RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Хочу навчити вживати корисну олію»: чернівчанин відкрив власне виробництво олії з горіхів та насіння

Чернівчанин Ігор Грабюк відкрив власне виробництво різноманітної олії з насіння та горіхів.

Підприємець жартує: "Я й сам вже весь пахну олією. Ще донедавна робив її у своїй квартирі. Лише два місяці тому орендував приміщення і переїхав".



Корисної олії у Чернівцях не знайшов

Ігор розповів molbuk.ua, що свою маленьку справу розпочав після не дуже приємного випадку. Шість років тому свій день народження він святкував у реанімації кардіологічного диспансеру. У 33-річного чоловіка раптово стався обширний інфаркт.

– За професією я – оцінювач майна. Працював у банку, ходив лише у костюмі, – згадує Ігор. – Якось у п’ятницю повертався з роботи додому, раптово почало дуже пекти у грудях. Уже вдома викликав швидку допомогу і потрапив до реанімації з обширним інфарктом. У мене серце ніби здорове було, я в армії служив, у футбол грав. А коли стався інфаркт, після обстеження з’ясувалося, що забилася судина на серці на 95 відсотків. Ще буквально 15 хвилин – і мене могли не врятувати. Добре, що встигли довезти до лікарні. Зараз у мене стоїть стент, регулярно лікуюся.

Ігор почав цікавитися, звідки у нього, молодого, виникли проблеми з серцем. Перечитавши чимало інформації, зрозумів, що одна з причин – харчування.

– Це був початок цього бізнесу. Я прочитав, що корисно вживати натуральну олію холодного віджиму, і захотів її купити. Та не знайшов у Чернівцях, – продовжує Ігор. – Почав цікавитися технологією виробництва. У мене були збереження з попередньої роботи, тож вирішив купити прес для виробництва олії.

Олію виготовляють із різних горіхів (грецьких, кедрових, фундука), гарбузових зернят, кунжуту, насіння льону, тмину. У дерев’яну бочку закладається тканинний мішечок із насінням і під пресом витискається олія. Сировина немає контакту з металом і не нагрівається.

– Маю два преси. Один прес витискає олію холодного віджиму, – пояснює технологію виготовлення Ігор, закладаючи дерев’яну бочку із зернятами гарбуза у прес. – Олія не контактує з металом, не нагрівається. Отримуємо олію у чистому вигляді з того насіння, яке витискаємо. Ця олія зберігає у собі всі властивості, тому вона корисна для оздоровлення. Другий прес – металевий. Тут олія під час виробництва нагрівається і вважається салатною. А ось олія, яка продається у наших магазинах, робиться з 8-9 віджиму. Вона під час виробництва нагрівається до 200-300 градусів, тому жодних корисних властивостей там вже не залишається.

Найдешевша – лляна олія


Зважаючи на те, що олія повністю натуральна, то й ціна її недешева. Ігор знає все не лише про виробництво олії, а й про її корисність.

– Щоб вичавити олію, потрібно кілька годин. Найдовше виготовляється олія з чорного тмину. Вона відтискається 15 годин літр, бо це насіння дуже сухе. Цей тмин корисний. В арабських країнах вважають, що це насіння лікує багато хвороб.

Найдешевша олія – лляна. Вона корисна для всіх, але особливо для жінок. Для чоловіків підійде гарбузова олія, яка містить багато цинку. Купити олію із золотого льону і хоча би раз на пів року пропити її, це недорого. Значно дешевше, ніж купувати різні вітаміни.

Олію Ігор почав виготовляти влітку минулого року. А зараз взявся за продажі. Гарно підійшов до цього у маркетинговому плані. Розробив логотип, має сувенірні коробочки, флаєри. Продає олію лише у скляних пляшках, а зберігати її радить у холодильнику.

– Я вже знаю багато про виробництво, але у мене немає досвіду продажу. Тому це все вивчаю, роблю презентації. Бо люди не знають, що є олія холодного віджиму, що її корисно вживати, – вважає Ігор.

Чоловік каже, поки що виробництво олії не є прибутковим.

Дуже хочу навчити вживати правильну і корисну олію. Продавати її в Україні. Він і далі займається оцінкою майна, але паралельно виробляє олію. "Це почалося з особливого випадку, тож ця справа має вдатися", – запевняє насамкінець нашої розмови Ігор.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
1-12-2019, 18:18
Коментарів 0 Переглядів 17 059


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!