RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Лоукости й нові пункти пропуску: які завдання «нарізали» Осачуку в Офісі президента

Перший заступник глави Офісу президента України Сергій Трофімов повідомив, що вимоги до призначення нових посадовців у регіонах є незмінними.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, про це чиновник заявив сьогодні у Чернівцях під час урочистостей з нагоди представлення нового голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука.



Зокрема, він підкреслив, що основними вимогами до посадовців у регіонах є "нульова толерантність до корупції, цільове використання бюджетних коштів, залучення інвестицій до області, створення нових робочих місць".

"Я вважаю, що треба зробити аудит всіх процесів, всіх витрат і всіх кадрових рішень", – сказав Трофімов після представлення Осачука.

Які ще завдання Трофімов поставив перед новим головою Чернівецької ОДА? Пропонуємо головні тези представника Офісу президента України із його виступу в Чернівцях.

Боротьба з контрабандою

"Візьмемо таку особливість, як кордон з країною Євросоюзу Румунією. Це, звісно, перевага. Але ми про цю перевагу чуємо не від туристів, які їдуть до України. Чуємо лише про контрабанду. У липні президент України проводив в Ужгороді нараду з митниками, на якій поставив конкретні завдання щодо подолання цього негативного явища. Чи все виконано на місцевій митниці? Я боюся, що не так. Сумніваюся...".

"Питань багато, але це я вважаю головним. Кожного понеділка у президента є нарада з усіма структурами, зі всіма спецслужбами, з урядом. На цих нарадах я буду піднімати кадрові питання. Буду піднімати ті питання, які голова ОДА буде піднімати до мене".

"Президент на всіх своїх закордонних виступах каже, що він сам є гарантом інвестицій, їх залучення і прозорості цих процесів. Як це можна гарантувати, коли на місцях немає порядку і законності?".

Нові пункти пропуску на кордоні

"Недостатньо пунктів пропуску через державний кордон? Давайте теж спільно працювати над цим питанням. Треба посилити боротьбу з незаконними вирубками лісу. Інфраструктурні є проблеми, неналежна якість доріг, ускладнене сполучення з іншими регіонами...".

Лоукости й нові пункти пропуску: які завдання «нарізали» Осачуку в Офісі президента


Залізничне сполучення з Чернівцями

"Хочу повідомити, що з 8 грудня Укрзалізниця запускає потяг "Київ–Рахів", який буде курсувати через Чернівці. Мешканці області зможуть ним доїхати не лише до Києва, а й до гірських курортів Карпат. А може буде правильним, щоб облаштувати тут якийсь курорт, щоб нікуди не їздити?".

Про лоукости з Чернівців

"Аеропорт є, але лише один рейс на Київ. Це в той час, коли в Україну заходять бюджетні авіакомпанії, відкриваються десятки нових авіарейсів. Чому з румунської Сучави літаки в Лондон літають, а з Чернівців – не літають?".

Децентралізація

"Децентралізація – також є таке питання. Об’єктивно – завершення цього процесу. Звісно, ми хотіли би, щоб громади об’єднувалися і були спроможними".

Про перинатальний центр

"Я знаю, що є така проблема – немає в області сучасного перинатального центру. Здається, це єдина область в Україні, де немає сучасного перинатального центру. Це теж велика проблема, яку треба вирішувати".

Лоукости й нові пункти пропуску: які завдання «нарізали» Осачуку в Офісі президента


Про промисловість на Буковині

"В області вирощують майже мільйон тонн плодів та ягід, а поруч, знову ж таки, є кордон з Європою, з Європейським союзом... Не знаю, чи використовуються всі можливості, чи робиться експорт продукції... Думаю, що ні. Це теж питання інвестицій, це теж питання інтелектуального потенціалу людей. Це – ще одне завдання для керівника області".

Про перспективи Чернівецької області

"Можемо довго говорити, бо є ще багато питань по всіх областях, і по Чернівецькій так само. А перспективи теж є, і теж дуже хороші".

"Але я впевнений, що новий голова ОДА має в намірах і має спроможність усі ці питання вирішити. Але йому потрібна допомога. Хочеться знати, чи будете ви йому допомагати? Щоби ви так само працювали на вирішення цих питань".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
25-11-2019, 19:08
Коментарів 0 Переглядів 2 739

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.