RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чому Чернівецька ОДА досі без голови. Інтерв’ю керівника «Зе!Команди» на Буковині

Майже три тижні пройшло від моменту, коли Кабінет міністрів України несподівано вирішив погодити кандидатуру історика і громадського діяча Сергія Осачука на посаді нового голови Чернівецької ОДА. Проте президент Зеленський досі не підписав відповідне кадрове призначення.

Події, які відбувалися довкола важливого кадрового питання упродовж останніх кількох тижнів, народили чимало пліток і теорій щодо підкилимної боротьби кількох контрабандних "кланів" на Буковині. І нібито її наслідком стала відсутність впевненості у тому, що новий голова "будинку з левами" найближчим часом таки з’явиться.



"Кадрове" погодження уряду чи не найбільше здивувало, а, можливо, й розізлило керівника буковинського осередку "Зе!Команди" Віталія Другановського, якого називають людиною бізнесмена Іллі Павлюка – досить впливової у "Слузі народу" персони. Другановський найбільше очікував на те, щоб після президентських і парламентських виборів, на яких Буковина продемонструвала тріумфальний для "Слуг народу" результат, саме його кандидатуру вважатимуть найпріоритетнішою на місце голови ОДА.

Чому цього не сталося, і які насправді сили борються за посаду в "будинку з левами", кореспондент molbuk.ua поспілкувався з паном Другановським у ексклюзивному інтерв’ю.

– Чому вас проігнорували в Кабміні, натомість погодили кандидатуру Осачука?

– Якщо відверто, то ця ситуація мені також до кінця не є зрозумілою. Якщо говорити про Сергія Осачука, ми знайомі особисто. У мене до нього як людини, до його професійної діяльності немає жодних претензій. Я знаю Сергія як порядну людину, персону, яка відповідає тій діяльності, якою вона займається. Я знаю, що він нормальний, і на своєму місці.

Впевнений, що це (пропозиція очолити Чернівецьку ОДА, – авт.) не було особисте рішення Сергія. Припускаю, що окремі політичні еліти намагаються його використати у своїх інтересах. Але це лише припущення. Це – аналіз всієї інформації, яка з’являлася про нього в ЗМІ, про його зв’язки з громадською організацією "Рідне місто", де він є співзасновником разом із Оксаною Продан та ще певними одіозними особами. Тут і напрошується логічна відповідь на запитання, хто лобіює всі ці питання.

Однак, як я і говорив раніше, я прийму будь-яку позицію президента, якою би вона не була. Я вірю і буду вірити Володимиру Зеленському.

Можливо, є питання до оточення президента. Це вже інша річ…

Чому Чернівецька ОДА досі без голови. Інтерв’ю керівника «Зе!Команди» на Буковині


– Ви зараз натякаєте на главу Офісу президента Андрія Богдана?

– Тут не можу натякати ні на кого. Там у його оточенні в Офісі президента дуже багато дійових осіб. Крім того, може це зовсім і не Офіс президента... Цей час по відтягуванню призначення, який був "подарований" комусь із наших політичних опонентів, дав можливість їм скористатися "виходами" і "входами", як це в нашій державі буває. Відверто кажучи, я багатьох політичних та бізнес-еліт тут не влаштовую через те, що я ними не керований. Мій безпосередній керівник – це президент і його політична сила. І, очевидно, ці еліти через це переживали, бо ними буде втрачено контроль і вплив в області.

– Ви говорите, що не маєте нічого проти Осачука. Однак днями ви у Facebook зробили репост публікації, де його обливають брудом, звинувачуючи в контрабандних зв’язках…

Чому Чернівецька ОДА досі без голови. Інтерв’ю керівника «Зе!Команди» на Буковині


– Я не маю нічого проти нього як проти чоловіка і як особи… Він як людина – він хороший і відповідає тим якостям і діяльності, якою він займається.

