльним до кіновиробників. Приємно, що нова влада це теж підтримує", – сказав пан Владислав.

Екснардеп каже, що як і раніше, цікавиться політичними подіями в державі, адже "це покинути неможливо".

"Найбільше турбує ситуація в місті. Дуже болить мене те, що Чернівці мають зараз набагато гірший вигляд, як інші міста країни", – сказав екснардеп.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
8-12-2019, 17:15
Коментарів 0 Переглядів 4 684

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.