– … але потім ви видалили цю публікацію…

– Відверто скажу – для мене, як і для будь-якої людини, ця ситуація була неприємною. Якби мене хоча би попередили з центрального апарату, з Києва, то можливо би такої реакції не було. Можливо, ті політичні сили чекають від мене таких кроків, щоб я демонстрував свою слабкість. Тому я видалив цю публікацію. Вирішив, що не варто грати за тими методами, які вони звикли використовувати.

– Проте репост користувача Валерія Аіріні, де було зазначено, що "на аукціоні з продажу областей уряд продав Буковину Бурбаку з Яценюком", ви залишили…

Чому Чернівецька ОДА досі без голови. Інтерв’ю керівника «Зе!Команди» на Буковині


– Я не повністю підтримую цей допис у плані того, кому саме "продали" область. Це просто допис про чийсь вплив на призначення в нашій області. Цей вплив справді є, і це дійсно так! У Валерія – своє бачення цієї ситуації. А я вже просто зробив репост, щоб люди знали, що в області відбувається, і що ці процеси не погоджені з нами – представництвом президента в регіоні.

– У неділю в Києві відбувся з’їзд партії "Слуга народу", під час якого ви, очевидно, шукали зустрічі з впливовими персонами усередині політсили, аби розставити всі крапки над "і" в цій історії…

– Звичайно, відвідуючи партійний з’їзд, я мав намір поспілкуватися з цього приводу. Але, на жаль, на з’їзді не було ані президента, ані представників президента, ані представників Кабміну. Це був суто з’їзд партії, на якому вирішували питання щодо формування партійних осередків та переобрання голови партії.

– Ви залишаєтесь головою осередку?

– Так, залишаюся. І повторюся – я прийму будь-яку позицію президента з кадрових призначень. Я думаю, що він зробить правильні висновки, і ми надамо йому на це орієнтування.

Чому Чернівецька ОДА досі без голови. Інтерв’ю керівника «Зе!Команди» на Буковині


– Чи має право на існування теорія про те, що нинішнє затягування призначення голови ОДА – це наслідок боротьби за вплив між групою Павлюка з іншими групами?

– Теорія, звичайно, має право на існування. Але я не можу впевнено сказати, про які політичні сили і які групи йдеться, бо не всією інформацією я володію. Ми висловили президенту своє бачення щодо цієї ситуації. Повідомили, що ми готові прийняти будь-яку позицію пана Зеленського, однак в певній мірі представнику тих чи інших політичних еліт не бажано бути на посаді голови ОДА.

– Яких саме еліт – ви уточнили для Офісу президента?

– Якщо говорити про витяги щодо громадських організацій, які ми маємо, то йдеться про те, що Осачук є співзасновником ГО "Рідне місто" разом з Оксаною Продан. Ні для кого не секрет, про це ЗМІ говорили неодноразово, що в квартирі Продан був прописаний Юрій Борісов, який має прямий стосунок до Дмитра Фірташа. Тобто, тут пазл складається сам по собі, і це не потребує якогось надскладного розслідування.

Ми просто вказали Офісу президента – зверніть на це увагу і прийміть рішення.

– Чи правда, що нардепи-буковинці від "Слуги народу" звернулися з листом до президента, у якому вони висловлюють обурення з приводу ймовірного призначення Осачука головою ОДА?

– Правда. Писали президенту і тодішньому голові партії "Слуга народу" Дмитру Разумкову. Підписали звернення шестеро нардепів: чотири "мажоритарники" з Буковини і двоє "списочників" – Оксана Гринчук і Володимир Козак.

– А Максим Павлюк не підписував листа?

– Ні.

– Чи є якась реакція на звернення?

– Офіційної відповіді поки що немає. Вони вивчають, слідкують, радяться. Питання щодо призначення голови ОДА є болісним не тільки для Чернівецької області. Є ще ряд областей, де досі нема губернаторів.

Микола Кобилюк

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
13-11-2019, 20:01
Коментарів 0 Переглядів 6 154

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги